AGD Denizli Hanım Komisyonu Yazar- İletişimci Sosyolog Tuğba Akbey İnan’ı Ağırladı

DENİZLİ 05.12.2018 - 11:32, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

AGD Denizli Hanım Komisyonu Yazar- İletişimci Sosyolog Tuğba Akbey İnan’ı Ağırladı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Denizli Şubesi Hanım Komisyonu tarafından “Çocukla İletişimin Üç Sırrı” isimli konferans düzenlendi.  İletişimci Sosyolog Tuğba Akbey İnan’ın konuşmacı olduğu konferansa, AGD Denizli Hanım Komisyonu Başkanı Ayşe Zeybek, Komisyon yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.     Merkezefendi Belediyesi Kültür Merkezi’nde “Çocukla İletişimin Üç Sırrı” konulu konferansta çocuklarla etkili iletişimle ilgili katılımcılara faydalı bilgiler aktaran Sosyolog Tuğba Akbey İnan, “İletişim birbirimizi fark ettiğimiz anda başlar. Duygu ve düşüncelerimizi her türlü yolla anlatmaya iletişim diyoruz. Ama gerçek bir iletişim gönülden bir bağ ile mümkündür. Kendinizde olmayan bir değeri çocuğunuza veremezsiniz. Gönülden iletişim ancak güvenli bir bağ ile mümkün olur. Algılarımız, yargılarımızı belirler. Çocukla ilgili olumsuz algıların çocuğun ihtiyaçlarını görmemizi zorlaştırır. Çocuklar kontrol edilmesi gereken varlıklar değildir. Güvenilmesi gereken bireylerdir.” dedi. Ailelerin çocuklara bakış açısının ve yaklaşımının değişmesi gerektiğini söyleyen İnan şunları söyledi: “Çocuğum beni kızdırmak için böyle yapıyor, yaklaşımından ‘Hangi ihtiyacı karşılanmadığı için bunu yapıyor?’ algısına çevirirsek, meseleyi kişisel algılamadığımız için sorunu çözmemiz çok daha kolay olur. Her gün çocuklarla on dakika her ikimizinde seveceği şeyler yapmalıyız. Bunu isimlendirmek çocuğumuzu rahatlatacak. Gerçek bir değişim de düşüncelerin değişmesiyle olur. Çocuğa karşı algılarımızla yüzleşmeden, başka seçenekleri deneyemez, davranışlarımızı değiştiremeyiz. Çocuklarımız bizi duymazsa, bizimle göz teması kurmazlarsa, dokunmamıza müsaade etmezlerse çocuklarımızla bağımızın koptuğunu ya da bağımızın olmadığını anlarız. İyi çocuk için önce iyi veli olmalıyız. Aile ortamı sakin bir liman ve sığınak olmalıdır. Kişi ebeveynlerinden sevgi alması için bir bedel veya ücret ödemesi gerekmemelidir” dedi.   Programın sonunda Tuğba Akbey İnan, okurlarına kitaplarını imzaladı.      

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Denizli Şubesi Hanım Komisyonu tarafından “Çocukla İletişimin Üç Sırrı” isimli konferans düzenlendi. 


İletişimci Sosyolog Tuğba Akbey İnan’ın konuşmacı olduğu konferansa, AGD Denizli Hanım Komisyonu Başkanı Ayşe Zeybek, Komisyon yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

 

 
Merkezefendi Belediyesi Kültür Merkezi’nde “Çocukla İletişimin Üç Sırrı” konulu konferansta çocuklarla etkili iletişimle ilgili katılımcılara faydalı bilgiler aktaran Sosyolog Tuğba Akbey İnan, “İletişim birbirimizi fark ettiğimiz anda başlar. Duygu ve düşüncelerimizi her türlü yolla anlatmaya iletişim diyoruz. Ama gerçek bir iletişim gönülden bir bağ ile mümkündür. Kendinizde olmayan bir değeri çocuğunuza veremezsiniz. Gönülden iletişim ancak güvenli bir bağ ile mümkün olur. Algılarımız, yargılarımızı belirler. Çocukla ilgili olumsuz algıların çocuğun ihtiyaçlarını görmemizi zorlaştırır. Çocuklar kontrol edilmesi gereken varlıklar değildir. Güvenilmesi gereken bireylerdir.” dedi.


Ailelerin çocuklara bakış açısının ve yaklaşımının değişmesi gerektiğini söyleyen İnan şunları söyledi:


“Çocuğum beni kızdırmak için böyle yapıyor, yaklaşımından ‘Hangi ihtiyacı karşılanmadığı için bunu yapıyor?’ algısına çevirirsek, meseleyi kişisel algılamadığımız için sorunu çözmemiz çok daha kolay olur. Her gün çocuklarla on dakika her ikimizinde seveceği şeyler yapmalıyız. Bunu isimlendirmek çocuğumuzu rahatlatacak. Gerçek bir değişim de düşüncelerin değişmesiyle olur. Çocuğa karşı algılarımızla yüzleşmeden, başka seçenekleri deneyemez, davranışlarımızı değiştiremeyiz. Çocuklarımız bizi duymazsa, bizimle göz teması kurmazlarsa, dokunmamıza müsaade etmezlerse çocuklarımızla bağımızın koptuğunu ya da bağımızın olmadığını anlarız. İyi çocuk için önce iyi veli olmalıyız. Aile ortamı sakin bir liman ve sığınak olmalıdır. Kişi ebeveynlerinden sevgi alması için bir bedel veya ücret ödemesi gerekmemelidir” dedi.

 

Programın sonunda Tuğba Akbey İnan, okurlarına kitaplarını imzaladı.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.