Arslan'dan teşekkür ilanına tepki

SİYASET 08.07.2016 - 10:02, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:49
 

Arslan'dan teşekkür ilanına tepki

denizli haber / denizli haberleri / denizki 20 haber / Arslan'dan teşekkür ilanına tepki

Chp Denizli Milletvekili Kazım Arslan, tekstil sektörünün önde gelen ihracatçı birliklerinin ulusal gazetelere verdikleri ilana tepki gösterdi. Chp Denizli Milletvekili Kazım Arslan, tekstil sektörünün önde gelen ihracatçı birliklerinin ulusal gazetelere verdikleri ilanla, bölge ülkeleriyle başlatılan diyalog süreci için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'ye teşekkür etmesini eleştirdi, "Sorunu yaratanlara teşekkür edilmez" dedi. CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, tekstil sektöründe ihracatçı birliklerinin komşu ülkelerle ilişkilerin düzeltilmesi girişimleri için ulusal gazetelerde yayınlanan teşekkür ilanını eleştirdi. Arslan, "Bölge ülkeleriyle ilişkilerimizi bozdular, siyasi, ticari ilişkilerimizi bitme noktasına getirdiler, sanayiciyi ve ihracatçıyı çaresiz bıraktılar. Sonra da bunlara teşekkür ilanı verildi. Tekstilcilerin sıkıntılarını bildikleri halde, asgari ücreti 1300 lira yaparken işverene yük getiren ve birçok işçinin sigortasız çalışmasına göz yuman, üretim üzerindeki yükleri hafifletmeyen, yatırımı, üretimi, istihdamı ve ihracatı çok önemsemeyen, işçisinden esnafına, sanayicisine, ihracatçısına kadar her kesimi borç batağının içine sokan bu iktidar için destekleme ilanı yerine, eleştiri ilanı vermek daha uygun olurdu. Kendi sorunlarını görmezlikten gelerek destek ilanları vermek yağcılıktan başka bir şey değildir. Tekstilci bir milletvekili olarak bu ilanın verilmiş olmasından büyük üzüntü duydum" dedi. ‘HÜKÜMET DESTEK İLANLARINI HAK ETMİYOR' CHP'li Kazım Arslan, tekstilcinin dünyayla rekabetini zorlaştıran, irtibatını koparan, hayalci dış politikalarla ekonomiyi ve ihracatı çıkmaza sürükleyen, depolarda ürünlerin çürümesine neden olan hükümetin, bölge ülkeleriyle diyalog kapısını açtı diye destek ilanlarını hak etmediğini sözlerine ekleyerek, "Bu nasıl bir anlayış? Bu destek ilanına imza atanlar, tekstilden mi yana, yoksa iktidarın mı yandaşı? Denizlili sanayicimiz başta olmak üzere, tüm Türkiye'de büyük zorluklarla üretim yapan, maliyet yükleri 14 yıldır hafifletilmeyen ve sürekli artan değerli tekstilcilerimize soruyorum; 'Düşman sayımızı azaltacağız, dostlarımızı arttıracağız' diyenler, geçmişte bunun tersini yapmadılar mı? 'Şimdi sıra içeride de barışı sağlamak zamanıdır. Zamanında muhalefeti dinlemedik, özeleştiride geç kaldık' diyenler, size bugüne kadar büyük bir ulusal onur kaybettirmedi mi? Mısır'dan Suriye'ye, Rusya'dan İran'a, AB’den İsrail’e ve ABD'ye kadar bu anlamsız kavgayı başlatan, külhanbeyi üslubuyla dış ilişkiler yürüteceğini sanan, devletin tüm onurlu birikimini ve dünyadaki olumlu imajını tüketenler, sizin ticari ilişkilerinizi zedeleyenler kimlerdi?" ifadelerini kullandı.
denizli haber / denizli haberleri / denizki 20 haber / Arslan'dan teşekkür ilanına tepki

Chp Denizli Milletvekili Kazım Arslan, tekstil sektörünün önde gelen ihracatçı birliklerinin ulusal gazetelere verdikleri ilana tepki gösterdi.

Chp Denizli Milletvekili Kazım Arslan, tekstil sektörünün önde gelen ihracatçı birliklerinin ulusal gazetelere verdikleri ilanla, bölge ülkeleriyle başlatılan diyalog süreci için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'ye teşekkür etmesini eleştirdi, "Sorunu yaratanlara teşekkür edilmez" dedi.

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, tekstil sektöründe ihracatçı birliklerinin komşu ülkelerle ilişkilerin düzeltilmesi girişimleri için ulusal gazetelerde yayınlanan teşekkür ilanını eleştirdi. Arslan, "Bölge ülkeleriyle ilişkilerimizi bozdular, siyasi, ticari ilişkilerimizi bitme noktasına getirdiler, sanayiciyi ve ihracatçıyı çaresiz bıraktılar. Sonra da bunlara teşekkür ilanı verildi. Tekstilcilerin sıkıntılarını bildikleri halde, asgari ücreti 1300 lira yaparken işverene yük getiren ve birçok işçinin sigortasız çalışmasına göz yuman, üretim üzerindeki yükleri hafifletmeyen, yatırımı, üretimi, istihdamı ve ihracatı çok önemsemeyen, işçisinden esnafına, sanayicisine, ihracatçısına kadar her kesimi borç batağının içine sokan bu iktidar için destekleme ilanı yerine, eleştiri ilanı vermek daha uygun olurdu. Kendi sorunlarını görmezlikten gelerek destek ilanları vermek yağcılıktan başka bir şey değildir. Tekstilci bir milletvekili olarak bu ilanın verilmiş olmasından büyük üzüntü duydum" dedi.

‘HÜKÜMET DESTEK İLANLARINI HAK ETMİYOR'

CHP'li Kazım Arslan, tekstilcinin dünyayla rekabetini zorlaştıran, irtibatını koparan, hayalci dış politikalarla ekonomiyi ve ihracatı çıkmaza sürükleyen, depolarda ürünlerin çürümesine neden olan hükümetin, bölge ülkeleriyle diyalog kapısını açtı diye destek ilanlarını hak etmediğini sözlerine ekleyerek, "Bu nasıl bir anlayış? Bu destek ilanına imza atanlar, tekstilden mi yana, yoksa iktidarın mı yandaşı? Denizlili sanayicimiz başta olmak üzere, tüm Türkiye'de büyük zorluklarla üretim yapan, maliyet yükleri 14 yıldır hafifletilmeyen ve sürekli artan değerli tekstilcilerimize soruyorum; 'Düşman sayımızı azaltacağız, dostlarımızı arttıracağız' diyenler, geçmişte bunun tersini yapmadılar mı? 'Şimdi sıra içeride de barışı sağlamak zamanıdır. Zamanında muhalefeti dinlemedik, özeleştiride geç kaldık' diyenler, size bugüne kadar büyük bir ulusal onur kaybettirmedi mi? Mısır'dan Suriye'ye, Rusya'dan İran'a, AB’den İsrail’e ve ABD'ye kadar bu anlamsız kavgayı başlatan, külhanbeyi üslubuyla dış ilişkiler yürüteceğini sanan, devletin tüm onurlu birikimini ve dünyadaki olumlu imajını tüketenler, sizin ticari ilişkilerinizi zedeleyenler kimlerdi?" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.