Ali Etiz'den 17 Ağustos Depremi Yıldönümü açıklaması

DENİZLİ 16.08.2018 - 15:19, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Ali Etiz'den 17 Ağustos Depremi Yıldönümü açıklaması

Denizli AFAD İl Müdürü Ali Etiz 17 Ağustos Marmara depreminin yıldönümünde nedeniyle yazılı açıklamada bulundu.   Ali Etiz yaptığı açıklamada; "Ülkemizin deprem tarihine bakıldığında pek çok acı olaylar yaşandığı görülmektedir. Bu acıların en büyüklerinden biri de hiç şüphesiz 17 Ağustos 1999 Marmara depremidir. Depremin gece yarısı gerçekleşmiş olması, depremin meydana geldiği bölgelerde binaların zemine uygun inşaa edilmemesi, halkın depreme karşı tedbirleri almamış olması gibi nedenlerden dolayı büyük can ve mal kaybına neden olan deprem ülkemizde afet yönetimi açısından da bir milat olmuş, afete hazırlık çalışmalarında öncelik  “Kriz Yönetimi”nden  “Risk Yönetimi” ne verilmiştir.    Ayrıca, yaşanan 1999 Marmara depremi ve ülkemizde meydana gelen afetler, Türkiye’de ilk kez bir strateji değişikliğinin gündeme getirilmesine neden olmuş; ilk kez zarar azaltma amaçlı ve deprem öncesi dönemlerde yerine getirilmek üzere, yapılacak yapılar ve binalarla ilgili yasal düzenlemelere de gidilmiştir.   İlimizde de tarihe bakıldığında yıkıcı depremler meydana gelmiş ve yakın zamanda 2003 Buldan ve 2007 Çameli depremlerinde ağır hasarlar meydana gelmiştir.   Ülkemizde ve bölgemizde yaşanan depremler Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında deprem riskini azaltmada ve depremlerle baş edebilmede hazırlıklı ve dirençli bir toplum oluşturmak amacıyla Denizli ilimiz genelinde eğitim faaliyetlerine daha fazla yoğunlaştık.   Denizli AFAD olarak, öğretmenlerden çocuklara, kamu kurumlarından özel sektöre, sivil toplum kuruluşlarına, il, ilçe, mahallelerde yaşayan tüm vatandaşlara ulaşarak sadece depremler hakkında değil diğer afetlere karşı farkında olmalarını amaçlayan eğitimler, toplantılar ve tatbikatlar gerçekleştirdik. İlimizde 2018 yılı içinde şu ana kadar 20 bin vatandaşımıza “Afete Hazır Türkiye Projesi” kapsamında farkındalık eğitimleri verildi ve ara vermeden bu eğitimlere devam edilmektedir. Unutmayalım ki, afet ve acil durumlar her an ortaya çıkabildiği gibi beklenmeyene hazırlıklı olmak için toplumun tüm kesimlerinin sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerekmektedir. Bu bağlamda, 17 Ağustos 1999 Marmara depreminde ve afetlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor afetsiz günler diliyoruz.      

Denizli AFAD İl Müdürü Ali Etiz 17 Ağustos Marmara depreminin yıldönümünde nedeniyle yazılı açıklamada bulundu.

 

Ali Etiz yaptığı açıklamada; "Ülkemizin deprem tarihine bakıldığında pek çok acı olaylar yaşandığı görülmektedir. Bu acıların en büyüklerinden biri de hiç şüphesiz 17 Ağustos 1999 Marmara depremidir. Depremin gece yarısı gerçekleşmiş olması, depremin meydana geldiği bölgelerde binaların zemine uygun inşaa edilmemesi, halkın depreme karşı tedbirleri almamış olması gibi nedenlerden dolayı büyük can ve mal kaybına neden olan deprem ülkemizde afet yönetimi açısından da bir milat olmuş, afete hazırlık çalışmalarında öncelik  “Kriz Yönetimi”nden  “Risk Yönetimi” ne verilmiştir.

 

 Ayrıca, yaşanan 1999 Marmara depremi ve ülkemizde meydana gelen afetler, Türkiye’de ilk kez bir strateji değişikliğinin gündeme getirilmesine neden olmuş; ilk kez zarar azaltma amaçlı ve deprem öncesi dönemlerde yerine getirilmek üzere, yapılacak yapılar ve binalarla ilgili yasal düzenlemelere de gidilmiştir.

 

İlimizde de tarihe bakıldığında yıkıcı depremler meydana gelmiş ve yakın zamanda 2003 Buldan ve 2007 Çameli depremlerinde ağır hasarlar meydana gelmiştir.

 

Ülkemizde ve bölgemizde yaşanan depremler Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında deprem riskini azaltmada ve depremlerle baş edebilmede hazırlıklı ve dirençli bir toplum oluşturmak amacıyla Denizli ilimiz genelinde eğitim faaliyetlerine daha fazla yoğunlaştık.

 

Denizli AFAD olarak, öğretmenlerden çocuklara, kamu kurumlarından özel sektöre, sivil toplum kuruluşlarına, il, ilçe, mahallelerde yaşayan tüm vatandaşlara ulaşarak sadece depremler hakkında değil diğer afetlere karşı farkında olmalarını amaçlayan eğitimler, toplantılar ve tatbikatlar gerçekleştirdik. İlimizde 2018 yılı içinde şu ana kadar 20 bin vatandaşımıza “Afete Hazır Türkiye Projesi” kapsamında farkındalık eğitimleri verildi ve ara vermeden bu eğitimlere devam edilmektedir.

Unutmayalım ki, afet ve acil durumlar her an ortaya çıkabildiği gibi beklenmeyene hazırlıklı olmak için toplumun tüm kesimlerinin sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerekmektedir.

Bu bağlamda, 17 Ağustos 1999 Marmara depreminde ve afetlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor afetsiz günler diliyoruz.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.