AGD: İslam’ı Çocuklarımıza Doğru Şekilde Anlatmanın Derdindeyiz

DENİZLİ 03.08.2019 - 10:59, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

AGD: İslam’ı Çocuklarımıza Doğru Şekilde Anlatmanın Derdindeyiz

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Denizli Şubesi Ortaokullar Komisyonunun düzenlemiş olduğu kız ve erkek öğrencilere yönelik 5 haftalık yaz etkinlikleri programı sona erdi.     Yaz etkinliği programı çerçevesinde öğrencilere Kur-an-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler, Örnek Şahsiyetler eğitimleri verilerek, geziler, piknikler, sportif faaliyetler ve ziyaretler yaptırıldı. Yaz Etkinliği programı hakkında açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi Ortaokul Komisyon Başkanı Mehmet Cemal Dağdaş, Ülkemizin geleceğini şekillendirecek, manevi değerlerini ayakta tutacak, güzel ahlakı kendine düstur edinen nesiller yetiştirmenin gayretinde olduklarını vurgulayarak, İslam’ı yaşamak gibi yaşatmanın da önemli olduğunu aktardı. İslam’ı çocuklarımıza doğru şekilde anlatmanın derdindeyiz dedi.     COĞRAFYAMIZIN EN TEMEL İHTİYACI İSLAM’DIR, İSLAM KARDEŞLİĞİDİR  Toplumumuzda  “Kötü örneklerin olumsuz etkisinin olduğu yadsınamaz ama araştıran, doğru adreslerle tanışan gençlerde bir sıkıntı olmuyor. İslam’ın ne olduğunu anladıklarına bağlılıkları daha da artıyor. İslam’ı yaşamak yoldaki bir taşı kaldırmaktır, yetimleri sarıp sarmalamaktır,  komşusu açken tok yatmamaktır, insanlara faydalı olmaktır, kibirlenmemek, alçak gönüllü olmaktır, yaşamak insanı yaşatmaktır. İslam’ı yaşamak, masum bir insanı öldürmenin bütün insanları öldürmek gibi olduğunu bilmektir” dedi. Gerçekleştirilen yaz etkinliklerinin uzun vadede hem gençler hem de ülke için büyük önem taşıdığını belirten Dağdaş, “Çocuklarımız bizim için değerli ve yaz etkinlikleri de bu değerle mündemiç. Kalbinde inanç olmayan nesillerin içerisinde yaşadıkları topluma da diğer insanlara da zarar vermeleri çok kolaydır. Karıncanın hakkını gözeten nesillere ihtiyaç vardır. Öte yandan bugün bu coğrafyanın en temel ihtiyacı İslam’dır, İslam kardeşliğidir” dedi.     EVLADINIZI İSLAM AHLAKINA GÖRE YETİŞTİRİN   İlköğretim ve ortaöğretim sürecinde verilen eğitimin çok önemli olduğunu vurgulayan AGD Denizli Hanım Komisyonu Başkanı Ayşe Zeybek, Merhum liderimiz Erbakan hocamızın ifadesiyle “Ortaöğretim ağacın köküdür.” Biz bu hakikati görerek temeli sağlam atma gayretindeyiz. Temelleri sağlam atılmış bir zihin Allah’ın izniyle sapmaz. Bir çocuk, geçmişini bilerek, kitabını okuyarak, en çok peygamberini severek büyümelidir. Adab-ı muaşerete uygun yetiştirilmelidir. İşte AGD’mizin Yaz Etkinliklerinde anlatmaya çalıştığı bunlardır. Bizler tüm annelere de bu anlamda sesleniyoruz “Evladınızı İslam ahlakına göre yetiştirin.” Bizlerin yegane gayreti ahlak ve maneviyatın her bünyede yeşermesidir. Bu bağlamda Ulaşılmamış bir tek hanım kardeşimiz ve kız çocuklarımız kalmayıncaya kadar gayret edeceğiz.      

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Denizli Şubesi Ortaokullar Komisyonunun düzenlemiş olduğu kız ve erkek öğrencilere yönelik 5 haftalık yaz etkinlikleri programı sona erdi.  

 

Yaz etkinliği programı çerçevesinde öğrencilere Kur-an-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler, Örnek Şahsiyetler eğitimleri verilerek, geziler, piknikler, sportif faaliyetler ve ziyaretler yaptırıldı. Yaz Etkinliği programı hakkında açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi Ortaokul Komisyon Başkanı Mehmet Cemal Dağdaş, Ülkemizin geleceğini şekillendirecek, manevi değerlerini ayakta tutacak, güzel ahlakı kendine düstur edinen nesiller yetiştirmenin gayretinde olduklarını vurgulayarak, İslam’ı yaşamak gibi yaşatmanın da önemli olduğunu aktardı. İslam’ı çocuklarımıza doğru şekilde anlatmanın derdindeyiz dedi.

 

 

COĞRAFYAMIZIN EN TEMEL İHTİYACI İSLAM’DIR, İSLAM KARDEŞLİĞİDİR 

Toplumumuzda  “Kötü örneklerin olumsuz etkisinin olduğu yadsınamaz ama araştıran, doğru adreslerle tanışan gençlerde bir sıkıntı olmuyor. İslam’ın ne olduğunu anladıklarına bağlılıkları daha da artıyor. İslam’ı yaşamak yoldaki bir taşı kaldırmaktır, yetimleri sarıp sarmalamaktır,  komşusu açken tok yatmamaktır, insanlara faydalı olmaktır, kibirlenmemek, alçak gönüllü olmaktır, yaşamak insanı yaşatmaktır. İslam’ı yaşamak, masum bir insanı öldürmenin bütün insanları öldürmek gibi olduğunu bilmektir” dedi. Gerçekleştirilen yaz etkinliklerinin uzun vadede hem gençler hem de ülke için büyük önem taşıdığını belirten Dağdaş, “Çocuklarımız bizim için değerli ve yaz etkinlikleri de bu değerle mündemiç. Kalbinde inanç olmayan nesillerin içerisinde yaşadıkları topluma da diğer insanlara da zarar vermeleri çok kolaydır. Karıncanın hakkını gözeten nesillere ihtiyaç vardır. Öte yandan bugün bu coğrafyanın en temel ihtiyacı İslam’dır, İslam kardeşliğidir” dedi.

 

 

EVLADINIZI İSLAM AHLAKINA GÖRE YETİŞTİRİN

 

İlköğretim ve ortaöğretim sürecinde verilen eğitimin çok önemli olduğunu vurgulayan AGD Denizli Hanım Komisyonu Başkanı Ayşe Zeybek, Merhum liderimiz Erbakan hocamızın ifadesiyle “Ortaöğretim ağacın köküdür.” Biz bu hakikati görerek temeli sağlam atma gayretindeyiz. Temelleri sağlam atılmış bir zihin Allah’ın izniyle sapmaz. Bir çocuk, geçmişini bilerek, kitabını okuyarak, en çok peygamberini severek büyümelidir. Adab-ı muaşerete uygun yetiştirilmelidir. İşte AGD’mizin Yaz Etkinliklerinde anlatmaya çalıştığı bunlardır. Bizler tüm annelere de bu anlamda sesleniyoruz “Evladınızı İslam ahlakına göre yetiştirin.” Bizlerin yegane gayreti ahlak ve maneviyatın her bünyede yeşermesidir. Bu bağlamda Ulaşılmamış bir tek hanım kardeşimiz ve kız çocuklarımız kalmayıncaya kadar gayret edeceğiz.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.