AGD’den Mescid-İ Aksa Çağrısı

GÜNDEM 19.07.2017 - 10:16, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

AGD’den Mescid-İ Aksa Çağrısı

Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi yaptığı çağrıda, işgal rejiminin Mescid-i Aksa’yı ele geçirme ve Kudüs’ün tamamı üzerinde söz sahibi olma çabasına sessiz kalınmaması gerektiğini belirtti.

Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi yaptığı açıklamayla, işgalci Siyonistlerin Mescid-i Aksa'da Müslümanları şehit etmesini ve ibadeti engelleyen adımlarını lanetlerken, dünya Müslümanlarının işgal rejiminin Mescid-i Aksa’yı ele geçirme ve Kudüs’ün tamamı üzerinde söz sahibi olma çabasına sessiz kalınmaması çağrısında bulundu.   Anadolu Gençlik Derneği Olarak, Mescid'i Aksa ve Filistin'in özgürlüğü için bu Cuma İstanbul Beyazıt Meydanı'ndayız. "Kızgınlık Cuması'nda özgür Aksa ve Filistin için Cuma günü Cuma Namazı'ndan sonra Beyazıt Meydanında buluşuyoruz. Sen de gel!!!   Denildi.   13 Temmuz Perşembe günü, sabah saatlerinde ibadet amacıyla camiye giden 2 Filistinli Müslümanın Mescid-i Aksa'nın girişinde, bir Filistinlinin de mescidin avlusunda şehit edildiğinin, işlenen cinayetlerin ardından yaşanan olaylar bahane edilerek Harem-i Şerif'in ibadete kapatıldığının ve Cuma namazının kılınmasının engellendiğinin hatırlatıldığı açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi.   "İnsan haklarını ihlal etmeyi ve uluslararası hukuku çiğnemeyi alışkanlık haline getirmiş olan işgal rejiminin bu kararından dolayı Kudüs’te bulunan Müslüman kardeşlerimiz geçen hafta Cuma Namazını Mescid-i Aksa’da kılamadılar. Filistinli Müslümanlar Cuma Namazını eski şehir surlarının dışında kılmak zorunda kaldı. Hiçbir hak ve hukuk tanımayan, Müslüman kardeşlerimize her türlü zulmü yapan, İslam’a düşmanlık eden ve kutsallarımıza saldıran Siyonist israil rejimini aldığı kararlarından ve uygulamalarından dolayı lanetliyoruz."   İşgal rejimi Mescid-i Aksa’yı ele geçirme ve Kudüs’ün tamamı üzerinde söz sahibi olma çabasında!   Siyonist işgalcilerin son girişiminin adım adım Mescid-i Aksa’yı ele geçirme ve Kudüs’ün tamamı üzerinde söz sahibi olma çabası olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "İşgal rejiminin bu kararı sebebiyle Mescid-i Aksa’da 48 yıl aradan sonra ilk defa Cuma Namazı kılınamamıştır. Siyonist israil bununla da yetinmemiş,  Mescid-i Aksa’nın giriş kapılarına yerleştirdikleri detektörler ile ibadet amacıyla mescide gelen Müslümanları ve cenaze namazı için getirilen naaşların bulunduğu tabutlara arama zorunluluğu getirdi. Mescid-i Aksa'dan imamlar da dâhil herkesi dışarı çıkaran işgalci rejimin polisi, Filistinli gönüllü bekçilerin telefonlarına da el koydu. İşgal rejiminin Müslümanları katletmesi ve güvenlik bahanesiyle ibadeti kısıtlayıcı kararlar alması adım adım Mescid-i Aksa’yı ele geçirme ve Kudüs’ün tamamı üzerinde söz sahibi olma çabasıdır." denildi.   İşgalci rejimin bir sonraki adımı Mescid-i Aksa’dan Müslümanları tamamen men etmek olacaktır!   İşgal rejiminin, dünya Müslümanlarının birbirleriyle uğraşmalarından ve Suriye başta olmak üzere İslam âlemindeki iç savaşlardan cesaret alarak bu tür adımlar attığının belirtildiği açıklamada, şu ifadeler kullanıldı.  
Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi yaptığı çağrıda, işgal rejiminin Mescid-i Aksa’yı ele geçirme ve Kudüs’ün tamamı üzerinde söz sahibi olma çabasına sessiz kalınmaması gerektiğini belirtti.

Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi yaptığı açıklamayla, işgalci Siyonistlerin Mescid-i Aksa'da Müslümanları şehit etmesini ve ibadeti engelleyen adımlarını lanetlerken, dünya Müslümanlarının işgal rejiminin Mescid-i Aksa’yı ele geçirme ve Kudüs’ün tamamı üzerinde söz sahibi olma çabasına sessiz kalınmaması çağrısında bulundu.

 

Anadolu Gençlik Derneği Olarak, Mescid'i Aksa ve Filistin'in özgürlüğü için bu Cuma İstanbul Beyazıt Meydanı'ndayız.

"Kızgınlık Cuması'nda özgür Aksa ve Filistin için Cuma günü Cuma Namazı'ndan sonra Beyazıt Meydanında buluşuyoruz.

Sen de gel!!!   Denildi.

 

13 Temmuz Perşembe günü, sabah saatlerinde ibadet amacıyla camiye giden 2 Filistinli Müslümanın Mescid-i Aksa'nın girişinde, bir Filistinlinin de mescidin avlusunda şehit edildiğinin, işlenen cinayetlerin ardından yaşanan olaylar bahane edilerek Harem-i Şerif'in ibadete kapatıldığının ve Cuma namazının kılınmasının engellendiğinin hatırlatıldığı açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi.

 

"İnsan haklarını ihlal etmeyi ve uluslararası hukuku çiğnemeyi alışkanlık haline getirmiş olan işgal rejiminin bu kararından dolayı Kudüs’te bulunan Müslüman kardeşlerimiz geçen hafta Cuma Namazını Mescid-i Aksa’da kılamadılar. Filistinli Müslümanlar Cuma Namazını eski şehir surlarının dışında kılmak zorunda kaldı. Hiçbir hak ve hukuk tanımayan, Müslüman kardeşlerimize her türlü zulmü yapan, İslam’a düşmanlık eden ve kutsallarımıza saldıran Siyonist israil rejimini aldığı kararlarından ve uygulamalarından dolayı lanetliyoruz."

 

İşgal rejimi Mescid-i Aksa’yı ele geçirme ve Kudüs’ün tamamı üzerinde söz sahibi olma çabasında!

 

Siyonist işgalcilerin son girişiminin adım adım Mescid-i Aksa’yı ele geçirme ve Kudüs’ün tamamı üzerinde söz sahibi olma çabası olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "İşgal rejiminin bu kararı sebebiyle Mescid-i Aksa’da 48 yıl aradan sonra ilk defa Cuma Namazı kılınamamıştır. Siyonist israil bununla da yetinmemiş,  Mescid-i Aksa’nın giriş kapılarına yerleştirdikleri detektörler ile ibadet amacıyla mescide gelen Müslümanları ve cenaze namazı için getirilen naaşların bulunduğu tabutlara arama zorunluluğu getirdi. Mescid-i Aksa'dan imamlar da dâhil herkesi dışarı çıkaran işgalci rejimin polisi, Filistinli gönüllü bekçilerin telefonlarına da el koydu. İşgal rejiminin Müslümanları katletmesi ve güvenlik bahanesiyle ibadeti kısıtlayıcı kararlar alması adım adım Mescid-i Aksa’yı ele geçirme ve Kudüs’ün tamamı üzerinde söz sahibi olma çabasıdır." denildi.

 

İşgalci rejimin bir sonraki adımı Mescid-i Aksa’dan Müslümanları tamamen men etmek olacaktır!

 

İşgal rejiminin, dünya Müslümanlarının birbirleriyle uğraşmalarından ve Suriye başta olmak üzere İslam âlemindeki iç savaşlardan cesaret alarak bu tür adımlar attığının belirtildiği açıklamada, şu ifadeler kullanıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.