AGD Denizli Şubesi, Fethin 565. Yılında İstanbul'a Çıkarma Yaptı

GÜNDEM 13.05.2018 - 13:06, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

AGD Denizli Şubesi, Fethin 565. Yılında İstanbul'a Çıkarma Yaptı

Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi İstanbul’un Fethinin 565. Yıl dönümü münasebetiyle İstanbul’a çıkarma yaptı. Ayasofya’da Sabah Namazı ile başlayan programa Denizli’den gençlerde katıldı. Her yıl geleneksel hale gelen programda AGD Genel Başkanı Salih Turhan, Ayasofya Camii’nin ibadete açılmasının elzemliğini yineleyerek Ayasofya’nın bütünüyle ibadete açılmasını istediklerini belirtti.     Turhan,“Bugün burada, İstanbul’umuzda, 482 yıl boyunca kıyam, rüku, secdelere ev sahipliği yapmış Ayasofya Camiimizin yanındayız. Ayasofya Camimizin yanında olmak İstanbul’umuzun yanında olmaktır. İstanbul herhangi bir metropol kent değildir. İstanbul, dünyanın gidişatına yön vermiş, İslam âlemine payitahtlık yapmış, İslam birliğinin ve İslam kardeşliğinin timsali olmuş bir şehirdir. İstanbul, Mekke’nin, Medine’nin ve Kudüs’ün teminatı olmuş bir beldedir. İstanbul, Endonezya’dan Fas’a İslam coğrafyasının bağımsızlığının garantörü olmuş bir merkezdir. Nitekim İstanbul’un zayıfladığı bir dönemde de tüm İslam dünyası emperyalist işgallere açılmıştır” diye konuştu.     AYASOFYA 84 YILDIR ESARET ALTINDA İstanbul’un İslam coğrafyası için önemine de değinen Salih Turhan, “İstanbul’umuz hakkın batıla üstünlüğünün timsali olmuş bir şehirdir. Aynı şekilde Ayasofya Camii de İstanbul’umuzun fethinin sembolüdür. Ancak, 482 yıl ezanların okunduğu, namazların kılındığı Ayasofya Camiimiz 84 yıldır esaret altındadır. Bugün itibariyle de esaret altındadır. Ayasofya hangi suçu işlemiş ki ona bu esaret reva görülmüş? Ayasofya hangi suçu işlemiş ki içinde Allah’ın adı zikredilemiyor, içinde Allah’ın ayetleri okunamıyor? Biz bu esareti, bu tutsaklığı, bu köleliği kabul etmiyoruz” şeklinde konuştu.     FETHİN SEMBOLÜ BAĞIMSIZLIĞI TEMSİL EDER Ayasofya Camii’nin, Fatih Sultan Mehmet Han’ın vakfı olduğunu hatırlatan Salih Turhan, “  Ayasofya’nın gerçek hükmü şahsiyetine kavuşturulması Fatih’e bir vefadır. Ayasofya’nın gerçek hükmü şahsiyetine kavuşturulması İslam’ın bu coğrafyadaki belirleyiciliğinin bir teminatıdır.  Ayasofya Camii, 24 Kasım 1934 yılında hukuksuz bir şekilde Bakanlar Kurulu kararı müze haline getirilmiştir. Ayasofya Camii’nin müzeye dönüştürülmesi, serbest seçimlerin yapılmadığı bir dönemde milletin iradesi hiçe sayılarak gerçekleştirilmiştir. Bu kararı içeren vesikanın doğruluğu bile şüphe götürmektedir. Cumhurbaşkanının imzasının taklit edildiği ve kararname numarasının da geriye dönük olduğu konuşulmaktadır. Velev ki imzalar ve belgeler gerçek dahi olsa alınan bu karar yanlıştır ve vicdanlarda yer bulmamıştır.  Bu yanlıştan bir an evvel dönülmelidir” dedi.     Denizli’den katılımın sağlandığı İstanbul’un Fethi etkinliklerine yüzlerce gençle birlikte Fatih Sultan Mehmet Han’ın Kabri, Merkezefendi Türbesi, Eyüp Sultan Türbesi, Merhum Milli Görüş Lideri Prof.Dr. Necmettin Erbakan Hoca’nın kabri ziyaret edilerek dualar edildi. Ziyaretlerin ardından Kocaeli Gebze Alaettin Kurt Stadyumuna geçilerek, İstanbul’un Fethinin 565. Yıl dönümü büyük bir coşkuyla kutlandı.  

Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi İstanbul’un Fethinin 565. Yıl dönümü münasebetiyle İstanbul’a çıkarma yaptı. Ayasofya’da Sabah Namazı ile başlayan programa Denizli’den gençlerde katıldı.


Her yıl geleneksel hale gelen programda AGD Genel Başkanı Salih Turhan, Ayasofya Camii’nin ibadete açılmasının elzemliğini yineleyerek Ayasofya’nın bütünüyle ibadete açılmasını istediklerini belirtti.

 

 

Turhan,“Bugün burada, İstanbul’umuzda, 482 yıl boyunca kıyam, rüku, secdelere ev sahipliği yapmış Ayasofya Camiimizin yanındayız. Ayasofya Camimizin yanında olmak İstanbul’umuzun yanında olmaktır. İstanbul herhangi bir metropol kent değildir. İstanbul, dünyanın gidişatına yön vermiş, İslam âlemine payitahtlık yapmış, İslam birliğinin ve İslam kardeşliğinin timsali olmuş bir şehirdir. İstanbul, Mekke’nin, Medine’nin ve Kudüs’ün teminatı olmuş bir beldedir. İstanbul, Endonezya’dan Fas’a İslam coğrafyasının bağımsızlığının garantörü olmuş bir merkezdir. Nitekim İstanbul’un zayıfladığı bir dönemde de tüm İslam dünyası emperyalist işgallere açılmıştır” diye konuştu.

 

 

AYASOFYA 84 YILDIR ESARET ALTINDA

İstanbul’un İslam coğrafyası için önemine de değinen Salih Turhan, “İstanbul’umuz hakkın batıla üstünlüğünün timsali olmuş bir şehirdir. Aynı şekilde Ayasofya Camii de İstanbul’umuzun fethinin sembolüdür. Ancak, 482 yıl ezanların okunduğu, namazların kılındığı Ayasofya Camiimiz 84 yıldır esaret altındadır. Bugün itibariyle de esaret altındadır. Ayasofya hangi suçu işlemiş ki ona bu esaret reva görülmüş? Ayasofya hangi suçu işlemiş ki içinde Allah’ın adı zikredilemiyor, içinde Allah’ın ayetleri okunamıyor? Biz bu esareti, bu tutsaklığı, bu köleliği kabul etmiyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

FETHİN SEMBOLÜ BAĞIMSIZLIĞI TEMSİL EDER

Ayasofya Camii’nin, Fatih Sultan Mehmet Han’ın vakfı olduğunu hatırlatan Salih Turhan, “  Ayasofya’nın gerçek hükmü şahsiyetine kavuşturulması Fatih’e bir vefadır. Ayasofya’nın gerçek hükmü şahsiyetine kavuşturulması İslam’ın bu coğrafyadaki belirleyiciliğinin bir teminatıdır.  Ayasofya Camii, 24 Kasım 1934 yılında hukuksuz bir şekilde Bakanlar Kurulu kararı müze haline getirilmiştir. Ayasofya Camii’nin müzeye dönüştürülmesi, serbest seçimlerin yapılmadığı bir dönemde milletin iradesi hiçe sayılarak gerçekleştirilmiştir. Bu kararı içeren vesikanın doğruluğu bile şüphe götürmektedir. Cumhurbaşkanının imzasının taklit edildiği ve kararname numarasının da geriye dönük olduğu konuşulmaktadır. Velev ki imzalar ve belgeler gerçek dahi olsa alınan bu karar yanlıştır ve vicdanlarda yer bulmamıştır.  Bu yanlıştan bir an evvel dönülmelidir” dedi.

 

 

Denizli’den katılımın sağlandığı İstanbul’un Fethi etkinliklerine yüzlerce gençle birlikte Fatih Sultan Mehmet Han’ın Kabri, Merkezefendi Türbesi, Eyüp Sultan Türbesi, Merhum Milli Görüş Lideri Prof.Dr. Necmettin Erbakan Hoca’nın kabri ziyaret edilerek dualar edildi. Ziyaretlerin ardından Kocaeli Gebze Alaettin Kurt Stadyumuna geçilerek, İstanbul’un Fethinin 565. Yıl dönümü büyük bir coşkuyla kutlandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.