Anaların Feryadı: PKK’ya eleman sağlayan HDP kapatılsın!

SİYASET 08.09.2019 - 09:42, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Anaların Feryadı: PKK’ya eleman sağlayan HDP kapatılsın!

Vatan Partisi Öncü Kadın İl Başkanı Elif Çobanoğlu yaptığı yazılı açıklamada; “Türk ve Kürt anaları ayağa kalktı. HDP Diyarbakır şubesinin kapısına dayandı. Hacire Anadan sonra onlarca Kürt kadını çocuklarını istemek için HDP önünde toplanıyor. Talepleri gayet sade ve basit. PKK tarafından dağa kaçırılan evlatlarını istiyorlar. Bir annenin evladına kavuşmasından, ona sarılmasından daha güzel bir duygu ne olabilir ki” dedi.   Elif Çobanoğlu; “Yıllardır bu çirkin oyun sürdürülüyor. HDP çocuklarımızı kandırıyor, PKK da onları dağa kaçırıyor. Orada beynini yıkayıp onları Mehmetçik’in üzerine sürüyor. Artık bu oyunu bozma zamanı gelmiş hatta geçmektedir. Türk ,Kürt demeden bütün anne ve babalar bu oyuna bir dur demelidir. Yüreğinde evlat ve vatan sevgisi olan bütün kadınlarımızı Diyarbakır'lı annelere destek vermeye davet ediyoruz.   Bugüne kadar PKK’nın terörist baskı ve zulmünden sesini çıkaramayan Doğulu kadınlarımız, Türk Ordusunun PKK’yı hendeklere gömmesinden ve temizlemesinden sonra rahatlamışlar ve özgürleşmişlerdir. Artık onların da canına tak etmiş ve gerçekleri görmeye başlamışlardır. ‘Başlarım Sizin Kürdistan Davanıza’ ve ‘Çocuklarımızı ABD’ye Asker Yapıyorsunuz’ diye haykırmaları da bu gerçeklerin çok açık bir ifadesidir. Partimizin Kadın Kolları Genel Başkanı Sayın Meltem Ayvalı başkanlığında bir heyetle destek ziyareti yaptık. Ekibimizden bazı Vatan Partili kadınlarımız orada kalarak nöbete başladı. Bizler de önümüzdeki günlerde Doğulu annelere desteğimizi göstereceğiz.   Doğu’nun, Güneydoğu’nun analarının teröre karşı evladını ve vatanını koruma mücadelesini değil de dağa çocuk kaçıran belediye başkanlarını kayyumla görevden alındı diye ziyaret edenlere yazıklar olsun. Onları lider kabul edenler, onların peşinden gidenler, destek verenler hiç sizlerin vicdanında evlat sevgisi, vatan sevgisi yok mudur? Ne kadar, ne zamana kadar susacaksınız?   Cumhurbaşkanına, AK-Parti yöneticilerine, ‘Hak, Hukuk, Adalet’ sözcüklerini dillerinden hiç düşürmeyen CHP ve İYİP gibi muhalefet partilerine, Yargıtay Baş Savcılığına sesleniyoruz: Dağa çocuk kaçıran bir parti olur mu? Dünyanın hangi ülkesinde terörist toplayan bir parti yasal ve meşru olmuş? HDP’nin kapatılması için neden kılınız kıpırdamaz? Sıranın kendi çocuğunuza gelmesini mi bekliyorsunuz?   Denizli’nin demokratik kitle örgütlerine çağrımızdır: Bugüne kadar ‘Karadeniz Turu’, ‘GAP Turu’ yaptınız. Oraların güzelliklerini gördünüz. Ama oranın insanlarının acılarını, sevinçlerini görmediniz. Sizleri şimdi de ANA VE EVLAT TURU yapmaya davet ediyoruz. Gün bugündür. Kürt analarının feryadına kulak verelim. Destek olalım. Türk’te biziz, Kürt’te biziz. Hepimiz Türk Milletiyiz. Ancak el ele verirsek bu terör belasından kurtulabiliriz” ifadelerine yer verdi.

Vatan Partisi Öncü Kadın İl Başkanı Elif Çobanoğlu yaptığı yazılı açıklamada; “Türk ve Kürt anaları ayağa kalktı. HDP Diyarbakır şubesinin kapısına dayandı. Hacire Anadan sonra onlarca Kürt kadını çocuklarını istemek için HDP önünde toplanıyor. Talepleri gayet sade ve basit. PKK tarafından dağa kaçırılan evlatlarını istiyorlar. Bir annenin evladına kavuşmasından, ona sarılmasından daha güzel bir duygu ne olabilir ki” dedi.

 

Elif Çobanoğlu; “Yıllardır bu çirkin oyun sürdürülüyor. HDP çocuklarımızı kandırıyor, PKK da onları dağa kaçırıyor. Orada beynini yıkayıp onları Mehmetçik’in üzerine sürüyor. Artık bu oyunu bozma zamanı gelmiş hatta geçmektedir. Türk ,Kürt demeden bütün anne ve babalar bu oyuna bir dur demelidir. Yüreğinde evlat ve vatan sevgisi olan bütün kadınlarımızı Diyarbakır'lı annelere destek vermeye davet ediyoruz.

 

Bugüne kadar PKK’nın terörist baskı ve zulmünden sesini çıkaramayan Doğulu kadınlarımız, Türk Ordusunun PKK’yı hendeklere gömmesinden ve temizlemesinden sonra rahatlamışlar ve özgürleşmişlerdir. Artık onların da canına tak etmiş ve gerçekleri görmeye başlamışlardır. ‘Başlarım Sizin Kürdistan Davanıza’ ve ‘Çocuklarımızı ABD’ye Asker Yapıyorsunuz’ diye haykırmaları da bu gerçeklerin çok açık bir ifadesidir. Partimizin Kadın Kolları Genel Başkanı Sayın Meltem Ayvalı başkanlığında bir heyetle destek ziyareti yaptık. Ekibimizden bazı Vatan Partili kadınlarımız orada kalarak nöbete başladı. Bizler de önümüzdeki günlerde Doğulu annelere desteğimizi göstereceğiz.

 

Doğu’nun, Güneydoğu’nun analarının teröre karşı evladını ve vatanını koruma mücadelesini değil de dağa çocuk kaçıran belediye başkanlarını kayyumla görevden alındı diye ziyaret edenlere yazıklar olsun. Onları lider kabul edenler, onların peşinden gidenler, destek verenler hiç sizlerin vicdanında evlat sevgisi, vatan sevgisi yok mudur? Ne kadar, ne zamana kadar susacaksınız?

 

Cumhurbaşkanına, AK-Parti yöneticilerine, ‘Hak, Hukuk, Adalet’ sözcüklerini dillerinden hiç düşürmeyen CHP ve İYİP gibi muhalefet partilerine, Yargıtay Baş Savcılığına sesleniyoruz: Dağa çocuk kaçıran bir parti olur mu? Dünyanın hangi ülkesinde terörist toplayan bir parti yasal ve meşru olmuş? HDP’nin kapatılması için neden kılınız kıpırdamaz? Sıranın kendi çocuğunuza gelmesini mi bekliyorsunuz?

 

Denizli’nin demokratik kitle örgütlerine çağrımızdır: Bugüne kadar ‘Karadeniz Turu’, ‘GAP Turu’ yaptınız. Oraların güzelliklerini gördünüz. Ama oranın insanlarının acılarını, sevinçlerini görmediniz. Sizleri şimdi de ANA VE EVLAT TURU yapmaya davet ediyoruz. Gün bugündür. Kürt analarının feryadına kulak verelim. Destek olalım. Türk’te biziz, Kürt’te biziz. Hepimiz Türk Milletiyiz. Ancak el ele verirsek bu terör belasından kurtulabiliriz” ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.