Alperen'e Rekor Dayanmıyor

SPOR 18.02.2019 - 12:51, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Alperen'e Rekor Dayanmıyor

Atletizmde Denizli’nin milli gururu Alperen Acet; hafta sonu Balkan Şampiyonasında piste çıktı. 2.26m atlayışla Büyükler ve U23 Türkiye Rekorunu kıran Acet, şampiyonayı Bulgar Tihomir Ivanov’un ardından ikinci olarak tamamladı.   Balkan Salon Atletizm Şampiyonası’nın 24. edisyonu, İstanbul Ataköy Atletizm Salonu’nda 20 ülkenin katılımıyla yapıldı. 253 atletin yarıştığı şampiyonada 24 branşta madalya dağıtıldı. Türkiye 4 altın, üç gümüş, dört bronz madalya ile toplam 11 madalya kazanarak madalya sıralamasında ilk sırayı elde etti. Şampiyonada dört isim Türkiye rekoru kırdı.   ALPEREN TARİHE GEÇTİ Kariyerinin zirvesinde olan 20 yaşındaki Denizlili yüksek atlamacı milli atlet Alperen Acet,  daha önce Metin Durmuşoğlu ile paylaştığı 2.24’lük rekoru iki santim geliştirerek 2.26m atlayışla Büyükler ve U23 Türkiye Rekortmeni olarak tarihe adını yazdırdı. Balkan Şampiyonasını Bulgar Tihomir Ivanov’un ardından ikinci olarak tamamlayan Acet, gümüş madalya kazandı.   AVRUPA ŞAMPİYONASI KRİTİK ÖNEM TAŞIYOR 1-3 Mart 2019 tarihlerinde İskoçya’nın Glasgow şehrinde düzenlenecek Avrupa Atletizm Şampiyonası için milliler kampa giriyor. 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları için çok büyük önem taşıyan bu yarışmada Alperen Acet, çıtayı 2.29 metreye koyup Tokyo biletini kapmaya çalışacak.   ANTRENÖR CEYLAN “BÜYÜK HEDEFLER KOYDUK, İNANÇLIYIZ”  Başarılı sporcunun antrenörü Cavit Ceylan, Alperen’le birlikte kendilerine büyük hedefler koyduklarını ve planlanan doğrultuda hedeflerine adım adım ilerlediklerini kaydetti. Balkan Şampiyonasında rekora inandıklarını ve Alperen’in bunu başardığını söyleyen Ceylan, Glasgow’da zor bir yarışın kendilerini beklediğini, hedeflerinin kürsüde yer almak ve olimpiyat vizesi almak olduğunu söyledi.   İBANOĞLU “ALPEREN’LE GURURLUYUZ” Atletizmde Alperen Acet’in elde ettiği rekor sonrası ilk kutlayanlardan biri de Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu oldu. Alperen’in azimli ve disiplinli çalışmalarıyla başarıyı sonuna kadar hakettiğini söyleyen İbanoğlu, Denizli’yi gururlandıran Milli Atlete ve başarıda pay sahibi Antrenör Ceylan’a teşekkür etti.   Antrenör Cavit Ceylan’ın milli takım antrenörü olarak yer alacağı Atletizm Milli Takım Kafilesi, kampın ardından 27 Şubat tarihinde Glasgow’a hareket edecek.  

Atletizmde Denizli’nin milli gururu Alperen Acet; hafta sonu Balkan Şampiyonasında piste çıktı. 2.26m atlayışla Büyükler ve U23 Türkiye Rekorunu kıran Acet, şampiyonayı Bulgar Tihomir Ivanov’un ardından ikinci olarak tamamladı.

 

Balkan Salon Atletizm Şampiyonası’nın 24. edisyonu, İstanbul Ataköy Atletizm Salonu’nda 20 ülkenin katılımıyla yapıldı. 253 atletin yarıştığı şampiyonada 24 branşta madalya dağıtıldı. Türkiye 4 altın, üç gümüş, dört bronz madalya ile toplam 11 madalya kazanarak madalya sıralamasında ilk sırayı elde etti. Şampiyonada dört isim Türkiye rekoru kırdı.

 

ALPEREN TARİHE GEÇTİ

Kariyerinin zirvesinde olan 20 yaşındaki Denizlili yüksek atlamacı milli atlet Alperen Acet,  daha önce Metin Durmuşoğlu ile paylaştığı 2.24’lük rekoru iki santim geliştirerek 2.26m atlayışla Büyükler ve U23 Türkiye Rekortmeni olarak tarihe adını yazdırdı. Balkan Şampiyonasını Bulgar Tihomir Ivanov’un ardından ikinci olarak tamamlayan Acet, gümüş madalya kazandı.

 

AVRUPA ŞAMPİYONASI KRİTİK ÖNEM TAŞIYOR

1-3 Mart 2019 tarihlerinde İskoçya’nın Glasgow şehrinde düzenlenecek Avrupa Atletizm Şampiyonası için milliler kampa giriyor. 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları için çok büyük önem taşıyan bu yarışmada Alperen Acet, çıtayı 2.29 metreye koyup Tokyo biletini kapmaya çalışacak.

 

ANTRENÖR CEYLAN “BÜYÜK HEDEFLER KOYDUK, İNANÇLIYIZ” 

Başarılı sporcunun antrenörü Cavit Ceylan, Alperen’le birlikte kendilerine büyük hedefler koyduklarını ve planlanan doğrultuda hedeflerine adım adım ilerlediklerini kaydetti. Balkan Şampiyonasında rekora inandıklarını ve Alperen’in bunu başardığını söyleyen Ceylan, Glasgow’da zor bir yarışın kendilerini beklediğini, hedeflerinin kürsüde yer almak ve olimpiyat vizesi almak olduğunu söyledi.

 

İBANOĞLU “ALPEREN’LE GURURLUYUZ”

Atletizmde Alperen Acet’in elde ettiği rekor sonrası ilk kutlayanlardan biri de Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu oldu. Alperen’in azimli ve disiplinli çalışmalarıyla başarıyı sonuna kadar hakettiğini söyleyen İbanoğlu, Denizli’yi gururlandıran Milli Atlete ve başarıda pay sahibi Antrenör Ceylan’a teşekkür etti.

 

Antrenör Cavit Ceylan’ın milli takım antrenörü olarak yer alacağı Atletizm Milli Takım Kafilesi, kampın ardından 27 Şubat tarihinde Glasgow’a hareket edecek.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.