Ak Parti'den tekrar aday gösterilen Osman Zolan kimdir? Hayatı ve Biyografisi...

GÜNDEM 24.11.2018 - 16:47, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Ak Parti'den tekrar aday gösterilen Osman Zolan kimdir? Hayatı ve Biyografisi...

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yeniden AK Parti'den tekrar aday gösterildi. İşte Osman Zolan'ın hayatı ve biyografisi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak ilan edilen Osman Zolan, 10 Aralık 1964'te Denizli'nin Tavas ilçesinde doğdu.     İlk öğrenimini Tavas Garipköy'de, orta ve lise eğitimini ise Isparta Gönen Öğretmen Lisesi'nde yapan Zolan, eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamladıktan sonra avukatlık yaptı.     Zolan, 10 Mart 2011'de dönemin Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci'nin milletvekili adaylığına başvurmak için istifa etmesi üzerine belediye başkanvekilliği görevine getirildi.     Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin ilk başkanı 16 Mart 2011'de Denizli belediye başkanlığı görevine seçilen Zolan, kentin büyükşehir statüsünü kazanması sonrası yapılan 30 Mart 2014 seçimlerinde Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin ilk başkanı oldu.   Avukat Berrin Zolan ile evli olan Zolan, 2 çocuk babasıdır.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yeniden AK Parti'den tekrar aday gösterildi. İşte Osman Zolan'ın hayatı ve biyografisi.



Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak ilan edilen Osman Zolan, 10 Aralık 1964'te Denizli'nin Tavas ilçesinde doğdu.

 

 

İlk öğrenimini Tavas Garipköy'de, orta ve lise eğitimini ise Isparta Gönen Öğretmen Lisesi'nde yapan Zolan, eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamladıktan sonra avukatlık yaptı.

 

 

Zolan, 10 Mart 2011'de dönemin Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci'nin milletvekili adaylığına başvurmak için istifa etmesi üzerine belediye başkanvekilliği görevine getirildi.

 

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin ilk başkanı

16 Mart 2011'de Denizli belediye başkanlığı görevine seçilen Zolan, kentin büyükşehir statüsünü kazanması sonrası yapılan 30 Mart 2014 seçimlerinde Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin ilk başkanı oldu.

 

Avukat Berrin Zolan ile evli olan Zolan, 2 çocuk babasıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.