AGD "Çözüm manevi eğitimde"

DENİZLİ 22.02.2018 - 12:25, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

AGD "Çözüm manevi eğitimde"

Son zamanlarda Gençliğin ve toplumun içinde bulunduğu durumu değerlendiren Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Denizli Şube Başkanı Hamza Öztürk, İlimizde ve ülkemizde yaşanan intiharlar, Aile içi şiddet, çocuk istismarı ve uyuşturucu vakaları’nın ahlak ve maneviyattan yoksun çarpık bir eğitim sisteminin ve daha da önemli olarak toplum olarak küreselleşen kapitalist düzene karşı savunmasız olarak bırakılmamızın ürünü olduğunu söyledi.   Hamza Öztürk; konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Yıllardır uygulanan çarpık eğitim sistemi manevi tahribata yol açmaktadır. Ayrıca Emperyalist güçler toplum mühendisliği yaparak tüm ezilen halkların kimliklerine yani dinlerine sarılmalarına engel olmakta ve böylece tüm dünyayı avuçlarının içinde tutmaya çalışmaktadırlar.    Ülkemizde artan intihar vakaları, çocuk istismarı, alkol, uyuşturucu, sigara kullanımı gittikçe yaygınlaşmakta ve bu durum bizleri üzmektedir. Bütün bunlar aynı zamanda gelecek nesillerimiz adına dertlenmemizi gerektirmektedir. Zira zemin ayağımızın altından kayıyor. Bu konularda Sayın Denizli Valimiz Hasan Karaha’nın da ne kadar dertli olduğunu, şehrimizde yaşanan olumsuzlukların en aza indirilmesi noktasında gayretli çalıştığını da iyi biliyoruz. Ancak resmi gayretlerin STK’lar tarafından desteklenmesi hayati önem arz etmektedir. Gençlerimizde ve toplumumuzda manevi boşluk giderek artmaktadır. Ateistlik ve deistlik gençler arasında ‘moda’ gibi yayılmakta ve modern dünyanın istediği anı yaşayan zevke tapar insan tipi ortaya çıkmaktadır. Şehveti, para ve güç tutkunluğu aşılayan diziler, madde bağımlılığı, kumar oyunları gibi haramlar ile gençlerimizin ömrü çürütülmektedir.    Ülkemiz ve şehrimiz gelişsin, kalkınsın, zenginleşsin. Halkın geliri, refahı artsın. İmkanlar çoğalsın. Ekonomik kalkınma için modeller, planlar, programlar hazırlansın, teşvikler verilsin. Ancak ekonomik sistem ve modeller kadar ve daha da önemlisi olan insan unsuru es geçilmesin. Ahlaka, edebe, maneviyata da yatırım yapılsın. Ahlakın, adaletin olmadığı yerde huzursuzluk oluyor, başıbozukluk oluyor, iğrençlikler oluyor. Bu yüzden bizler önce ahlak ve maneviyat düsturunu önemsiyor, Bu konudaki sorunların da manevi eğitimle çözüleceğine inanıyoruz” dedi.  

Son zamanlarda Gençliğin ve toplumun içinde bulunduğu durumu değerlendiren Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Denizli Şube Başkanı Hamza Öztürk, İlimizde ve ülkemizde yaşanan intiharlar, Aile içi şiddet, çocuk istismarı ve uyuşturucu vakaları’nın ahlak ve maneviyattan yoksun çarpık bir eğitim sisteminin ve daha da önemli olarak toplum olarak küreselleşen kapitalist düzene karşı savunmasız olarak bırakılmamızın ürünü olduğunu söyledi.

 

Hamza Öztürk; konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Yıllardır uygulanan çarpık eğitim sistemi manevi tahribata yol açmaktadır. Ayrıca Emperyalist güçler toplum mühendisliği yaparak tüm ezilen halkların kimliklerine yani dinlerine sarılmalarına engel olmakta ve böylece tüm dünyayı avuçlarının içinde tutmaya çalışmaktadırlar.

 

 Ülkemizde artan intihar vakaları, çocuk istismarı, alkol, uyuşturucu, sigara kullanımı gittikçe yaygınlaşmakta ve bu durum bizleri üzmektedir. Bütün bunlar aynı zamanda gelecek nesillerimiz adına dertlenmemizi gerektirmektedir. Zira zemin ayağımızın altından kayıyor. Bu konularda Sayın Denizli Valimiz Hasan Karaha’nın da ne kadar dertli olduğunu, şehrimizde yaşanan olumsuzlukların en aza indirilmesi noktasında gayretli çalıştığını da iyi biliyoruz. Ancak resmi gayretlerin STK’lar tarafından desteklenmesi hayati önem arz etmektedir. Gençlerimizde ve toplumumuzda manevi boşluk giderek artmaktadır. Ateistlik ve deistlik gençler arasında ‘moda’ gibi yayılmakta ve modern dünyanın istediği anı yaşayan zevke tapar insan tipi ortaya çıkmaktadır. Şehveti, para ve güç tutkunluğu aşılayan diziler, madde bağımlılığı, kumar oyunları gibi haramlar ile gençlerimizin ömrü çürütülmektedir.

 

 Ülkemiz ve şehrimiz gelişsin, kalkınsın, zenginleşsin. Halkın geliri, refahı artsın. İmkanlar çoğalsın. Ekonomik kalkınma için modeller, planlar, programlar hazırlansın, teşvikler verilsin. Ancak ekonomik sistem ve modeller kadar ve daha da önemlisi olan insan unsuru es geçilmesin. Ahlaka, edebe, maneviyata da yatırım yapılsın. Ahlakın, adaletin olmadığı yerde huzursuzluk oluyor, başıbozukluk oluyor, iğrençlikler oluyor. Bu yüzden bizler önce ahlak ve maneviyat düsturunu önemsiyor, Bu konudaki sorunların da manevi eğitimle çözüleceğine inanıyoruz” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.