Algı Oyununuz Milletimizin Olgularını Değiştirmeyecek

GÜNDEM 13.10.2016 - 11:39, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Algı Oyununuz Milletimizin Olgularını Değiştirmeyecek

denizli haber / denizli 20 haber / Algı Oyununuz Milletimizin Olgularını Değiştirmeyecek

Eğitim-Bir-Sen Denizli Şubesi tarafından yapılan açıklamada, 'Din Görevlileri ve Camiler Haftası' nedeniyle camileri ziyaret eden öğrenciler hakkında eleştiri yapan ve karşı çıkan zihniyete sert tepki gözterdi.   Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Kazım Tefçi, yaptığı açıklamada, "Pamukkale ilçesinde bulunan Hürriyet Ortaokulu öğrencileri 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri haftası nedeniyle okulun yanında bulunan Delikliçınar Yeni Camiini ziyaret etmiş ve hemen akabinde bazı hastalıklı bedenler üzerindeki semptomatik etkisini göstermiştir.   Cami ziyaretinin öğrencilerde farkındalığı artırma konusundaki yerindeliğiyle takdir edilmesi gereken bir davranış olması, birilerinin hastalıklı zihniyeti sayesinde kendi bağlamından kopartılmaya çalışılarak ideolojik hezeyanlarla kerih gösterilmeye çalışılıyor. Çağdaşlık adına ilkellik, pedagoji altında marjinallik sergileniyor.   Demokrasi, pedagoji, bilimsellik, düşünce özgürlüğü kavramlarını kendi kadük zihniyetlerinin taşıyıcı unsuru sanan bu zihniyet, dine dair ne varsa, alerjik tutumundan vazgeçmiyor. Dini öğrenme alanının içine almaya üşenen demokrasi anlayışı, kendi içinde tutarlılığı olmayan en küçük faaliyette zihniyet kusması, öbür dünyaya dair olan ne varsa pozitivizme kurban vermiş bir kıtlık alanı, diğer derslerde olduğunda övgü dizdiği mekân tercihlerini cami olduğu için sövgüye maruz bırakan anlayış iflah olmaz hastalıklı bir anlayıştır. Dünyada tedavülden kalkmış bir ideolojinin avuntularından destan türeten, cakalı kavramlarıyla modernlik havası altında inancı küçümseyen; ezanı Türkçeleştirerek ruhundan eden, camileri ahır yaparak kutsiyetinden uzaklaştıran, dini olan ne varsa dudak büken bu tezvirat; marjinalliği ayyuka çıkmış, halkın itibar etmediği bir sekerat halidir.   Ülkemize gelen turistlerin tarihi mekânları gezerken türbelere ve camilere uğramalarını turizme ya da kültüre aykırı buluyor musunuz ya da yurt dışına giden insanlarımızın Osmanlı padişahlarının camilerini ve eserlerini ziyaret etmelerini; yersiz ve gereksiz vakit kaybı olarak mı değerlendiriyorsunuz? Çocukların 11-14 yaşlarında camiye gitmiş olmalarını, Cami ve Din Görevlileri hakkında bilgi sahibi olup, bidat ve hurafelerden uzaklaşmak için sorularına yanıt aramalarını hayata mı aykırı buluyorsunuz?   Milletimizin en hassas olduğu konulara duyduğunuz alerji sebebiyle millete yabancılaştığınız için, sendikalarınızla marjinal, anlayışınızla fasit, cümlelerinizle fasaryasınız. Ülkenin doğal manevi iklimine uyum sağlamadıkça, endemik varlıklar olarak kalmaya mahkûm olacaksınız. Dilinizden düşürmediğiniz demokrasiyi hazmedememişsiniz, bilimselliği tutarlılığından etmişsiniz, pedagojiyi ideolojik saplantılarınıza yem etmişsiniz. Sizin algı oyunlarınız milletimizin olgularını değiştirmeyecek. Gayretli ve yenilikçi öğretmenlerin sıra dışı dersini anlayamamış, yorumlayamamış; söz konusu din olduğunda ön yargıları son yargısı olan bu kafaya ne desek az ne anlatsak boş" dedi. 
denizli haber / denizli 20 haber / Algı Oyununuz Milletimizin Olgularını Değiştirmeyecek

Eğitim-Bir-Sen Denizli Şubesi tarafından yapılan açıklamada, 'Din Görevlileri ve Camiler Haftası' nedeniyle camileri ziyaret eden öğrenciler hakkında eleştiri yapan ve karşı çıkan zihniyete sert tepki gözterdi.

 

Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Kazım Tefçi, yaptığı açıklamada, "Pamukkale ilçesinde bulunan Hürriyet Ortaokulu öğrencileri 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri haftası nedeniyle okulun yanında bulunan Delikliçınar Yeni Camiini ziyaret etmiş ve hemen akabinde bazı hastalıklı bedenler üzerindeki semptomatik etkisini göstermiştir.

 

Cami ziyaretinin öğrencilerde farkındalığı artırma konusundaki yerindeliğiyle takdir edilmesi gereken bir davranış olması, birilerinin hastalıklı zihniyeti sayesinde kendi bağlamından kopartılmaya çalışılarak ideolojik hezeyanlarla kerih gösterilmeye çalışılıyor. Çağdaşlık adına ilkellik, pedagoji altında marjinallik sergileniyor.

 

Demokrasi, pedagoji, bilimsellik, düşünce özgürlüğü kavramlarını kendi kadük zihniyetlerinin taşıyıcı unsuru sanan bu zihniyet, dine dair ne varsa, alerjik tutumundan vazgeçmiyor. Dini öğrenme alanının içine almaya üşenen demokrasi anlayışı, kendi içinde tutarlılığı olmayan en küçük faaliyette zihniyet kusması, öbür dünyaya dair olan ne varsa pozitivizme kurban vermiş bir kıtlık alanı, diğer derslerde olduğunda övgü dizdiği mekân tercihlerini cami olduğu için sövgüye maruz bırakan anlayış iflah olmaz hastalıklı bir anlayıştır. Dünyada tedavülden kalkmış bir ideolojinin avuntularından destan türeten, cakalı kavramlarıyla modernlik havası altında inancı küçümseyen; ezanı Türkçeleştirerek ruhundan eden, camileri ahır yaparak kutsiyetinden uzaklaştıran, dini olan ne varsa dudak büken bu tezvirat; marjinalliği ayyuka çıkmış, halkın itibar etmediği bir sekerat halidir.

 

Ülkemize gelen turistlerin tarihi mekânları gezerken türbelere ve camilere uğramalarını turizme ya da kültüre aykırı buluyor musunuz ya da yurt dışına giden insanlarımızın Osmanlı padişahlarının camilerini ve eserlerini ziyaret etmelerini; yersiz ve gereksiz vakit kaybı olarak mı değerlendiriyorsunuz? Çocukların 11-14 yaşlarında camiye gitmiş olmalarını, Cami ve Din Görevlileri hakkında bilgi sahibi olup, bidat ve hurafelerden uzaklaşmak için sorularına yanıt aramalarını hayata mı aykırı buluyorsunuz?

 

Milletimizin en hassas olduğu konulara duyduğunuz alerji sebebiyle millete yabancılaştığınız için, sendikalarınızla marjinal, anlayışınızla fasit, cümlelerinizle fasaryasınız. Ülkenin doğal manevi iklimine uyum sağlamadıkça, endemik varlıklar olarak kalmaya mahkûm olacaksınız. Dilinizden düşürmediğiniz demokrasiyi hazmedememişsiniz, bilimselliği tutarlılığından etmişsiniz, pedagojiyi ideolojik saplantılarınıza yem etmişsiniz. Sizin algı oyunlarınız milletimizin olgularını değiştirmeyecek. Gayretli ve yenilikçi öğretmenlerin sıra dışı dersini anlayamamış, yorumlayamamış; söz konusu din olduğunda ön yargıları son yargısı olan bu kafaya ne desek az ne anlatsak boş" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.