AGD ve ÖĞ-DER’den Hicri Yılbaşı Mesajı

GÜNDEM 20.09.2017 - 11:35, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

AGD ve ÖĞ-DER’den Hicri Yılbaşı Mesajı

AGD Denizli İl Şube Başkanı Hamza Öztürk ve Şuurlu Öğretmenler Derneği Denizli Şube Başkanı Halil Akpınar Hicri Yılbaşı ile ilgili ortak yazılı basın açıklaması yaptı.   21 Eylül 2017 Perşembe günü 1 Muharrem 1439 olup Müslümanların Hicri yılının ilk günüdür. Geçen yıl Diyanet İşleri Başkanlığımız Hicri Takvim konusunda çalışma yürütmüş ama bir türlü yürürlüğe koyamamıştı. Bizler Anadolu Gençlik ve Şuurlu Öğretmenler Derneği olarak, Diyanet İşler Başkanlığımıza çağrıda bulunuyoruz. İslam toplumunun takvimi olan Hicri Takvimini acilen yürürlüğe koyunuz.   Herkesin bildiği gibi Türkiye’nin Batılılaşma sürecinde Hicri takvim yürürlükten kaldırılmıştı, bir nevi Müslümanların İslam dünyası ile olan bağları koparılmıştı.   Anadolu Gençlik Derneği ve Şuurlu Öğretmenler Derneği Denizli Şubesi Olarak, Diyanet İşleri Başkanlığımızın geçen yıl başlatmış olduğu  Hicri Takvim çalışmasını olumlu buluyor, İslam dünyası arasındaki ayrılıkların bitmesine ve İslam birliğinin kurulmasına vesile olmasını diliyoruz.   Hicret medeniyetimizin en önemli temellerinden birini teşkil eder. Müslümanları kendi benliğine kavuşturan, Hakk’ın batıla karşı galibiyetinin en güzel sayfalarından birini gösteren, zulüm dünyasından sıyrılıp, saadet içeren yeni bir adil dünya düzeni içinde yaşamak amacıyla Peygamber Efendimizce gerçekleştirilen, Mekke’den Medine’ye hicretini, başlangıç kabul eden Hicri takvimdir.    Hicretten itibaren Peygamber Efendimiz ve ashabı dine hizmet etmek için İslam devletini kurmuşlardır. Hicri Takvim Müslümanların işlerine gayri Müslimlerin takvimini bulaştırmam." Diyen Halife Hz Ömer zamanında yürürlüğe konmuştur.   Hicret, yakan, yıkan, yok eden zalimler var oldukça kıyamete kadar devam edecektir.   Hicret, haramlardan, helallere yalanlardan doğrulara, kötülüklerden iyiliğe, zulümden adalete geçmektir.     Anadolu Gençlik Derneği ve Şuurlu Öğretmenler Derneği Denizli Şubesi olarak diyoruz ki; Bütün iletişim araçlarımızı kullanarak hicri yılbaşımızı herkese duyuralım. Bu duygu ve düşüncelerle hicri yeni yılımızı tebrik eder; şahsımız, aile etrafımız, memleketimiz, milletimiz ve bütün İslam alemi için maddi-manevi hayırlara, bereketlere vesile olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ederiz. Not: 21 Eylül Perşembe günü Şehrimizin bazı noktalarında Hicri Takvim dağıtımı gerçekleştirilecektir.

AGD Denizli İl Şube Başkanı Hamza Öztürk ve Şuurlu Öğretmenler Derneği Denizli Şube Başkanı Halil Akpınar Hicri Yılbaşı ile ilgili ortak yazılı basın açıklaması yaptı.

 

21 Eylül 2017 Perşembe günü 1 Muharrem 1439 olup Müslümanların Hicri yılının ilk günüdür. Geçen yıl Diyanet İşleri Başkanlığımız Hicri Takvim konusunda çalışma yürütmüş ama bir türlü yürürlüğe koyamamıştı. Bizler Anadolu Gençlik ve Şuurlu Öğretmenler Derneği olarak, Diyanet İşler Başkanlığımıza çağrıda bulunuyoruz. İslam toplumunun takvimi olan Hicri Takvimini acilen yürürlüğe koyunuz.

 

Herkesin bildiği gibi Türkiye’nin Batılılaşma sürecinde Hicri takvim yürürlükten kaldırılmıştı, bir nevi Müslümanların İslam dünyası ile olan bağları koparılmıştı.

 

Anadolu Gençlik Derneği ve Şuurlu Öğretmenler Derneği Denizli Şubesi Olarak, Diyanet İşleri Başkanlığımızın geçen yıl başlatmış olduğu  Hicri Takvim çalışmasını olumlu buluyor, İslam dünyası arasındaki ayrılıkların bitmesine ve İslam birliğinin kurulmasına vesile olmasını diliyoruz.

 

Hicret medeniyetimizin en önemli temellerinden birini teşkil eder. Müslümanları kendi benliğine kavuşturan, Hakk’ın batıla karşı galibiyetinin en güzel sayfalarından birini gösteren, zulüm dünyasından sıyrılıp, saadet içeren yeni bir adil dünya düzeni içinde yaşamak amacıyla Peygamber Efendimizce gerçekleştirilen, Mekke’den Medine’ye hicretini, başlangıç kabul eden Hicri takvimdir. 

 

Hicretten itibaren Peygamber Efendimiz ve ashabı dine hizmet etmek için İslam devletini kurmuşlardır. Hicri Takvim Müslümanların işlerine gayri Müslimlerin takvimini bulaştırmam." Diyen Halife Hz Ömer zamanında yürürlüğe konmuştur.

 

Hicret, yakan, yıkan, yok eden zalimler var oldukça kıyamete kadar devam edecektir.

 

Hicret, haramlardan, helallere yalanlardan doğrulara, kötülüklerden iyiliğe, zulümden adalete geçmektir.  

 

Anadolu Gençlik Derneği ve Şuurlu Öğretmenler Derneği Denizli Şubesi olarak diyoruz ki; Bütün iletişim araçlarımızı kullanarak hicri yılbaşımızı herkese duyuralım. Bu duygu ve düşüncelerle hicri yeni yılımızı tebrik eder; şahsımız, aile etrafımız, memleketimiz, milletimiz ve bütün İslam alemi için maddi-manevi hayırlara, bereketlere vesile olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ederiz. Not: 21 Eylül Perşembe günü Şehrimizin bazı noktalarında Hicri Takvim dağıtımı gerçekleştirilecektir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.