AK Partili Şahin Tin, Türkiye’nin Atılım Hamlesini Müjdeledi;

GÜNDEM 13.12.2018 - 14:01, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

AK Partili Şahin Tin, Türkiye’nin Atılım Hamlesini Müjdeledi;

  RÜYA GERÇEK OLDU! AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Türkiye Uzay Ajansı’nın resmen kurulduğunu söyledi. Şahin Tin; “Türkiye’nin gündemini yaklaşık 20 yıldır meşgul eden uzay macerası hayal olmaktan çıktı” dedi.     AK Parti Denizli Milletvekili, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabi Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Şahin Tin, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Türkiye Uzay Ajansının resmen kurulduğunu söyledi. Türkiye’nin 20 yıldır hayali olan uzay macerasının bu düzenlemeyle gerçeğe dönüştüğünü dile getiren Milletvekili Şahin Tin; “AK Parti olarak hayalleri gerçeğe dönüştürmeye devam ediyoruz, yapılamaz denilenleri yapıyoruz. 20 yıldır heyecanla beklenen ve bir rüya olarak nitelendirilen Türkiye Uzay Ajansı artık yol almaya başladı. Türkiye’de bu önemli atılım hamlesiyle yeni bir dönem başlıyor” dedi.           “ALANINDA STRATEJİK BİR ÖNEME SAHİP OLACAK”     Türkiye Uzay Ajansı’nın uzay teknolojileri alanında belirlenen temel hedeflerin uygulanması konusunda stratejik bir öneme sahip olacağını belirten Milletvekili Şahin Tin; ‘Türkiye olarak her alanda olduğu gibi uzay sanayimizi de güçlendirmek zorundayız. Kurulan Uzay Ajansı, bilimsel altyapıların ve insan kaynağının geliştirilmesi, kapasitenin ve yeteneklerin artırılması bakımından son derece önemli. Ulusal ve uluslararası ilişkilerin yürütülmesi ve işbirliğinin geliştirilmesi bakımından da bu kurum, alanında stratejik bir öneme sahip olacaktır” dedi.       “ÖNEMLİ KARARLARA İMZA ATACAK”     Türkiye’nin uzaya bağımsız erişim imkânını sağlayacak olan tesis ve teknolojilerin üretim ve kullanımıyla ilgili Türkiye Uzay Ajansının önemli kararlara imza atacağını belirten Milletvekili Şahin Tin; “Türkiye Uzay Ajansı, ülke kalkınması, milli güvenliğin sağlanması, kamu sağlığının ve çevrenin korunması, doğal kaynakların ve tarımsal verimliliğin tespit edilmesi gibi alanlarda önemli görevler üstlenecek. Doğal afetlerin erken tespitinin yapılması ve afetlerden kaynaklanan hasarın azaltılması gibi konularda da artık Türkiye istenilen noktaya ulaşmış olacak” dedi.     “AR-GE VE TASARIM YAPILACAK”     Kurulan Uzay Ajansının deneysel hava araçları üzerine araştırmalar yapacağını da belirten Milletvekili Şahin Tin; “Ajans çok yönlü faaliyet yürütecek. Uydu, fırlatma araç ve sistemleri, hava araçları, simülatörler, uzay platformları dahil uzay ve havacılıkla ilgili her türlü ürün ve teknoloji, sistem, tesis, araç ve gereçlerin tasarımı, üretimi, entegrasyonu ve gerekli olan testlerin yapılması bu kurum tarafından bizzat takip edilmesi planlanıyor. Türkiye sadece kara da değil, artık savunma sanayi gibi stratejik alanlarda da olduğu gibi uzay teknolojisi ve hava unsurlarının bağımsız faaliyetleri konusunda da gücünü dünyaya gösterecek ve adından söz ettirecektir” dedi.

 

RÜYA GERÇEK OLDU!

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Türkiye Uzay Ajansı’nın resmen kurulduğunu söyledi. Şahin Tin; “Türkiye’nin gündemini yaklaşık 20 yıldır meşgul eden uzay macerası hayal olmaktan çıktı” dedi.

 

 

AK Parti Denizli Milletvekili, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabi Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Şahin Tin, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Türkiye Uzay Ajansının resmen kurulduğunu söyledi. Türkiye’nin 20 yıldır hayali olan uzay macerasının bu düzenlemeyle gerçeğe dönüştüğünü dile getiren Milletvekili Şahin Tin; “AK Parti olarak hayalleri gerçeğe dönüştürmeye devam ediyoruz, yapılamaz denilenleri yapıyoruz. 20 yıldır heyecanla beklenen ve bir rüya olarak nitelendirilen Türkiye Uzay Ajansı artık yol almaya başladı. Türkiye’de bu önemli atılım hamlesiyle yeni bir dönem başlıyor” dedi.

 

 

 

 

 

“ALANINDA STRATEJİK BİR ÖNEME SAHİP OLACAK”

 

 

Türkiye Uzay Ajansı’nın uzay teknolojileri alanında belirlenen temel hedeflerin uygulanması konusunda stratejik bir öneme sahip olacağını belirten Milletvekili Şahin Tin; ‘Türkiye olarak her alanda olduğu gibi uzay sanayimizi de güçlendirmek zorundayız. Kurulan Uzay Ajansı, bilimsel altyapıların ve insan kaynağının geliştirilmesi, kapasitenin ve yeteneklerin artırılması bakımından son derece önemli. Ulusal ve uluslararası ilişkilerin yürütülmesi ve işbirliğinin geliştirilmesi bakımından da bu kurum, alanında stratejik bir öneme sahip olacaktır” dedi.

 

 

 

“ÖNEMLİ KARARLARA İMZA ATACAK”

 

 

Türkiye’nin uzaya bağımsız erişim imkânını sağlayacak olan tesis ve teknolojilerin üretim ve kullanımıyla ilgili Türkiye Uzay Ajansının önemli kararlara imza atacağını belirten Milletvekili Şahin Tin; “Türkiye Uzay Ajansı, ülke kalkınması, milli güvenliğin sağlanması, kamu sağlığının ve çevrenin korunması, doğal kaynakların ve tarımsal verimliliğin tespit edilmesi gibi alanlarda önemli görevler üstlenecek. Doğal afetlerin erken tespitinin yapılması ve afetlerden kaynaklanan hasarın azaltılması gibi konularda da artık Türkiye istenilen noktaya ulaşmış olacak” dedi.

 

 

“AR-GE VE TASARIM YAPILACAK”

 

 

Kurulan Uzay Ajansının deneysel hava araçları üzerine araştırmalar yapacağını da belirten Milletvekili Şahin Tin; “Ajans çok yönlü faaliyet yürütecek. Uydu, fırlatma araç ve sistemleri, hava araçları, simülatörler, uzay platformları dahil uzay ve havacılıkla ilgili her türlü ürün ve teknoloji, sistem, tesis, araç ve gereçlerin tasarımı, üretimi, entegrasyonu ve gerekli olan testlerin yapılması bu kurum tarafından bizzat takip edilmesi planlanıyor. Türkiye sadece kara da değil, artık savunma sanayi gibi stratejik alanlarda da olduğu gibi uzay teknolojisi ve hava unsurlarının bağımsız faaliyetleri konusunda da gücünü dünyaya gösterecek ve adından söz ettirecektir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.