AGD VE ÖĞ-DER ilk sabah namazı buluşmasını gerçekleştirdi

DENİZLİ 24.06.2020 - 08:39, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

AGD VE ÖĞ-DER ilk sabah namazı buluşmasını gerçekleştirdi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, maske ve mesafe kurallarına uyularak Çarşamba gününden itibaren tüm vakit namazlarının camilerde cemaatle kılınabileceğini açıklamasının ardından, AGD ve ÖĞ-DER Denizli Şube üyeleri, ilk sabah namazı buluşmalarını Delikliçınar Yeni Cami’de gerçekleştirdi.   Anadolu Gençlik Derneği ve Şuurlu Öğretmenler Derneği’nin geleneksel hale getirmiş olduğu sabah namazı buluşmaları devam ediyor. AGD VE ÖĞ-DER üyeleri 3 ayı aşkın bir zamandan beri ayrı kaldığımız mescitlere olan hasretini çarşamba sabahı camilerin ibadete açılmasıyla birlikte ilk sabah namazı buluşmasını Delikliçınar Yeni Camiinde gerçekleştirdi.     "AMAÇ CAMİLERİ DOLDURACAK NESİLLER YETİŞTİRMEK" Şuurlu Öğretmenler Derneği Denizli Şube Başkanı Ahmet Geniş, Sabah namazı buluşmaları ve Camilerin asıl fonksiyonu hakkında açıklamalarda bulunarak şu ifadelere yer verdi; Korona salgını sürecindeki yeni normal döneminde maskemizle, mesafemizle, seccademizle mescitlerimize kavuşup namaz kılabilmenin büyük mutluluğunu ve sevincini yaşıyor ve Rabbimize hamd ediyoruz.    "Peygamber Efendimiz Medine'ye hicret ettiğinde ilk olarak Kuba'da mescit inşa etmiştir."Bizler Anadolu Gençlik Derneği ve Şuurlu Öğretmenler Derneği olarak diyoruz ki; camilerin imarındaki asıl amaç, bu camileri dolduracak nesiller yetiştirmektir.   "İslam, hayatın merkezine mabet ve mescidi yerleştirerek cami merkezli bir medeniyet kurmuştur. Rabbimiz Kur'an-ı Kerim'de Tevbe Suresi'nin 18. ayetinde 'Allah'ın mescitlerini, ancak Allah'a ve ahiret gününe iman eden, namaz kılan ve zekât verenler imar eder' buyurarak inananları mescit ve mabetlerin imarına teşvik etmektedir. Günümüzde camilerin maddi imarına önem verildiği kadar manevi imarına da önem verilmelidir. Camilerin imarındaki asıl amaç: bu camileri dolduracak nesiller yetiştirmek olmalıdır. Nitekim Ahlaki ve manevi kalkınmayı esas almayan anlayışlar bunu gerçekleştiremezler. Bunu gerçekleştirecek olan "önce ahlak ve maneviyat" anlayışını esas alan Şuurlu Öğretmeler Derneği ve Anadolu Gençliktir.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, maske ve mesafe kurallarına uyularak Çarşamba gününden itibaren tüm vakit namazlarının camilerde cemaatle kılınabileceğini açıklamasının ardından, AGD ve ÖĞ-DER Denizli Şube üyeleri, ilk sabah namazı buluşmalarını Delikliçınar Yeni Cami’de gerçekleştirdi.

 

Anadolu Gençlik Derneği ve Şuurlu Öğretmenler Derneği’nin geleneksel hale getirmiş olduğu sabah namazı buluşmaları devam ediyor. AGD VE ÖĞ-DER üyeleri 3 ayı aşkın bir zamandan beri ayrı kaldığımız mescitlere olan hasretini çarşamba sabahı camilerin ibadete açılmasıyla birlikte ilk sabah namazı buluşmasını Delikliçınar Yeni Camiinde gerçekleştirdi.  

 

"AMAÇ CAMİLERİ DOLDURACAK NESİLLER YETİŞTİRMEK"

Şuurlu Öğretmenler Derneği Denizli Şube Başkanı Ahmet Geniş, Sabah namazı buluşmaları ve Camilerin asıl fonksiyonu hakkında açıklamalarda bulunarak şu ifadelere yer verdi; Korona salgını sürecindeki yeni normal döneminde maskemizle, mesafemizle, seccademizle mescitlerimize kavuşup namaz kılabilmenin büyük mutluluğunu ve sevincini yaşıyor ve Rabbimize hamd ediyoruz. 

 

"Peygamber Efendimiz Medine'ye hicret ettiğinde ilk olarak Kuba'da mescit inşa etmiştir."Bizler Anadolu Gençlik Derneği ve Şuurlu Öğretmenler Derneği olarak diyoruz ki; camilerin imarındaki asıl amaç, bu camileri dolduracak nesiller yetiştirmektir.

 

"İslam, hayatın merkezine mabet ve mescidi yerleştirerek cami merkezli bir medeniyet kurmuştur. Rabbimiz Kur'an-ı Kerim'de Tevbe Suresi'nin 18. ayetinde 'Allah'ın mescitlerini, ancak Allah'a ve ahiret gününe iman eden, namaz kılan ve zekât verenler imar eder' buyurarak inananları mescit ve mabetlerin imarına teşvik etmektedir. Günümüzde camilerin maddi imarına önem verildiği kadar manevi imarına da önem verilmelidir. Camilerin imarındaki asıl amaç: bu camileri dolduracak nesiller yetiştirmek olmalıdır. Nitekim Ahlaki ve manevi kalkınmayı esas almayan anlayışlar bunu gerçekleştiremezler. Bunu gerçekleştirecek olan "önce ahlak ve maneviyat" anlayışını esas alan Şuurlu Öğretmeler Derneği ve Anadolu Gençliktir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.