ABD’nin İkinci İsrail Girişimine İzin Verilemez

SİYASET 22.09.2017 - 09:37, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

ABD’nin İkinci İsrail Girişimine İzin Verilemez

Vatan Partisi  İl Başkanı İbrahim Kasapoğlu ve çok sayıda Vatan Partili, 25 Eylülde yapılması planlanan "Barzani Referandumu"na tepki gösterdi.          Denizli  PTT binasında basın açıklaması gerçekleştiren ve toplanılan imzaları bir heyetle PTT'den gönderen Vatan Partisi Denizli İl  Başkanı İbrahim Kasapoğlu  "25 Eylül 2017 tarihinde yapılacağı ilan edilen Irak’ın kuzeyindeki sözde bağımsızlık referandumu, ABD Emperyalizminin ve İsrail Siyonizminin bölge devletlerine savaş ilanıdır. Üstelik sözde bağımsızlık referandumu hem uluslararası anlaşmalara hem de Irak anayasasına aykırıdır. Partimizin 30 yıldır “İkinci İsrail” diye adlandırdığı sözde bağımsız Kürt devleti girişimi, Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinden Akdeniz’e ulaşmayı hedefleyen, Türkiye ve İran’ın toprak bütünlüğünü de hedef alan bir kukla devlet girişimidir.   Bu girişim, ABD ve İsrail’in sürekli kaybettikleri Ortadoğu coğrafyasında yeni bir mevzi kazanma, İsrail dışında yeni bir dayanak yaratma çabasıdır.  Bölge devletleri ve milletlerinin bu saldırganlığı durduracağından eminiz. Vatan Partisi olarak devletin ve milletin bütün güçlerini seferber ederek ABD-İsrail saldırganlığına karşı sonuna kadar mücadele edeceğimizi ilan ediyoruz” dedi.     KÜRT DEVLETİ DEĞİL, İSRAİL DEVLETİ   Kurulmak istenen sözde bağımsız devlet, söylendiği gibi bir “Kürt” devleti değildir. Türkiye ve İran’ın sınırlarında ikinci bir İsrail kurulmaktadır. Kürtler, ABD ve İsrail’in maşası asla olmazlar. ABD ve İsrail silahlarıyla kurulacak bir devlet, Kürtlerin devleti olamaz.   AMAÇ AKDENİZE UZANAN TERÖR KORİDORU   ​ABD ve İsrail, hem Barzani, hem de PKK/PYD eliyle Türkiye’nin bütün güney sınırını kapsayan üstelik Kerkük ve Musul gibi tartışmalı bölgeleri de içine alan bir kukla devlet yaratmak istiyor.   ​Barzani’nin kukla devleti ile PKK/PYD eliyle Suriye’nin kuzeyinde oluşturulan sözde kantonlar, aynı planın parçalarıdır. Nitekim Barzani referandumundan birkaç gün sonra bu kez de PYD’nin sözde kantonlarında referandum yapılacağı açıklanmıştır.   ​Bir yandan Kerkük ve Musul’un doğal kaynakları ABD ve İsrail eliyle gasp edilirken, bir yandan da Türkiye, Irak, İran ve Suriye’nin toprak bütünlüğünü tehdit edecek bir terör koridoru oluşturulacaktır.    

Vatan Partisi  İl Başkanı İbrahim Kasapoğlu ve çok sayıda Vatan Partili, 25 Eylülde yapılması planlanan "Barzani Referandumu"na tepki gösterdi. 

       

Denizli  PTT binasında basın açıklaması gerçekleştiren ve toplanılan imzaları bir heyetle PTT'den gönderen Vatan Partisi Denizli İl  Başkanı İbrahim Kasapoğlu  "25 Eylül 2017 tarihinde yapılacağı ilan edilen Irak’ın kuzeyindeki sözde bağımsızlık referandumu, ABD Emperyalizminin ve İsrail Siyonizminin bölge devletlerine savaş ilanıdır. Üstelik sözde bağımsızlık referandumu hem uluslararası anlaşmalara hem de Irak anayasasına aykırıdır. Partimizin 30 yıldır “İkinci İsrail” diye adlandırdığı sözde bağımsız Kürt devleti girişimi, Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinden Akdeniz’e ulaşmayı hedefleyen, Türkiye ve İran’ın toprak bütünlüğünü de hedef alan bir kukla devlet girişimidir.

 

Bu girişim, ABD ve İsrail’in sürekli kaybettikleri Ortadoğu coğrafyasında yeni bir mevzi kazanma, İsrail dışında yeni bir dayanak yaratma çabasıdır.  Bölge devletleri ve milletlerinin bu saldırganlığı durduracağından eminiz. Vatan Partisi olarak devletin ve milletin bütün güçlerini seferber ederek ABD-İsrail saldırganlığına karşı sonuna kadar mücadele edeceğimizi ilan ediyoruz” dedi.

 

 

KÜRT DEVLETİ DEĞİL, İSRAİL DEVLETİ

 

Kurulmak istenen sözde bağımsız devlet, söylendiği gibi bir “Kürt” devleti değildir. Türkiye ve İran’ın sınırlarında ikinci bir İsrail kurulmaktadır. Kürtler, ABD ve İsrail’in maşası asla olmazlar. ABD ve İsrail silahlarıyla kurulacak bir devlet, Kürtlerin devleti olamaz.

 

AMAÇ AKDENİZE UZANAN TERÖR KORİDORU

 

​ABD ve İsrail, hem Barzani, hem de PKK/PYD eliyle Türkiye’nin bütün güney sınırını kapsayan üstelik Kerkük ve Musul gibi tartışmalı bölgeleri de içine alan bir kukla devlet yaratmak istiyor.

 

​Barzani’nin kukla devleti ile PKK/PYD eliyle Suriye’nin kuzeyinde oluşturulan sözde kantonlar, aynı planın parçalarıdır. Nitekim Barzani referandumundan birkaç gün sonra bu kez de PYD’nin sözde kantonlarında referandum yapılacağı açıklanmıştır.

 

​Bir yandan Kerkük ve Musul’un doğal kaynakları ABD ve İsrail eliyle gasp edilirken, bir yandan da Türkiye, Irak, İran ve Suriye’nin toprak bütünlüğünü tehdit edecek bir terör koridoru oluşturulacaktır.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.