AGD Vali Recep Yazıcıoğlu’nu unutmadı

KÜLTÜR 07.09.2018 - 16:01, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

AGD Vali Recep Yazıcıoğlu’nu unutmadı

Erzincan’dan Denizli’ye atandıktan sonra il genelinde uyguladığı başarılı çalışmalarla gönüllerde taht kuran Vali Recep Yazıcıoğlu, vefat yıldönümünde Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi tarafından unutulmadı.   Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Denizli Şube Başkanı Hamza Öztürk, 8 Eylül 2003’te yaşamını yitiren Vali Recep Yazıcıoğlu'nun vefat  yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajda,  Vatandaşın derdiyle dertlenen, her zaman halkıyla iç içe, milletine hizmetkar örnek bir Valiydi Recep Yazıcıoğlu. Klasik Bürokratik kurallardan sıyrılarak halkın içinden biri olmayı başarmış ve bu sayede sevilen bir karakter olmuştur. İnancımıza göre görevi başında çalışırken vefat eden her insan Şehittir. Dolayısıyla biz valimizi Şehit olarak görüyoruz. Rabbim Şehadetini makbul eylesin. Ondaki vatan, millet ve insan sevgisini cesareti ve alternatif çözümler bulma yeteneğini tüm idarecilerimize vermesini Rabbimizden niyaz ediyoruz.      Denizli'de birçok esnafımızın ve halkımızın evinde onun fotoğrafını görebilirsiniz.  Çünkü o milletin gönlünde taht kurmuştu.  Türkiye'nin en genç Valisi olarak göreve başlayan Recep Yazıcıoğlu, devletin malını kullanmaktan imtina ederdi.  Görevde olduğu dönemde okey oyununu kahvelerden, içkiyi de olur olmaz yerlerden yasaklamış ve bunun takibini de bizzat kendisi tebdil-i kıyafet ile yapmıştır. Milletimize ve gençliğimize her zaman çalışmayı, okumayı teşvik etmiş,  tabii kaynaklarımızı harekete geçirerek milletimizin hizmetine sunulmasını planlamıştır. O, halkın gönlüne girmiş Dördüncü Murat olarak da anılmıştır.  Şehrimizin yerli ve milli kalkınmasını savunmuş ve bu uğurda mücadele vermiştir.     Vefatı'nın 15. Yıldönümünde Vali Recep Yazıcıoğlunu rahmetle ve minnetle anıyoruz. Onu unutmadık unutturmayacağız. Milletine hizmetkar olan bir devlet adamı asla unutulamaz. Bizler onu Gençliğimize her zaman örnek rol model olarak anlatacağız.         

Erzincan’dan Denizli’ye atandıktan sonra il genelinde uyguladığı başarılı çalışmalarla gönüllerde taht kuran Vali Recep Yazıcıoğlu, vefat yıldönümünde Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi tarafından unutulmadı.

 

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Denizli Şube Başkanı Hamza Öztürk, 8 Eylül 2003’te yaşamını yitiren Vali Recep Yazıcıoğlu'nun vefat  yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajda,  Vatandaşın derdiyle dertlenen, her zaman halkıyla iç içe, milletine hizmetkar örnek bir Valiydi Recep Yazıcıoğlu. Klasik Bürokratik kurallardan sıyrılarak halkın içinden biri olmayı başarmış ve bu sayede sevilen bir karakter olmuştur. İnancımıza göre görevi başında çalışırken vefat eden her insan Şehittir. Dolayısıyla biz valimizi Şehit olarak görüyoruz. Rabbim Şehadetini makbul eylesin. Ondaki vatan, millet ve insan sevgisini cesareti ve alternatif çözümler bulma yeteneğini tüm idarecilerimize vermesini Rabbimizden niyaz ediyoruz.

 

 

 Denizli'de birçok esnafımızın ve halkımızın evinde onun fotoğrafını görebilirsiniz.  Çünkü o milletin gönlünde taht kurmuştu.  Türkiye'nin en genç Valisi olarak göreve başlayan Recep Yazıcıoğlu, devletin malını kullanmaktan imtina ederdi.  Görevde olduğu dönemde okey oyununu kahvelerden, içkiyi de olur olmaz yerlerden yasaklamış ve bunun takibini de bizzat kendisi tebdil-i kıyafet ile yapmıştır. Milletimize ve gençliğimize her zaman çalışmayı, okumayı teşvik etmiş,  tabii kaynaklarımızı harekete geçirerek milletimizin hizmetine sunulmasını planlamıştır. O, halkın gönlüne girmiş Dördüncü Murat olarak da anılmıştır.  Şehrimizin yerli ve milli kalkınmasını savunmuş ve bu uğurda mücadele vermiştir.

 

 

Vefatı'nın 15. Yıldönümünde Vali Recep Yazıcıoğlunu rahmetle ve minnetle anıyoruz. Onu unutmadık unutturmayacağız. Milletine hizmetkar olan bir devlet adamı asla unutulamaz. Bizler onu Gençliğimize her zaman örnek rol model olarak anlatacağız.   

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.