AGD, Korona Virüsüne Karşı Uyardı

DENİZLİ 18.03.2020 - 13:20, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

AGD, Korona Virüsüne Karşı Uyardı

Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi tarafından korona virüsü hakkında açıklama yaptı. Açıklamada; "Yurt genelinde Koronavirüs nedeniyle alınan tedbirler dolayısıyla; Çanakkale Şehitlerini anma ve anlama programlarımız, eğitim, toplantı, konferans, salon programları vb. toplu organizasyonlarımız yeni bir duyuruya kadar iptal edilmiştir" denildi.   Bu süreçte, Dünyayı sarsan korona virüs salgınının üstesinden hep birlikte gelmek durumundayız. Öncelikle ülkemizde korona virüsten can kaybının yaşanmamasını, dünyada da koronavirüs nedeniyle yaşanan can kayıplarının son bulmasını temenni ediyoruz. Süreci, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve halk olarak ortak bir akıl ve sağlam bir stratejiyle, senkronize hareket ederek götürmek zorundayız. Yasal düzenlemeler ve tedbirler tek başına yeterli olmayacaktır. Sürece her bireyin tutum ve davranışları da etki edecektir.   Başta Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı olmak üzere yetkili mercilerden yapılan tüm uyarıları ve tavsiyeleri dikkate almak ve gereğini yapmak hepimizin sorumluluğudur. Moral bozucu, yıkıcı, tahripkâr haberleri değil önlemlere ve olması gerekenlere dair paylaşımları çoğaltmalıyız. Süreç ekonomik sıkıntılara da yol açabilir. Komşularımızdan yakın akrabalarımıza birbirimizin ekonomik durumunu gözetmek, tenceresinin kaynayıp kaynamadığının farkında olmak, birbirimizin ihtiyaçlarını gidermek kardeşliğimizin gereğidir. Korona virüse karşı merkezi yönetimin yanı sıra yerel yönetimlerle de işbirliğini artırmalıyız.   Tüm tedbirleri alarak, gerekli kurallara uyarak, bilim insanlarının açıklamalarına kulak vererek Cenabı Allah'a sığınmalıyız.   TEMİZLİK DİNİMİZİN EN ÖNEMLİ EMİRLERİNDENDİR Dinimizin belirlediği temizlik ilkelerine uyulduğu takdirde hastalığın en hafif şekilde atlatılacağı da dikkate alınmalıdır. Bulaşıcı hastalıklarla ilgili ilk temel kuralı Peygamber Efendimiz (sav)’in “Bir yerde bulaşıcı hastalık varsa oraya girmeyin, sizin olduğunuz yerde bulaşıcı hastalık varsa oradan çıkıp başkasına bulaştırmayın” hadis-i şerifiyle deortaya konmuştur. “Müslüman farz olan üç çeşit temizliği yaptığı zaman hastalıklardan büyük ölçüde kurtulur. Birincisi beden temizliği, bu su ile olur. İkincisi mal temizliği, bu helal kazanç ve zekât ile olur. Üçüncüsü nefis terbiyesi, bu da Allah’ın emirlerine zahirde ve batında titiz bir şekilde uyarak olur. Dinimizde insan sadece beden temizliği ile bütün hastalıklardan kurtulamaz. Zaman gelir haram lokmalar bedeni hastalandırır. Zaman gelir kötü fikirleri ruhu ve nefsi azgınlaştırır. İslam dini, bu üç temel temizliği sağlamak için gönderilmiştir”

Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi tarafından korona virüsü hakkında açıklama yaptı. Açıklamada; "Yurt genelinde Koronavirüs nedeniyle alınan tedbirler dolayısıyla; Çanakkale Şehitlerini anma ve anlama programlarımız, eğitim, toplantı, konferans, salon programları vb. toplu organizasyonlarımız yeni bir duyuruya kadar iptal edilmiştir" denildi.

 

Bu süreçte, Dünyayı sarsan korona virüs salgınının üstesinden hep birlikte gelmek durumundayız. Öncelikle ülkemizde korona virüsten can kaybının yaşanmamasını, dünyada da koronavirüs nedeniyle yaşanan can kayıplarının son bulmasını temenni ediyoruz. Süreci, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve halk olarak ortak bir akıl ve sağlam bir stratejiyle, senkronize hareket ederek götürmek zorundayız. Yasal düzenlemeler ve tedbirler tek başına yeterli olmayacaktır. Sürece her bireyin tutum ve davranışları da etki edecektir.

 

Başta Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı olmak üzere yetkili mercilerden yapılan tüm uyarıları ve tavsiyeleri dikkate almak ve gereğini yapmak hepimizin sorumluluğudur. Moral bozucu, yıkıcı, tahripkâr haberleri değil önlemlere ve olması gerekenlere dair paylaşımları çoğaltmalıyız. Süreç ekonomik sıkıntılara da yol açabilir. Komşularımızdan yakın akrabalarımıza birbirimizin ekonomik durumunu gözetmek, tenceresinin kaynayıp kaynamadığının farkında olmak, birbirimizin ihtiyaçlarını gidermek kardeşliğimizin gereğidir. Korona virüse karşı merkezi yönetimin yanı sıra yerel yönetimlerle de işbirliğini artırmalıyız.

 

Tüm tedbirleri alarak, gerekli kurallara uyarak, bilim insanlarının açıklamalarına kulak vererek Cenabı Allah'a sığınmalıyız.

 

TEMİZLİK DİNİMİZİN EN ÖNEMLİ EMİRLERİNDENDİR

Dinimizin belirlediği temizlik ilkelerine uyulduğu takdirde hastalığın en hafif şekilde atlatılacağı da dikkate alınmalıdır. Bulaşıcı hastalıklarla ilgili ilk temel kuralı Peygamber Efendimiz (sav)’in “Bir yerde bulaşıcı hastalık varsa oraya girmeyin, sizin olduğunuz yerde bulaşıcı hastalık varsa oradan çıkıp başkasına bulaştırmayın” hadis-i şerifiyle deortaya konmuştur. “Müslüman farz olan üç çeşit temizliği yaptığı zaman hastalıklardan büyük ölçüde kurtulur. Birincisi beden temizliği, bu su ile olur. İkincisi mal temizliği, bu helal kazanç ve zekât ile olur. Üçüncüsü nefis terbiyesi, bu da Allah’ın emirlerine zahirde ve batında titiz bir şekilde uyarak olur. Dinimizde insan sadece beden temizliği ile bütün hastalıklardan kurtulamaz. Zaman gelir haram lokmalar bedeni hastalandırır. Zaman gelir kötü fikirleri ruhu ve nefsi azgınlaştırır. İslam dini, bu üç temel temizliği sağlamak için gönderilmiştir”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.