Akıllı Telefon Kullananlar Dikkat !

TEKNOLOJİ 01.06.2017 - 14:04, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Akıllı Telefon Kullananlar Dikkat !

iPhone modellerindeki sistem gibi güvenli olmadığını gösteriyor. İşte tüm detaylar.

iPhone modellerindeki sistem gibi güvenli olmadığını gösteriyor. İşte tüm detaylar.     Apple, ilk olarak iPhone 5s modeli ile akıllı telefonlarda parmak izi okuyucusunu, günümüzde kullanıcıların akıllı telefonlarda beğenerek kullandığı bir özellik haline getirmişti. Nitekim birçok Android işletim sistemli akıllı telefon üreten firma da günümüzde parmak izi okuyucu sensörlere, bayrak gemisi modellerinde yer vererek kullanıcıların iOS tarafına kaymaması için nedenleri azaltıyor. Ancak son yapılan bir açıklamaya göre ne yazık ki başta Samsung, HTC ve Huawei gibi firmaların akıllı telefonlarında yer verdiği parmak izi okuyucu sistemler, Apple'ın iPhone modellerinde yer alan sistem kadar güvenli değil!     Apple, Parmak İzlerine Sahip Çıkabiliyor! Geçtiğimiz günlerde Amerika'nın Las Vegas bölgesinde düzenlenen bir konferansta, Black Hat USA başkanı ve araçtırmacıları Yulong Zhang & Tao Wei tarafından yapılan sunumun detayları, medyada yer buldu. Açıklanan bilgiler ışığında Android üretici firmaların kullandıkları parmak izi okuyucularının güvenli olmadığı ve Samsung, HTC ve Huawei firmalarının parmak izi okuyucu sensörlü telefonlarından, kullanıcıların okuttuğu parmak izlerinin çalınabileceği ortaya çıktı.     Yulong Zhang & Tao Wei tarafından dile getirilen karşılaştırma ise Apple'ın bu konuda özellikle iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modelleri kapsamında kullandığı parmak izi sönsörlerin ve yazılım tarafının, çok daha üst düzey güvenlikle işlev gördüğü şeklinde oldu.   Samsung ve HTC Kullanıcılarının parmak izleri tehlikede!   Medyada yer alan bu güvenlik araştırması ile adı geçen firmalardan Samsung'un Galaxy S5 ve HTC'nin One Max modelinden parmak izi bilgilerinin büyük oranda çalınabileceği doğrulandı. Öte yandan yapılan bu parmak izi sistemlerinin karşılaştırılması olayı kapsamında, adı geçen firmalardan hangisinin daha güvenli olduğu ise maalesef belirtilmedi.    
iPhone modellerindeki sistem gibi güvenli olmadığını gösteriyor. İşte tüm detaylar.

iPhone modellerindeki sistem gibi güvenli olmadığını gösteriyor. İşte tüm detaylar.

 

parmak izi teknolojisi

 

Apple, ilk olarak iPhone 5s modeli ile akıllı telefonlarda parmak izi okuyucusunu, günümüzde kullanıcıların akıllı telefonlarda beğenerek kullandığı bir özellik haline getirmişti. Nitekim birçok Android işletim sistemli akıllı telefon üreten firma da günümüzde parmak izi okuyucu sensörlere, bayrak gemisi modellerinde yer vererek kullanıcıların iOS tarafına kaymaması için nedenleri azaltıyor. Ancak son yapılan bir açıklamaya göre ne yazık ki başta Samsung, HTC ve Huawei gibi firmaların akıllı telefonlarında yer verdiği parmak izi okuyucu sistemler, Apple'ın iPhone modellerinde yer alan sistem kadar güvenli değil!

 

parmak izi okuyuculu telefon

 

Apple, Parmak İzlerine Sahip Çıkabiliyor!

Geçtiğimiz günlerde Amerika'nın Las Vegas bölgesinde düzenlenen bir konferansta, Black Hat USA başkanı ve araçtırmacıları Yulong Zhang & Tao Wei tarafından yapılan sunumun detayları, medyada yer buldu. Açıklanan bilgiler ışığında Android üretici firmaların kullandıkları parmak izi okuyucularının güvenli olmadığı ve Samsung, HTC ve Huawei firmalarının parmak izi okuyucu sensörlü telefonlarından, kullanıcıların okuttuğu parmak izlerinin çalınabileceği ortaya çıktı.

 

parmak izi okuyuculu telefonlar

 

Yulong Zhang & Tao Wei tarafından dile getirilen karşılaştırma ise Apple'ın bu konuda özellikle iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modelleri kapsamında kullandığı parmak izi sönsörlerin ve yazılım tarafının, çok daha üst düzey güvenlikle işlev gördüğü şeklinde oldu.

 

Samsung ve HTC Kullanıcılarının parmak izleri tehlikede!

 

Medyada yer alan bu güvenlik araştırması ile adı geçen firmalardan Samsung'un Galaxy S5 ve HTC'nin One Max modelinden parmak izi bilgilerinin büyük oranda çalınabileceği doğrulandı. Öte yandan yapılan bu parmak izi sistemlerinin karşılaştırılması olayı kapsamında, adı geçen firmalardan hangisinin daha güvenli olduğu ise maalesef belirtilmedi.

 

parmak izi büyük tehlikede

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.