Ad-Soyad Değişikliğinde Büyük Kolaylık Sona Eriyor

GÜNDEM 03.10.2019 - 08:18, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Ad-Soyad Değişikliğinde Büyük Kolaylık Sona Eriyor

Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, kurum ziyaretleri kapsamında Pamukkale İlçe Nüfus Müdürlüğünü ziyaret ederek Kurum Müdürü Osman Aydemir’den bilgi aldı. Ad-soyad değişikliği nedeniyle müdürlüğe başvurmak isteyen vatandaşların 3 Kasım’a kadar baş vurmaları dahilinde ücretsiz şekilde düzenlemenin yapılacağı belirtildi.   Vatandaşların nüfus hizmetleri hakkındaki her türlü taleplerini vatandaş odaklı hizmet anlayışı ile hızlı ve etkili şekilde yerine getirmeye çalıştıklarını belirten Pamukkale İlçe Nüfus Müdürü Osman Aydemir; “Bakanlığımız son yıllarda yaptığı çalışmalarla teknolojik gelişmelere entegre olarak vatandaşlarımızın işlemlerinde bürokrasinin azaltılması ve zaman kaybının önüne geçilmesine yönelik adımlar atıyor. E-devlet aracılığı ile vatandaşlarımız Müdürlüğümüze müracaat etmeden ikametgah belgesi, nüfus kayıt örneği gibi hizmetlerden yararlanabiliyorlar. Ehliyet, Pasaport ve Yeni Kimlik Kartı başvurusunda bulunmak isteyen vatandaşlarımız zaman kaybetmemek için Alo 199u arayarak randevu alabiliyorlar. Vatandaşlarımızın nüfus işlemlerinde memnuniyetlerini arttırmak için personelimizle birlikte özverili bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz” dedi.   Adının “Yadikar” olduğunu belirten hanımefendiye adını değiştirmek isteyip istemediğini soran Kaymakam Balcıoğlu, vatandaşın “Yadigar” olarak değiştirmek istiyorum ancak mahkeme süreci çok zor geldiği için “yadikar” olarak kullanmaya devam ediyorum cevabına karşılık, devletimizin vatandaşımıza ad-soyad değişikliği konusunda büyük bir kolaylık sağladığını 03 Kasım 2019 tarihine kadar dilekçe ile başvurması halinde ismindeki harf hatasının ücretsiz olarak düzeltileceğini belirtti. Kaymakam Balcıoğlu, Nüfus Müdürlüğü personeli ve vatandaşlarımızla bir süre sohbet ederek Pamukkale Nüfus Müdürü Osman Aydemir’den kurum hakkında bilgi aldı.    Ad-Soyad Değişikliğinde Son Tarih 03 Kasım 2019   Pamukkale Nüfus Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Kanunun yürürlüğe girdiği 19.10.2017 tarihinden bugüne kadar, ad ve soyadı değişikliği talebinde bulunan 536 vatandaşımızdan 521’inin talebi uygun görülerek gerekli değişiklikler yapılmıştır. 2525 Sayılı Soyadı Kanununun 3 üncü maddesine aykırı soyadları ile yazım ve imla hatası veya düzeltme işareti kullanılmamasından kaynaklanan anlam değişiklikleri bulunan ad ve soyadları değişikliği için vatandaşlarımızın 03 Kasım 2019 tarihine kadar adreslerinin bağlı bulunduğu Nüfus Müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir.

Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, kurum ziyaretleri kapsamında Pamukkale İlçe Nüfus Müdürlüğünü ziyaret ederek Kurum Müdürü Osman Aydemir’den bilgi aldı. Ad-soyad değişikliği nedeniyle müdürlüğe başvurmak isteyen vatandaşların 3 Kasım’a kadar baş vurmaları dahilinde ücretsiz şekilde düzenlemenin yapılacağı belirtildi.

 


Vatandaşların nüfus hizmetleri hakkındaki her türlü taleplerini vatandaş odaklı hizmet anlayışı ile hızlı ve etkili şekilde yerine getirmeye çalıştıklarını belirten Pamukkale İlçe Nüfus Müdürü Osman Aydemir; “Bakanlığımız son yıllarda yaptığı çalışmalarla teknolojik gelişmelere entegre olarak vatandaşlarımızın işlemlerinde bürokrasinin azaltılması ve zaman kaybının önüne geçilmesine yönelik adımlar atıyor. E-devlet aracılığı ile vatandaşlarımız Müdürlüğümüze müracaat etmeden ikametgah belgesi, nüfus kayıt örneği gibi hizmetlerden yararlanabiliyorlar. Ehliyet, Pasaport ve Yeni Kimlik Kartı başvurusunda bulunmak isteyen vatandaşlarımız zaman kaybetmemek için Alo 199u arayarak randevu alabiliyorlar. Vatandaşlarımızın nüfus işlemlerinde memnuniyetlerini arttırmak için personelimizle birlikte özverili bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 


Adının “Yadikar” olduğunu belirten hanımefendiye adını değiştirmek isteyip istemediğini soran Kaymakam Balcıoğlu, vatandaşın “Yadigar” olarak değiştirmek istiyorum ancak mahkeme süreci çok zor geldiği için “yadikar” olarak kullanmaya devam ediyorum cevabına karşılık, devletimizin vatandaşımıza ad-soyad değişikliği konusunda büyük bir kolaylık sağladığını 03 Kasım 2019 tarihine kadar dilekçe ile başvurması halinde ismindeki harf hatasının ücretsiz olarak düzeltileceğini belirtti. Kaymakam Balcıoğlu, Nüfus Müdürlüğü personeli ve vatandaşlarımızla bir süre sohbet ederek Pamukkale Nüfus Müdürü Osman Aydemir’den kurum hakkında bilgi aldı. 

 


Ad-Soyad Değişikliğinde Son Tarih 03 Kasım 2019
 

Pamukkale Nüfus Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Kanunun yürürlüğe girdiği 19.10.2017 tarihinden bugüne kadar, ad ve soyadı değişikliği talebinde bulunan 536 vatandaşımızdan 521’inin talebi uygun görülerek gerekli değişiklikler yapılmıştır.


2525 Sayılı Soyadı Kanununun 3 üncü maddesine aykırı soyadları ile yazım ve imla hatası veya düzeltme işareti kullanılmamasından kaynaklanan anlam değişiklikleri bulunan ad ve soyadları değişikliği için vatandaşlarımızın 03 Kasım 2019 tarihine kadar adreslerinin bağlı bulunduğu Nüfus Müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.