AK Parti'den flaş OHAL açıklaması!

GÜNDEM 29.06.2018 - 16:05, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

AK Parti'den flaş OHAL açıklaması!

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, son dakika açıklamasında "Görünen o ki OHAL'in uzatılması için yeni bir tezkere Meclis'e gelmeyecek..." dedi...   AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Genel Merkez'deki MKYK toplantısı öncesinde AK Parti'nin TBMM Başkan adayının kim olacağı ve OHAL'in kaldırılıp kaldırılmayacağı ve AK Parti Kongresi'nin erkene alınıp alınmayacağıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.   ADAYIMIZ 10 TEMMUZ'A KADAR BELLİ OLUR... AK Parti'nin Meclis Başkanı adayının henüz belli olmadığını belirten Elitaş, "8 Temmuz'da milletvekili yemin edecek. 9 Temmuz'da Cumhurbaşkanı yemin edecek gibi görünüyor. Cumhurbaşkanının yemini ile hükümetin görevi başlıyor. Meclis Başkanlığı seçimi için adayımız 8 - 9 Temmuz gibi olabilir. İlk grup toplantısı 10 Temmuz'da yaparız. Şeklen orada belli olur" dedi.   GÖRÜNEN O Kİ OHAL UZATILMAYACAK...  Yeni düzenleme olmazsa OHAL'in uzatılamayacağını, Meclis'in OHAL'i uzatma yetkisi olmadığını hatırlatan Elitaş, "Görünen o ki OHAL'in uzatılması için yeni bir tezkere Meclis'e gelmeyecek..." ifadelerini kullandı...   AK PARTİ KONGRESİ AĞUSTOS'A ALINABİLİR... AK Parti kongresinin erkene alınacağı iddiaları için de Elitaş, "12 Eylül’deki AK Parti Kongresi erkene alınabilir. Muhtemelen Ağustos ayı içinde yapılır" dedi..   BAZI BAKANLAR MİLLETVEKİLLİĞİNDEN İSTİFA EDECEK Mİ?.. Başbakan Binali Yıldırım ve bazı bakanların milletvekilliğinden istifa ederek bakan olacakları onların yerine listede kendilerinden sonra gelen milletvekili adaylarının seçileceği" iddiası için Elitaş, "Şuan bir milletvekili istifa ederse onun görev yeri boş kalır. Bu YSK'nın kararının farklı yorumlanması ile ilişkili bir durum. Yanlış yorumlamadan kaynaklanıyor" dedi.  

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, son dakika açıklamasında "Görünen o ki OHAL'in uzatılması için yeni bir tezkere Meclis'e gelmeyecek..." dedi...

 

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Genel Merkez'deki MKYK toplantısı öncesinde AK Parti'nin TBMM Başkan adayının kim olacağı ve OHAL'in kaldırılıp kaldırılmayacağı ve AK Parti Kongresi'nin erkene alınıp alınmayacağıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

 

ADAYIMIZ 10 TEMMUZ'A KADAR BELLİ OLUR...

AK Parti'nin Meclis Başkanı adayının henüz belli olmadığını belirten Elitaş, "8 Temmuz'da milletvekili yemin edecek. 9 Temmuz'da Cumhurbaşkanı yemin edecek gibi görünüyor. Cumhurbaşkanının yemini ile hükümetin görevi başlıyor. Meclis Başkanlığı seçimi için adayımız 8 - 9 Temmuz gibi olabilir. İlk grup toplantısı 10 Temmuz'da yaparız. Şeklen orada belli olur" dedi.

 

GÖRÜNEN O Kİ OHAL UZATILMAYACAK...

 Yeni düzenleme olmazsa OHAL'in uzatılamayacağını, Meclis'in OHAL'i uzatma yetkisi olmadığını hatırlatan Elitaş, "Görünen o ki OHAL'in uzatılması için yeni bir tezkere Meclis'e gelmeyecek..." ifadelerini kullandı...

 

AK PARTİ KONGRESİ AĞUSTOS'A ALINABİLİR...

AK Parti kongresinin erkene alınacağı iddiaları için de Elitaş, "12 Eylül’deki AK Parti Kongresi erkene alınabilir. Muhtemelen Ağustos ayı içinde yapılır" dedi..

 

BAZI BAKANLAR MİLLETVEKİLLİĞİNDEN İSTİFA EDECEK Mİ?..

Başbakan Binali Yıldırım ve bazı bakanların milletvekilliğinden istifa ederek bakan olacakları onların yerine listede kendilerinden sonra gelen milletvekili adaylarının seçileceği" iddiası için Elitaş, "Şuan bir milletvekili istifa ederse onun görev yeri boş kalır. Bu YSK'nın kararının farklı yorumlanması ile ilişkili bir durum. Yanlış yorumlamadan kaynaklanıyor" dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.