AGD: Vefatının 102. Yılında Abdülhamid Han’ı Rahmetle Anıyoruz

GÜNDEM 08.02.2020 - 14:53, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

AGD: Vefatının 102. Yılında Abdülhamid Han’ı Rahmetle Anıyoruz

Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şube Başkanı Hamza Öztürk, Sultan II. Abdülhamid Han’ın, vefatının 102. Yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı. AGD’nin sosyal medya hesabında da Abdülhamit Han’a ait sözler paylaşıldı.   AGD Denizli Şube Başkanı Hamza Öztürk; “ 113. İslam Halifesi ve 34. Osmanlı Padişahı cennet mekân Sultan II. Abdülhamid Han’ın, vefatının 102. yıldönümünde dua ve rahmetle anmak, davası için verdiği mücadeleyi tebrik ve teyit etmek, istiyoruz. II. Abdülhamid’in Siyonistlere karşı verdiği mücadelenin ne kadar mühim olduğunu günümüz içerisinde daha da anlamlı ve mühim olduğunu görüyoruz.       Dünyanın dört bir yanına nizamı, selameti, refahı, fazileti ve saadeti, kısaca İslam’ı götüren olağanüstü neslin en güzide örneklerinden biri olan Sultan II. Abdülhamid Han, eğitim, sağlık, bilim ve manevi alanda yüzlerce eser kazandırmışdır. Dine olan bağlılığı, güzel ahlakı, edep ve hayası, akıl ve adaletiyle örneklik teşkil etmiştir.  Günümüz içerisinde Ortadoğu’da yaşanan dramı, bundan tam bir asır önce görmüş ve yalnız başına eşsiz bir mücadele örneği göstermiştir. O, Ortaya koyduğu mücadelenin, iktidarının sonunu getirebileceğini iyi biliyordu. Ama O’nun kaygısı tahtı değil, milletinin selametiydi. Bedeli ne olursa olsun, taviz vermeden mücadelesini devam ettirdi.     Yahudilerin Filistin’de devlet kurma isteğine karşılık Osmanlı Devleti’nin borçlarının silineceğinin teklifinde bulunan Yahudilerin önderi Theodore Herzl’e karşı Abdülhamit Han, “Ben bir karış dahi olsa vatan toprağını satmam, zira bu vatan bana değil milletime aittir. Milletim de bu toprakları ancak aldığı fiyata verir. Çünkü bu topraklar kanla alınmıştır, kanla verilir!” demiştir.   Sultan, 33 sene ülkeyi idare eder. 27 Nisan 1909’da tahttan indirilerek 3 sene Selanik'te Alatini köşkünde ev hapsinde tutulur. 1912'de İstanbul'a Beylerbeyi Sarayına getirilir. 10 Şubat 1918’de İstanbul’da vefat eder.  Bizler Anadolu Gençlik mensupları olarak, onun mücadelesini, davasını savunmaya devam ettiğimizi belirtiyoruz. Aziz milletimizden tek arzumuz odur ki, onun devrinde hayata bahtiyarlığına ermiş olmalarına karşın onu anlayamayanlar ve onu geç anlayanlar gibi olmayalım.     “Cenab-ı Allah’ın huzuruna çıkacağım vakit, temiz bir yüze sahip olarak çıkmaktan başka büyük emelim yoktur.” Diyen o zat-ı ve onun yolundan gidenlerin tavsiyelerini çok fazla geç olmadan anlayalım.   Üstad Necip Fazıl’ın sözüne ekleyerek diyoruz ki; ”Abdülhamid’i anlamak her şeyi anlamak olacaktır”.   Vefatının 102. Yıldönümünde cennet mekân Sultan II. Abdülhamid Han’ı bir defa daha rahmetle anıyoruz ve anlıyoruz…” dedi.     

Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şube Başkanı Hamza Öztürk, Sultan II. Abdülhamid Han’ın, vefatının 102. Yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı. AGD’nin sosyal medya hesabında da Abdülhamit Han’a ait sözler paylaşıldı.

 

AGD Denizli Şube Başkanı Hamza Öztürk; “ 113. İslam Halifesi ve 34. Osmanlı Padişahı cennet mekân Sultan II. Abdülhamid Han’ın, vefatının 102. yıldönümünde dua ve rahmetle anmak, davası için verdiği mücadeleyi tebrik ve teyit etmek, istiyoruz. II. Abdülhamid’in Siyonistlere karşı verdiği mücadelenin ne kadar mühim olduğunu günümüz içerisinde daha da anlamlı ve mühim olduğunu görüyoruz.  

 

 

Dünyanın dört bir yanına nizamı, selameti, refahı, fazileti ve saadeti, kısaca İslam’ı götüren olağanüstü neslin en güzide örneklerinden biri olan Sultan II. Abdülhamid Han, eğitim, sağlık, bilim ve manevi alanda yüzlerce eser kazandırmışdır. Dine olan bağlılığı, güzel ahlakı, edep ve hayası, akıl ve adaletiyle örneklik teşkil etmiştir.  Günümüz içerisinde Ortadoğu’da yaşanan dramı, bundan tam bir asır önce görmüş ve yalnız başına eşsiz bir mücadele örneği göstermiştir. O, Ortaya koyduğu mücadelenin, iktidarının sonunu getirebileceğini iyi biliyordu. Ama O’nun kaygısı tahtı değil, milletinin selametiydi. Bedeli ne olursa olsun, taviz vermeden mücadelesini devam ettirdi.

 

 

Yahudilerin Filistin’de devlet kurma isteğine karşılık Osmanlı Devleti’nin borçlarının silineceğinin teklifinde bulunan Yahudilerin önderi Theodore Herzl’e karşı Abdülhamit Han, “Ben bir karış dahi olsa vatan toprağını satmam, zira bu vatan bana değil milletime aittir. Milletim de bu toprakları ancak aldığı fiyata verir. Çünkü bu topraklar kanla alınmıştır, kanla verilir!” demiştir.

 


Sultan, 33 sene ülkeyi idare eder. 27 Nisan 1909’da tahttan indirilerek 3 sene Selanik'te Alatini köşkünde ev hapsinde tutulur. 1912'de İstanbul'a Beylerbeyi Sarayına getirilir. 10 Şubat 1918’de İstanbul’da vefat eder.  Bizler Anadolu Gençlik mensupları olarak, onun mücadelesini, davasını savunmaya devam ettiğimizi belirtiyoruz. Aziz milletimizden tek arzumuz odur ki, onun devrinde hayata bahtiyarlığına ermiş olmalarına karşın onu anlayamayanlar ve onu geç anlayanlar gibi olmayalım.

 

 

“Cenab-ı Allah’ın huzuruna çıkacağım vakit, temiz bir yüze sahip olarak çıkmaktan başka büyük emelim yoktur.” Diyen o zat-ı ve onun yolundan gidenlerin tavsiyelerini çok fazla geç olmadan anlayalım.

 

Üstad Necip Fazıl’ın sözüne ekleyerek diyoruz ki; ”Abdülhamid’i anlamak her şeyi anlamak olacaktır”.

 

Vefatının 102. Yıldönümünde cennet mekân Sultan II. Abdülhamid Han’ı bir defa daha rahmetle anıyoruz ve anlıyoruz…” dedi. 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.