Anadolu’nun Yıldızları Sahne Alıyor

SPOR 23.12.2016 - 08:16, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Anadolu’nun Yıldızları Sahne Alıyor

denizli haber / denizli 20 haber / Anadolu’nun Yıldızları Sahne Alıyor

Spor Genel Müdürlüğü tarafından üç yıldır başarıyla uygulanan “Anadolu Yıldızlar Ligi” projesi, Türkiye’nin yıldız adaylarını yeniden bir araya getirecek.   Sporun tabana yaygınlaştırılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması, ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takip sistemi oluşturulması gibi hedefler doğrultusunda ilki 2014 yılında başlatılan Anadolu Yıldızlar Ligi projesi yeniden start alıyor. 81 ilde 8 Grup halinde belirlenen Anadolu Yıldızlar Ligi kısa adıyla ANALİG’te atletizm, basketbol, badminton, masa tenisi, taekwondo, jimnastik, hentbol, voleybol, judo, karate ve yüzme branşlarının yanına bu sene kayak, su topu, buz hokeyi ve buz pateni branşları da eklendi.   HENTBOLCULAR YOLA ÇIKIYOR İl Tertip Kurulunun her branş için il karmalarını oluşturması ile başlayan süreç, grup maçları ve finallerle 2017 yılı Mayıs ayına kadar devam edecek. ANALİG yarışmalarına 2003-2004-2005 doğumlu sporcular kulüp, ferdi veya okul lisansları ile katılabiliyor. 24-25 Aralık tarihlerinde Uşak’ta gerçekleşecek Hentbol grup maçları için Denizli kafilesi 24 sporcu ve 3 idareci ile yola çıktı.   İBANOĞLU “ANALİG İLE TÜRK SPORU İÇİN YETENEK KEŞFİ YAPILIYOR” Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Anadolu Yıldızlar Liginin Türk sporunda sürdürülebilir, üretken ve başarılı bir sistem oluşturulması için planlandığını ve her yıl başarıyla uygulandığını söyledi. Geçtiğimiz yıl Analig’e Denizli’den 11 branşta 340 sporcunun katıldığını söyleyen İbanoğlu, Türkiye’nin yıldız adaylarını buluşturan bu organizasyonun, yeni yeteneklerin keşfedilmesi ve genç sporcuların daha çok maç tecrübesi kazanması adına önemli olduğunu kaydetti.   Analig’te geçtiğimiz sezon Denizli karmalarından Badminton ve Hentbol bayan takımları, Türkiye Finallerine kadar gitmeyi başarmışlardı. 
denizli haber / denizli 20 haber / Anadolu’nun Yıldızları Sahne Alıyor

Spor Genel Müdürlüğü tarafından üç yıldır başarıyla uygulanan “Anadolu Yıldızlar Ligi” projesi, Türkiye’nin yıldız adaylarını yeniden bir araya getirecek.

 

Sporun tabana yaygınlaştırılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması, ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takip sistemi oluşturulması gibi hedefler doğrultusunda ilki 2014 yılında başlatılan Anadolu Yıldızlar Ligi projesi yeniden start alıyor. 81 ilde 8 Grup halinde belirlenen Anadolu Yıldızlar Ligi kısa adıyla ANALİG’te atletizm, basketbol, badminton, masa tenisi, taekwondo, jimnastik, hentbol, voleybol, judo, karate ve yüzme branşlarının yanına bu sene kayak, su topu, buz hokeyi ve buz pateni branşları da eklendi.

 

HENTBOLCULAR YOLA ÇIKIYOR

İl Tertip Kurulunun her branş için il karmalarını oluşturması ile başlayan süreç, grup maçları ve finallerle 2017 yılı Mayıs ayına kadar devam edecek. ANALİG yarışmalarına 2003-2004-2005 doğumlu sporcular kulüp, ferdi veya okul lisansları ile katılabiliyor. 24-25 Aralık tarihlerinde Uşak’ta gerçekleşecek Hentbol grup maçları için Denizli kafilesi 24 sporcu ve 3 idareci ile yola çıktı.

 

İBANOĞLU “ANALİG İLE TÜRK SPORU İÇİN YETENEK KEŞFİ YAPILIYOR”

Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Anadolu Yıldızlar Liginin Türk sporunda sürdürülebilir, üretken ve başarılı bir sistem oluşturulması için planlandığını ve her yıl başarıyla uygulandığını söyledi. Geçtiğimiz yıl Analig’e Denizli’den 11 branşta 340 sporcunun katıldığını söyleyen İbanoğlu, Türkiye’nin yıldız adaylarını buluşturan bu organizasyonun, yeni yeteneklerin keşfedilmesi ve genç sporcuların daha çok maç tecrübesi kazanması adına önemli olduğunu kaydetti.

 

Analig’te geçtiğimiz sezon Denizli karmalarından Badminton ve Hentbol bayan takımları, Türkiye Finallerine kadar gitmeyi başarmışlardı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.