Alibaba.com: İHRACATTA E-DÖNÜŞÜM Bilgilendirme Toplantısına Denizli ihracatçılarının ilgisi büyüktü

EKONOMİ 14.09.2017 - 09:36, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Alibaba.com: İHRACATTA E-DÖNÜŞÜM Bilgilendirme Toplantısına Denizli ihracatçılarının ilgisi büyüktü

T.C. Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin himayelerinde başlatılan e-ticaret projesi kapsamında, KOBİ’leri ve geleneksel ihracattan e-ihracata dönüşümü desteklemeye yönelik olarak,Alibaba.com e-ticaret portalının Türkiye’deki iş ortağı E-GLOBER işbirliğiyle, Türkiye genelinde düzenlenen “Alibaba.com: İhracatta E-Dönüşüm” Denizli toplantısı 13 Eylül 2017 Çarşamba günü DENİB Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.   Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili ve Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, dünya ekonomisi geçen sene daralırken e-ticaretin artığını, dünyada e-ticaret oldukça hızlı yükselen bir trend içerisinde, ülkemizde toplam e-ticaret 30 milyar TL’yi aştığı, son 4 yılda 630 milyar USD’den 1,6 trilyon USD’ye çıktığı, ülkemizde toplam e-ticaretin 30 milyar TL’yi aştığı konusunda bilgi verdi.   Açılış konuşmasının ardından, Alibaba.com e-ticaret portalının Türkiye’deki iş ortağı E-GLOBER Operasyon Direktörü Emrah CORA,Türk KOBİ’lerinin yeni pazarlara erişimini kolaylaştırmak, yeni ihracatçılar oluşturmak ve KOBİ’lerin dijital dönüşümüne katkı sağlamak amacıyla Türkiye genelinde 'Alibaba.com: İhracatta E-Dönüşüm’ toplantılarını düzenlendiklerini, T.C. Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin himayelerinde başlatılan E-ticaret projesiyle, KOBİ’leri ve geleneksel ihracattan e-ihracata dönüşümünün desteklendiği hususlarında bilgilerin yanında, Uluslararası Alanda ve Türkiye’de E-Ticaret, E-Ticaret Sitelerine Toplu Üyelik Desteği Projesi, Alibaba.com üye dağılımları, alıcı ve tedarikçi oranları, alibaba.com avantajları, teşvik süreci ve teşvik sürecinde önemli noktalar konularında sunum yaparak katılımcılara bilgi sunulmuştur. Bilgilendirmelerin ardından, toplantının soru-cevap bölümüne geçildi.   Denizli İhracatçılar Birliği Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlik, firma sahipleri, üst düzey yöneticileri, satış-pazarlama ile ihracat departmanın da görev yapan kişilerin katılımıyla ilgi yoğundu. 

T.C. Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin himayelerinde başlatılan e-ticaret projesi kapsamında, KOBİ’leri ve geleneksel ihracattan e-ihracata dönüşümü desteklemeye yönelik olarak,Alibaba.com e-ticaret portalının Türkiye’deki iş ortağı E-GLOBER işbirliğiyle, Türkiye genelinde düzenlenen “Alibaba.com: İhracatta E-Dönüşüm” Denizli toplantısı 13 Eylül 2017 Çarşamba günü DENİB Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili ve Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, dünya ekonomisi geçen sene daralırken e-ticaretin artığını, dünyada e-ticaret oldukça hızlı yükselen bir trend içerisinde, ülkemizde toplam e-ticaret 30 milyar TL’yi aştığı, son 4 yılda 630 milyar USD’den 1,6 trilyon USD’ye çıktığı, ülkemizde toplam e-ticaretin 30 milyar TL’yi aştığı konusunda bilgi verdi.

 

Açılış konuşmasının ardından, Alibaba.com e-ticaret portalının Türkiye’deki iş ortağı E-GLOBER Operasyon Direktörü Emrah CORA,Türk KOBİ’lerinin yeni pazarlara erişimini kolaylaştırmak, yeni ihracatçılar oluşturmak ve KOBİ’lerin dijital dönüşümüne katkı sağlamak amacıyla Türkiye genelinde 'Alibaba.com: İhracatta E-Dönüşüm’ toplantılarını düzenlendiklerini, T.C. Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin himayelerinde başlatılan E-ticaret projesiyle, KOBİ’leri ve geleneksel ihracattan e-ihracata dönüşümünün desteklendiği hususlarında bilgilerin yanında, Uluslararası Alanda ve Türkiye’de E-Ticaret, E-Ticaret Sitelerine Toplu Üyelik Desteği Projesi, Alibaba.com üye dağılımları, alıcı ve tedarikçi oranları, alibaba.com avantajları, teşvik süreci ve teşvik sürecinde önemli noktalar konularında sunum yaparak katılımcılara bilgi sunulmuştur. Bilgilendirmelerin ardından, toplantının soru-cevap bölümüne geçildi.

 

Denizli İhracatçılar Birliği Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlik, firma sahipleri, üst düzey yöneticileri, satış-pazarlama ile ihracat departmanın da görev yapan kişilerin katılımıyla ilgi yoğundu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.