Afrin Harekatında Etkisiz Hale Getirilen Terörist Sayısı Bin 266 Oldu

GÜNDEM 11.02.2018 - 11:02, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Afrin Harekatında Etkisiz Hale Getirilen Terörist Sayısı Bin 266 Oldu

Zeytin Dalı Harekatı 23'üncü gününde devam ederken, etkisiz hale getirilen terörist sayısının bin 266'ya yükseldiği açıklandı.   TSK Afrin'deki harekatla ilgili açıklama yaptı. Terör örgütlerine yönelik düzenlenen son operasyonlarda 86 terörist etkisiz hale getirildi. Harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı bin 266 oldu.   TSK'dan yapılan açıklama şöyle: 1. " Zeytin Dalı Harekâtı" kapsamında Hava Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen hava harekâtı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan 19 hedef imha edilmiştir. 2. Harekâta katılan uçaklar emniyetle üslerine dönmüşlerdir. 3. 10 Şubat 2018 tarihinde, 86 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. 4. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1.266 olmuştur.   HAVADAN-KARADAN BOMBARDIMAN Suriye'nin Afrin kentine bağlı Raco beldesi ile Kilis arasında yer alan Darmık ve Şeyh Horoz dağları yamaçlarındaki terör örgütü PKK/PYD-YPG mevzileri, gece de karadan ve havadan bombalandı. Uçakların bombaladığı hedeflerde meydana gelen patlamalar sınır hattından da görüldü. Hedefler sınır birliklerinde konuşlu bulunan fırtına obüsleri tarafından da aralıksız olarak ateş altına alındı.  

Zeytin Dalı Harekatı 23'üncü gününde devam ederken, etkisiz hale getirilen terörist sayısının bin 266'ya yükseldiği açıklandı.

 

TSK Afrin'deki harekatla ilgili açıklama yaptı. Terör örgütlerine yönelik düzenlenen son operasyonlarda 86 terörist etkisiz hale getirildi. Harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı bin 266 oldu.

 

TSK'dan yapılan açıklama şöyle:

1. " Zeytin Dalı Harekâtı" kapsamında Hava Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen hava harekâtı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan 19 hedef imha edilmiştir.

2. Harekâta katılan uçaklar emniyetle üslerine dönmüşlerdir.

3. 10 Şubat 2018 tarihinde, 86 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir.

4. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1.266 olmuştur.

 

HAVADAN-KARADAN BOMBARDIMAN

Suriye'nin Afrin kentine bağlı Raco beldesi ile Kilis arasında yer alan Darmık ve Şeyh Horoz dağları yamaçlarındaki terör örgütü PKK/PYD-YPG mevzileri, gece de karadan ve havadan bombalandı. Uçakların bombaladığı hedeflerde meydana gelen patlamalar sınır hattından da görüldü. Hedefler sınır birliklerinde konuşlu bulunan fırtına obüsleri tarafından da aralıksız olarak ateş altına alındı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.