Ak Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan “Chp Eski Alışkanlıklarını Sürdürüyor” dedi

SİYASET 09.05.2017 - 18:25, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Ak Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan “Chp Eski Alışkanlıklarını Sürdürüyor” dedi

AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, katıldığı özel bir televizyon kanalında 16 Nisan Halk Oylaması sonuçlarıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, katıldığı özel bir televizyon kanalında 16 Nisan Halk Oylaması sonuçlarıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.    CHP’nin referandum sonrası içine düştüğü durumu yorumlayan AK Partili Vekil,  partinin yanlış bir politika izlediğini söyledi. CHP’nin eski alışkanlıklarının sürdüğünü ifade eden Özkan, ‘bidon kafalı’, ‘göbeğini kaşıyan adam’, ‘çobanın oyu ile benim oyum bir olur mu?’ anlayışının halen hâkim olduğunu belirtti.   Kılıçdaroğlu’nun ‘Eğitimli seçmen-eğitimsiz seçmen’ atıflarına da değinen Özkan, bu tarz ifadelerin yakışıksız olduğunu, eğitimin demokrasilerle bir ilgisinin bulunmadığını vurguladı.   İngiltere’nin okuma oranın yüzde 4 olduğu dönemlerde bile demokrasinin üst seviyelerde olduğunu hatırlatan Özkan, “Demek ki eğitim ile demokrasinin bir alakası yok. CHP’nin bu zihniyeti doğru bir yaklaşım değil.” dedi.   CHP’nin çıkan hayır oylarını iyi değerlendiremediğini de vurgulayan Özkan, “CHP, 16 Nisan’dan çıkan hayır sonuçlarının üzerine ‘nasıl ekleyip iktidar olabiliriz’ diye düşüneceğine, çatışmacı bir kimliğe büründü. Yine yanlış adımlar atıyorlar.” değerlendirmesinde bulundu.   “Kendi özeleştirimizi yapıyoruz” 16 Nisan’da çıkan sonucun olumlu ancak sonuçların daha da yüksek çıkamamasının kendileri için olumsuz olduğunu belirten Özkan, nerde yanlış yaptıklarını, bunun çözüm yollarının ne olduğunun üzerine çalıştıklarını belirtti. ‘Özellik Denizli’nin en ücra köşesinde vatandaşlarımızdan aldığımız izlenimlerimi bir rapor halinde partimizin yetkili organlarına sundum.’ diyen Özkan, “Nerde hangi sıkıntılar var, ne gibi çözümler gerektiriyor bunları belirttim. İşçilerin olduğu semtlerde büyük bir teveccühle karşılaşıyoruz. Hatalarımızı da bize söylüyorlar ve biz de bunu rapor halinde merkeze sunduk.” ifadelerini kullandı.   “Yüzde 48’in tereddütlerini araştırıyoruz” AK Parti olarak yüzde 52 civarında ‘evet’ almalarına rağmen ‘yüzde 48’in neden tereddütleri var’ diye çalışma yaptıklarını belirten Denizli Milletvekili Özkan, “Denizli’de de yeteri kadar anlatamadık ve burada kendimizi hatalı buluyoruz. Bunun da raporlarını hazırladık ve bundan sonraki süreçte bu hataların yapılmaması için gerekli çözüm önerileri sunduk.” şeklinde konuştu. 21 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partisine dönüşünü Türkiye’nin şahlanacağı bir dönemin başlangıcı olarak da niteleyen Özkan, 2019 yılında Türkiye’nin en ücra köşesindeki talebin bile merkeze ulaştırılacağı bir partinin olacağını söyledi.  
AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, katıldığı özel bir televizyon kanalında 16 Nisan Halk Oylaması sonuçlarıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, katıldığı özel bir televizyon kanalında 16 Nisan Halk Oylaması sonuçlarıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. 

 

CHP’nin referandum sonrası içine düştüğü durumu yorumlayan AK Partili Vekil,  partinin yanlış bir politika izlediğini söyledi. CHP’nin eski alışkanlıklarının sürdüğünü ifade eden Özkan, ‘bidon kafalı’, ‘göbeğini kaşıyan adam’, ‘çobanın oyu ile benim oyum bir olur mu?’ anlayışının halen hâkim olduğunu belirtti.

 

Kılıçdaroğlu’nun ‘Eğitimli seçmen-eğitimsiz seçmen’ atıflarına da değinen Özkan, bu tarz ifadelerin yakışıksız olduğunu, eğitimin demokrasilerle bir ilgisinin bulunmadığını vurguladı.

 

İngiltere’nin okuma oranın yüzde 4 olduğu dönemlerde bile demokrasinin üst seviyelerde olduğunu hatırlatan Özkan, “Demek ki eğitim ile demokrasinin bir alakası yok. CHP’nin bu zihniyeti doğru bir yaklaşım değil.” dedi.

 

CHP’nin çıkan hayır oylarını iyi değerlendiremediğini de vurgulayan Özkan, “CHP, 16 Nisan’dan çıkan hayır sonuçlarının üzerine ‘nasıl ekleyip iktidar olabiliriz’ diye düşüneceğine, çatışmacı bir kimliğe büründü. Yine yanlış adımlar atıyorlar.” değerlendirmesinde bulundu.

 

“Kendi özeleştirimizi yapıyoruz”

16 Nisan’da çıkan sonucun olumlu ancak sonuçların daha da yüksek çıkamamasının kendileri için olumsuz olduğunu belirten Özkan, nerde yanlış yaptıklarını, bunun çözüm yollarının ne olduğunun üzerine çalıştıklarını belirtti. ‘Özellik Denizli’nin en ücra köşesinde vatandaşlarımızdan aldığımız izlenimlerimi bir rapor halinde partimizin yetkili organlarına sundum.’ diyen Özkan, “Nerde hangi sıkıntılar var, ne gibi çözümler gerektiriyor bunları belirttim. İşçilerin olduğu semtlerde büyük bir teveccühle karşılaşıyoruz. Hatalarımızı da bize söylüyorlar ve biz de bunu rapor halinde merkeze sunduk.” ifadelerini kullandı.

 

“Yüzde 48’in tereddütlerini araştırıyoruz”

AK Parti olarak yüzde 52 civarında ‘evet’ almalarına rağmen ‘yüzde 48’in neden tereddütleri var’ diye çalışma yaptıklarını belirten Denizli Milletvekili Özkan, “Denizli’de de yeteri kadar anlatamadık ve burada kendimizi hatalı buluyoruz. Bunun da raporlarını hazırladık ve bundan sonraki süreçte bu hataların yapılmaması için gerekli çözüm önerileri sunduk.” şeklinde konuştu.

21 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partisine dönüşünü Türkiye’nin şahlanacağı bir dönemin başlangıcı olarak da niteleyen Özkan, 2019 yılında Türkiye’nin en ücra köşesindeki talebin bile merkeze ulaştırılacağı bir partinin olacağını söyledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.