AGD: Kıbrıs Zaferimizi Ve Asıl Kahramanını Unutmuyoruz

DİĞER 19.07.2016 - 13:07, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:49
 

AGD: Kıbrıs Zaferimizi Ve Asıl Kahramanını Unutmuyoruz

denizli haber / denizli 20 haber / AGD: Kıbrıs Zaferimizi Ve Asıl Kahramanını Unutmuyoruz

Kıbrıs harekatının 42. Yıl dönümü nedeni ile, açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şube Başkanı Hamza Öztürk, Kıbrıs Barış Harekatının asıl Fatihi Erbakan hocadır dedi. Şuurlu Öğretmenler Derneği Denizli Şubesi de Anadolu Gençlik Derneğinin Yaz etkinliklerinde eğitim gören kız ve erkek öğrencilere Necmettin’in Dünyası adlı Erbakan hocanın Milli ve yerli düşüncesini, çalışkanlığını, dürüstlüğünü anlatan çocuklar için hazırlanmış Hikaye kitabını hediye etti.  Öztürk, “Kıbrıs Barış Harekatının 42. Yıldönümü. Kıbrıs Adasındaki Müslümanlara yapılan zulmü ortadan kaldırmak için Erbakan Hocanın verdiği tarihi harekat emriyle 20 Temmuz 1974 tarihinde ordumuz aşılamaz denilen Beş Parmak Dağlarını kısa sürede aşarak başarılı bir harekatla Müslümanları Zulümden kurtarıp, adada tekrardan huzur ve barışı tesis ediyor. Ve böylece Kıbrıs zaferiyle necip milletimiz 200 yıl aradan sonra tekrardan toprak kazanmış oluyor. Kıbrıs Barış Harekatı “1683 teki 2. Viyana Bozgunundan sonraki 3 asırlık sürede yaptığımız tek fetih hareketidir. O dönemde çıkarma yapmayı koalisyonun küçük ortağı Erbakan ikna etti. İngiltere ve ABD nin ordumuzu duraklatma çalışmalarını dikkate almadı” dedi.  Öztürk, “20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatının asıl mimarı ve kahramanı Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakandır. Diğer siyasi liderler çıkarma yapmayı “çılgınlık” olarak gördüler. Türkiye, büyük Kıbrıs Zaferi ile 1699 daki Karlofça Antlaşmasından sonra ilk defa, hem de stratejik toprak elde etti. Bu harekâtla askerimizin hâlâ efsanevi gücüne sahip olduğu görüldü. ABD gibi küresel güçlerin millî birlik ve bütünlüğümüz karşısında etkisiz kalacağı ortaya çıktı. Bu zafer Cumhuriyet döneminde bir dönüm noktası oldu. Kıbrısı almanın yanında elimizde kalmasının da alt yapısı oluştu. Kıbrıs zaferi Afganistan, Bosna ve Çeçenistan cihadı gibi destanlık direnişlerin öncüsü oldu” diye konuştu.     Şehitleri rahmetle andıklarını, gazilere şükranlarını sunduklarını belirten Hamza Öztürk, “Türkiye, milli bir duruşla küresel güçlere muhtaç olmadan kendi gücüyle varlığını sürdürebileceğini gösterdi. Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi Olarak, Kıbrıs Barış Harekatındaki ruh ve şuurun gelecek nesillere aktarılabilmesi için  42. yılında, 20 Temmuzun Kıbrıs Zaferimizi anma günü kabul edilmesini ve Milli Bayramla taçlandırılmasını teklif ediyoruz. Herkes şunu bilsin ki bütün zaferler inancımızla kazanılmıştır. Anadolu Gençlik Derneği Olarak, Kıbrıs Barış Harekatının Yıl döneminde, harekatın başlatma talimatını veren ve harekatın baş mimarı Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızı, Kıbrıs Barış Harekatındaki şehitlerimizi rahmetle anarken gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.
denizli haber / denizli 20 haber / AGD: Kıbrıs Zaferimizi Ve Asıl Kahramanını Unutmuyoruz

Kıbrıs harekatının 42. Yıl dönümü nedeni ile, açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şube Başkanı Hamza Öztürk, Kıbrıs Barış Harekatının asıl Fatihi Erbakan hocadır dedi.

Şuurlu Öğretmenler Derneği Denizli Şubesi de Anadolu Gençlik Derneğinin Yaz etkinliklerinde eğitim gören kız ve erkek öğrencilere Necmettin’in Dünyası adlı Erbakan hocanın Milli ve yerli düşüncesini, çalışkanlığını, dürüstlüğünü anlatan çocuklar için hazırlanmış Hikaye kitabını hediye etti.

 Öztürk, “Kıbrıs Barış Harekatının 42. Yıldönümü. Kıbrıs Adasındaki Müslümanlara yapılan zulmü ortadan kaldırmak için Erbakan Hocanın verdiği tarihi harekat emriyle 20 Temmuz 1974 tarihinde ordumuz aşılamaz denilen Beş Parmak Dağlarını kısa sürede aşarak başarılı bir harekatla Müslümanları Zulümden kurtarıp, adada tekrardan huzur ve barışı tesis ediyor. Ve böylece Kıbrıs zaferiyle necip milletimiz 200 yıl aradan sonra tekrardan toprak kazanmış oluyor. Kıbrıs Barış Harekatı “1683 teki 2. Viyana Bozgunundan sonraki 3 asırlık sürede yaptığımız tek fetih hareketidir. O dönemde çıkarma yapmayı koalisyonun küçük ortağı Erbakan ikna etti. İngiltere ve ABD nin ordumuzu duraklatma çalışmalarını dikkate almadı” dedi.

 Öztürk, “20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatının asıl mimarı ve kahramanı Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakandır. Diğer siyasi liderler çıkarma yapmayı “çılgınlık” olarak gördüler. Türkiye, büyük Kıbrıs Zaferi ile 1699 daki Karlofça Antlaşmasından sonra ilk defa, hem de stratejik toprak elde etti. Bu harekâtla askerimizin hâlâ efsanevi gücüne sahip olduğu görüldü. ABD gibi küresel güçlerin millî birlik ve bütünlüğümüz karşısında etkisiz kalacağı ortaya çıktı. Bu zafer Cumhuriyet döneminde bir dönüm noktası oldu. Kıbrısı almanın yanında elimizde kalmasının da alt yapısı oluştu. Kıbrıs zaferi Afganistan, Bosna ve Çeçenistan cihadı gibi destanlık direnişlerin öncüsü oldu” diye konuştu.  

 

Şehitleri rahmetle andıklarını, gazilere şükranlarını sunduklarını belirten Hamza Öztürk, “Türkiye, milli bir duruşla küresel güçlere muhtaç olmadan kendi gücüyle varlığını sürdürebileceğini gösterdi. Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi Olarak, Kıbrıs Barış Harekatındaki ruh ve şuurun gelecek nesillere aktarılabilmesi için  42. yılında, 20 Temmuzun Kıbrıs Zaferimizi anma günü kabul edilmesini ve Milli Bayramla taçlandırılmasını teklif ediyoruz. Herkes şunu bilsin ki bütün zaferler inancımızla kazanılmıştır. Anadolu Gençlik Derneği Olarak, Kıbrıs Barış Harekatının Yıl döneminde, harekatın başlatma talimatını veren ve harekatın baş mimarı Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızı, Kıbrıs Barış Harekatındaki şehitlerimizi rahmetle anarken gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.