AGD'li gençler Ayasofya açılsın dedi!

DENİZLİ 01.02.2018 - 17:15, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

AGD'li gençler Ayasofya açılsın dedi!

Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi İmam Hatip ve Lise Komisyonu, Ayasofya Cami’sinin müzeye çevrilişinin yıl dönümünde, aynı tarihte tekrar ibadete açılması için Fatih’in Ayasofya vakfiyesini dağıttı.                Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi İmam Hatip ve Lise Komisyonu Ayasofya’nın Müze yapılışının yıldönümünde Ayasofya’nın tekrar cami olarak açılması için Çınar 15 Temmuz Şehitler Meydan’ında Fatih’in Ayasofya vakfiyesini dağıtarak ve ellerinde Ayasofya Camii hakkın batıla karşı galebesidir, Ayasofya’yı müze olarak kabul etmedik etmeyeceğiz, Ayasofya İslam’ın sembolüdür, yetkililere sesleniyoruz Fatih’in Abdülhamit Han’ın torunuyum diyorsanız Ayasofya’yı cami olarak açarsınız! Biz bu zulme karşıyız! Yazılı pankartları ellerinde tutarak protesto eylemi ve basın açıklaması gerçekleştirdiler.     BUGÜN OLMAZSA YARIN BİR GÜN MUTLAKA!      Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi İmam Hatip ve Lise Komisyonu Başkanı Ahmet Yesevi Çelik, “Bugün tarihlerden 1 Şubat 2018 aynı zamanda 1 Şubat 1935 tarihinde Ayasofya Camisinin müzeye çevrilmesinin yıl dönümü. 83 yıldır Fatih Sultan Mehmet Han’ın emaneti olan Ayasofya esaret altında.   Bizler Anadolu Gençlik mensupları olarak, yetkililere buradan sesleniyoruz… Fatih’in, Abdülhamit Han’ın torunuyum diyorsanız Ayasofya’yı cami olarak açarsınız. Bizler Fatih’in nesli olarak Ayasofya’nın bütünüyle ibadete açılmasını istiyoruz.     Sultan Fatih’in emaneti Ayasofya’nın esaretten kurtulması İslami şuura bağlıdır.  “Ecdadımız, canlarını ortaya koyarak Hazreti Peygamber’in duasına mahzar olmak için İstanbul’u fethetmiştir. Sultan Fatih, İstanbul’un sembolü olan Ayasofya’yı İslam’ın en önemli nişanelerinden birisi haline getirmiştir. Bizler de ecdadımızın canları pahasına yaptıkları mücadelenin şuuruyla çalışmalarımızı yürütüyoruz. Ayasofya Camii açılana kadar da aynı şuur ile mücadelemiz devam edecektir” dedi.      

Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi İmam Hatip ve Lise Komisyonu, Ayasofya Cami’sinin müzeye çevrilişinin yıl dönümünde, aynı tarihte tekrar ibadete açılması için Fatih’in Ayasofya vakfiyesini dağıttı. 

             

Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi İmam Hatip ve Lise Komisyonu Ayasofya’nın Müze yapılışının yıldönümünde Ayasofya’nın tekrar cami olarak açılması için Çınar 15 Temmuz Şehitler Meydan’ında Fatih’in Ayasofya vakfiyesini dağıtarak ve ellerinde Ayasofya Camii hakkın batıla karşı galebesidir, Ayasofya’yı müze olarak kabul etmedik etmeyeceğiz, Ayasofya İslam’ın sembolüdür, yetkililere sesleniyoruz Fatih’in Abdülhamit Han’ın torunuyum diyorsanız Ayasofya’yı cami olarak açarsınız! Biz bu zulme karşıyız! Yazılı pankartları ellerinde tutarak protesto eylemi ve basın açıklaması gerçekleştirdiler.

 

 

BUGÜN OLMAZSA YARIN BİR GÜN MUTLAKA!   

 

Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi İmam Hatip ve Lise Komisyonu Başkanı Ahmet Yesevi Çelik, “Bugün tarihlerden 1 Şubat 2018 aynı zamanda 1 Şubat 1935 tarihinde Ayasofya Camisinin müzeye çevrilmesinin yıl dönümü. 83 yıldır Fatih Sultan Mehmet Han’ın emaneti olan Ayasofya esaret altında.

 

Bizler Anadolu Gençlik mensupları olarak, yetkililere buradan sesleniyoruz… Fatih’in, Abdülhamit Han’ın torunuyum diyorsanız Ayasofya’yı cami olarak açarsınız. Bizler Fatih’in nesli olarak Ayasofya’nın bütünüyle ibadete açılmasını istiyoruz.

 

 

Sultan Fatih’in emaneti Ayasofya’nın esaretten kurtulması İslami şuura bağlıdır.  “Ecdadımız, canlarını ortaya koyarak Hazreti Peygamber’in duasına mahzar olmak için İstanbul’u fethetmiştir. Sultan Fatih, İstanbul’un sembolü olan Ayasofya’yı İslam’ın en önemli nişanelerinden birisi haline getirmiştir. Bizler de ecdadımızın canları pahasına yaptıkları mücadelenin şuuruyla çalışmalarımızı yürütüyoruz. Ayasofya Camii açılana kadar da aynı şuur ile mücadelemiz devam edecektir” dedi.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.