Anne baba olmak isteyen çiftlere müjde!

DÜNYA 18.10.2016 - 11:29, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Anne baba olmak isteyen çiftlere müjde!

denizli haber / denizli 20 haber / Anne baba olmak isteyen çiftlere müjde!

Japon bilim adamları, tamamen laboratuvar ortamında üretilen suni yumurtalardan yavru fareler elde etmeyi başardı.   Kyuşu Üniversitesi araştırmacıları, yetişkin bir farenin kuyruğundan aldıkları deri hücrelerinden önce olgunlaşmamış kök hücre elde etti. Daha sonra bu kök hücreleri yumurtaya dönüştüren bilim adamları, suni yumurtaları laboratuvar ortamında dölledi ve dişi farelerin rahmine yerleştirdi. Laboratuvar ortamında elde edilen yumurtalardan doğan bebek farelerin, son derece sağlıklı olduğu ve üreyebildiği belirtildi. Kyuşu Üniversitesi Gelişimsel Kök Hücre Biyolojisi Bölümünden Prof. Dr. Katsuhiko Hayashi, "İlk kez kök hücrelerden işlevsel yumurta elde ettik. Şimdi çalışmalarımızı bu yapay yumurtaların kalitesi üzerinde yoğunlaştıracağız. Bu tür bir kalite kontrolü, yöntemin gelecekte insanlar üzerinde uygulanmasına katkıda bulunacak." dedi. Yöntemin, gelecek yıllarda bebek sahibi olamayan çiftler ve genetik hastalıkların tedavisi için yeni bir umut kaynağı olması bekleniyor.
denizli haber / denizli 20 haber / Anne baba olmak isteyen çiftlere müjde!

Japon bilim adamları, tamamen laboratuvar ortamında üretilen suni yumurtalardan yavru fareler elde etmeyi başardı.

 

Kyuşu Üniversitesi araştırmacıları, yetişkin bir farenin kuyruğundan aldıkları deri hücrelerinden önce olgunlaşmamış kök hücre elde etti.

Daha sonra bu kök hücreleri yumurtaya dönüştüren bilim adamları, suni yumurtaları laboratuvar ortamında dölledi ve dişi farelerin rahmine yerleştirdi.

Laboratuvar ortamında elde edilen yumurtalardan doğan bebek farelerin, son derece sağlıklı olduğu ve üreyebildiği belirtildi.

Kyuşu Üniversitesi Gelişimsel Kök Hücre Biyolojisi Bölümünden Prof. Dr. Katsuhiko Hayashi, "İlk kez kök hücrelerden işlevsel yumurta elde ettik. Şimdi çalışmalarımızı bu yapay yumurtaların kalitesi üzerinde yoğunlaştıracağız. Bu tür bir kalite kontrolü, yöntemin gelecekte insanlar üzerinde uygulanmasına katkıda bulunacak." dedi.

Yöntemin, gelecek yıllarda bebek sahibi olamayan çiftler ve genetik hastalıkların tedavisi için yeni bir umut kaynağı olması bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.