ADRB’den huzurevi yaşlılarına ziyaret

KÜLTÜR 12.10.2018 - 15:25, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

ADRB’den huzurevi yaşlılarına ziyaret

1 – 7 Ekim tarihleri arasında kutlanan “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle Denizli İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu (ADRB), Denizli Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti.   İl Müftüsü Mehmet Aşık’ın eşi Hamiyet Aşık, İl Müftü Yardımcısı Hamide Belgrat ve ADRB Koordinatörü Vaiz Aliye Arslan’dan oluşan heyet ziyaret etti.İl Müftü Yardımcısı Hamide Belgrat'ın rehberliğinde gerçekleşen ziyarete, Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Hatice Temel eşlik etti.     Program ADRB Koordinatörü Vaiz Aliye Arslan’ın Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra konuşan Hamiyet Aşık, “Diyanet İşleri Başkanlığımızın ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ etkinlikleri çerçevesinde, siz değerli büyüklerimizi ziyaret ederek hayır dualarınızı almak ve sizlerle hasbihal etmek için burada bulunuyoruz.” dedi.     Yaşlanmanın ilahi bir karar ve kaçınılmaz bir netice olduğunu söylen İl Müftü Yardımcısı Hamide Belgrat, “Kerim kitabımızda bu gerçek şöyle dile getirilmiştir. 'Kime uzun ömür verirsek, onu yaratılış itibariyle tersine çeviririz (gücünü azaltırız) Hala düşünmeyecekler mi?' Ölüm hariç her şeyin devası vardır ama yaşlılık da ilahi bir kaderdir. İnsanın, ilgiye ve ihtimama muhtaç olduğu zaman dilimi olan yaşlılık dönemidir. Zira yüce dinimiz İslam, insanın birtakım mahrumiyetler yaşadığı/yaşayacağı yaşlılık dönemini tüm gerçekliğiyle önümüze sunmakta ve kişiye, bir gün kendisinin de aynı dönemi yaşayacağını hatırlatarak, yaşlılara gereken değeri vermeyi ve muhtaç oldukları ihtimamı göstermeyi bir "Allah emri" olarak telkin eden bir dindir.” dedi. Huzurevi  Müdürü Hatice Temel de, yapılan program ve ziyaret nedeniyle teşekkür ettiğini belirtti. Program heyetin, merkezde kalanlara çeşitli ikramların yapılmasıyla sona erdi.  

1 – 7 Ekim tarihleri arasında kutlanan “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle Denizli İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu (ADRB), Denizli Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti.

 

İl Müftüsü Mehmet Aşık’ın eşi Hamiyet Aşık, İl Müftü Yardımcısı Hamide Belgrat ve ADRB Koordinatörü Vaiz Aliye Arslan’dan oluşan heyet ziyaret etti.İl Müftü Yardımcısı Hamide Belgrat'ın rehberliğinde gerçekleşen ziyarete, Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Hatice Temel eşlik etti.

 

 

Program ADRB Koordinatörü Vaiz Aliye Arslan’ın Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra konuşan Hamiyet Aşık, “Diyanet İşleri Başkanlığımızın ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ etkinlikleri çerçevesinde, siz değerli büyüklerimizi ziyaret ederek hayır dualarınızı almak ve sizlerle hasbihal etmek için burada bulunuyoruz.” dedi.

 

 

Yaşlanmanın ilahi bir karar ve kaçınılmaz bir netice olduğunu söylen İl Müftü Yardımcısı Hamide Belgrat, “Kerim kitabımızda bu gerçek şöyle dile getirilmiştir. 'Kime uzun ömür verirsek, onu yaratılış itibariyle tersine çeviririz (gücünü azaltırız) Hala düşünmeyecekler mi?' Ölüm hariç her şeyin devası vardır ama yaşlılık da ilahi bir kaderdir. İnsanın, ilgiye ve ihtimama muhtaç olduğu zaman dilimi olan yaşlılık dönemidir. Zira yüce dinimiz İslam, insanın birtakım mahrumiyetler yaşadığı/yaşayacağı yaşlılık dönemini tüm gerçekliğiyle önümüze sunmakta ve kişiye, bir gün kendisinin de aynı dönemi yaşayacağını hatırlatarak, yaşlılara gereken değeri vermeyi ve muhtaç oldukları ihtimamı göstermeyi bir "Allah emri" olarak telkin eden bir dindir.” dedi.

Huzurevi  Müdürü Hatice Temel de, yapılan program ve ziyaret nedeniyle teşekkür ettiğini belirtti.

Program heyetin, merkezde kalanlara çeşitli ikramların yapılmasıyla sona erdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.