ISTAC, Avrupa Ve Ortadoğu Arasinda Köprü Görevi Görecek

EKONOMİ 14.12.2016 - 13:41, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

ISTAC, Avrupa Ve Ortadoğu Arasinda Köprü Görevi Görecek

denizli haber / denizli 20 haber / ISTAC, Avrupa Ve Ortadoğu Arasinda Köprü Görevi Görecek

Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci’nin de yönetiminde yer aldığı İstanbul Tahkim Merkezi (ISTAC), Paris’te gerçekleştirilen Tahkim Kurulları ortak toplantısına katıldı. Paris-Tahran ve İstanbul’da gerçekleştirilecek 3 ayaklı konferans serisinin ilki olan Paris’teki konferansı, 5 Temmuz’da Tahran’da gerçekleştirilecek toplantı izleyecek. Hukukçu ve üst düzey 70 kişinin katılım sağladığı Paris ayağında; DSO Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci de, STACYönetim Kurulu Üyesi olarak yer aldı.   Türkiye’nin OECD Daimi Büyükelçisi / Merkez Bankası Eski Başkanı Erdem Başçı, UNESCO Türkiye Büyükelçisi Altay Cengizer, Adalet Bakanlığı Paris Ataşesi Abdullah Aydın,  İran Adalet Bakanlığı Temsilcisi Prof. Dr MohsenMohebi, ISTAC Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ziya Akıncı, ISTAC Yönetim Kurulu ÜyesiRifatBacanlı,  T.C. Ekonomi Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdür Yardımcısı Murat Alıcı’nın yer aldığı toplantı, Türkiye – Fransa – İran arasında kurulmak istenen hukuki köprünün başlangıcı oldu.   Sadece Türk şirketlerinin değil yabancı şirketlerin de aralarındaki ticari uyuşmazlıkları çözmek için adli yargıya bir alternatif olarak kurulanISTAC’ın özellikle İstanbul’da yürütülen finans merkezi projesinin önemli bir ayağını oluşturduğu düşünülüyor. Toplantıda, Türkiye’nin tahkim merkezi olarak avantajlı konumu ve imkanları açıklanarak;ISTAC’ın Ortadoğu ve Avrupa arasında köprü olarak önemli bir boşluğu dolduracağı vurgulandı.   Dünyada kullanımı gitgide artan bir uyuşmazlık çözüm yöntemi olan tahkimin, adli yargıya göre daha hızlı çözüm üretmesi nedeniyle özellikle uluslararası iş yapan şirketler tarafından tercih ediliyor olması gerekçesiyle ISTAC’ın Milletlerarası Tahkim Divanındaki dünya çapındaki isimlerin Merkezin güvenirliliğini ve tarafsızlığını ortaya koyduğu söylendi.Ayrıca Türk ekonomisinin geldiği nokta ve gelişimi istatistiklerle değerlendirildi. Yabancı yatırımlar ve yeni projeler ile yabancı yatırımın teşviki için mevzuatta yapılan iyileştirmeler ortaya konuldu.  
denizli haber / denizli 20 haber / ISTAC, Avrupa Ve Ortadoğu Arasinda Köprü Görevi Görecek

Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci’nin de yönetiminde yer aldığı İstanbul Tahkim Merkezi (ISTAC), Paris’te gerçekleştirilen Tahkim Kurulları ortak toplantısına katıldı. Paris-Tahran ve İstanbul’da gerçekleştirilecek 3 ayaklı konferans serisinin ilki olan Paris’teki konferansı, 5 Temmuz’da Tahran’da gerçekleştirilecek toplantı izleyecek. Hukukçu ve üst düzey 70 kişinin katılım sağladığı Paris ayağında; DSO Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci de, STACYönetim Kurulu Üyesi olarak yer aldı.

 

Türkiye’nin OECD Daimi Büyükelçisi / Merkez Bankası Eski Başkanı Erdem Başçı, UNESCO Türkiye Büyükelçisi Altay Cengizer, Adalet Bakanlığı Paris Ataşesi Abdullah Aydın,  İran Adalet Bakanlığı Temsilcisi Prof. Dr MohsenMohebi, ISTAC Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ziya Akıncı, ISTAC Yönetim Kurulu ÜyesiRifatBacanlı,  T.C. Ekonomi Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdür Yardımcısı Murat Alıcı’nın yer aldığı toplantı, Türkiye – Fransa – İran arasında kurulmak istenen hukuki köprünün başlangıcı oldu.

 

Sadece Türk şirketlerinin değil yabancı şirketlerin de aralarındaki ticari uyuşmazlıkları çözmek için adli yargıya bir alternatif olarak kurulanISTAC’ın özellikle İstanbul’da yürütülen finans merkezi projesinin önemli bir ayağını oluşturduğu düşünülüyor. Toplantıda, Türkiye’nin tahkim merkezi olarak avantajlı konumu ve imkanları açıklanarak;ISTAC’ın Ortadoğu ve Avrupa arasında köprü olarak önemli bir boşluğu dolduracağı vurgulandı.

 

Dünyada kullanımı gitgide artan bir uyuşmazlık çözüm yöntemi olan tahkimin, adli yargıya göre daha hızlı çözüm üretmesi nedeniyle özellikle uluslararası iş yapan şirketler tarafından tercih ediliyor olması gerekçesiyle ISTAC’ın Milletlerarası Tahkim Divanındaki dünya çapındaki isimlerin Merkezin güvenirliliğini ve tarafsızlığını ortaya koyduğu söylendi.Ayrıca Türk ekonomisinin geldiği nokta ve gelişimi istatistiklerle değerlendirildi. Yabancı yatırımlar ve yeni projeler ile yabancı yatırımın teşviki için mevzuatta yapılan iyileştirmeler ortaya konuldu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.