Arslan: "Trt, imzaladığı sözleşmeyi açıklasın"

SİYASET 02.08.2016 - 10:01, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:49
 

Arslan: "Trt, imzaladığı sözleşmeyi açıklasın"

denizli haber / denizli 20 haber / Arslan: "Trt, imzaladığı sözleşmeyi açıklasın"

TRT Ana Haberlerindeki sunucu değişikliği ve bunun karşılığında ödenecek bedel tartışması sürüyor. Kurumun kendi sunucu kadrosu yerine TRT dışından sunucu Erhan Çelik ile anlaşması üzerine kamuoyunda oluşan tepkiyi gündeme taşıyan CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan'ın "Aylık 30 bin Lira ücret, kurum tarafından yapılacak vergi ödemeleri, lük otelde konaklama ve ulaşım masrafları" konusunda Meclis'e taşıdığı iddialar TRT tarafından yapılan açıklamada net bir dille yalanlanamadı. TRT, muğlak ifadelerle Erhan Çelik'in maaşının bazı haber sitelerinde çıkan 206 bin Lira kadar "yüksek" olmadığını belirtirken net ifade vermekten kaçındı.   CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, TRT'de uzun zamandır süren kadrolaşmaya ve israfa dayalı harcamaların peşini bırakmıyor ve yeni bir soru önergesiyle konuyu yeniden Meclis'e taşıyor. TRT'nin yayın süreleri ve gelir-giderleri konusunda kapsamlı bir yeni yapılanma öneren Milletvekili Kazım Arslan, Başbakan Yardımcısı Buman Kurtulmuş'a yönelttiği yeni sorularla ödenecek rakamın açıkça kamuoyuyla paylaşılması ve sözleşmenin içeriğinin şeffaf biçimde duyurulması çağrısında bulundu. CHP Milletvekili Arslan'ın yeni önergesi şöyle: "15-16 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında TRT Ana Haberlerini sunma görevinin kurum dışından sözleşme ile çalıştırılan Erhan ÇELİK’e verilmesi, kamuoyunda farklı nedenlerle eleştiri konusu olmuştur. Kurumun kendi kadrosuyla, mevcut durumda maaş ödediği personeliyle yayınlarını sürdürmek yerine bu yola gitmesi, siyasi ve ekonomik nedenlerle birçok haklı tepkiyi doğurmuştur. Soru önergemin ardından, TRT tarafından yapılan resmi açıklamada, sunucu Erhan ÇELİK’in alacağı ücret konusunda net bir tutar belirtilmemesi, gündeme taşıdığım iddiaların karşılanmadığını ve yanlışlanamadığını göstermiş, kamuoyundaki tepkileri derinleştirmiştir. Milletin vergileri ve katılım paylarıyla, bandrol ücretleriyle çalıştırılan TRT’nin şeffaflık ilkesine uygun bir hesap verme sürecinden geçerek net açıklamalarda bulunması, toplumumuzun beklentisidir. Buna göre; -    TRT Ana Haberlerinin kurum dışından bir kişiye sundurulması kararının somut gerekçesi nedir? -    TRT sunucu kadrosu görevinin başındayken personelden yeterince yararlanılmamasının nedeni nedir? -    Toplumun bir haftaya yayılan tepkisi dikkate alınmadan yapılan bu harcama ve göreve getirmeler konusunda TRT yönetimi kararını gözden geçirecek midir? -    Erhan Çelik’e TRT tarafından ödenecek ücret net olarak ne kadardır; ne zamana kadar sözleşme imzalanmıştır, sözleşmenin kapsamı nedir? -    Sözleşme, 19 Eylül’e kadar aylık 30 Bin TL nakit karşılığında mı imzalanmış, vergileri TRT’nin ödemesi görüşülerek karara varılmış mıdır? -    Erhan Çelik’in program görevi nedeniyle değil, haber sunmadığı günlerdeki seyahat masrafları için uçak biletleri kurum tarafından mı karşılanacaktır? -    Anlaşmaya Ankara’da lüks bir oteldeki konaklama masrafları dahil midir?"
denizli haber / denizli 20 haber / Arslan: "Trt, imzaladığı sözleşmeyi açıklasın"

TRT Ana Haberlerindeki sunucu değişikliği ve bunun karşılığında ödenecek bedel tartışması sürüyor. Kurumun kendi sunucu kadrosu yerine TRT dışından sunucu Erhan Çelik ile anlaşması üzerine kamuoyunda oluşan tepkiyi gündeme taşıyan CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan'ın "Aylık 30 bin Lira ücret, kurum tarafından yapılacak vergi ödemeleri, lük otelde konaklama ve ulaşım masrafları" konusunda Meclis'e taşıdığı iddialar TRT tarafından yapılan açıklamada net bir dille yalanlanamadı. TRT, muğlak ifadelerle Erhan Çelik'in maaşının bazı haber sitelerinde çıkan 206 bin Lira kadar "yüksek" olmadığını belirtirken net ifade vermekten kaçındı.

 


CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, TRT'de uzun zamandır süren kadrolaşmaya ve israfa dayalı harcamaların peşini bırakmıyor ve yeni bir soru önergesiyle konuyu yeniden Meclis'e taşıyor. TRT'nin yayın süreleri ve gelir-giderleri konusunda kapsamlı bir yeni yapılanma öneren Milletvekili Kazım Arslan, Başbakan Yardımcısı Buman Kurtulmuş'a yönelttiği yeni sorularla ödenecek rakamın açıkça kamuoyuyla paylaşılması ve sözleşmenin içeriğinin şeffaf biçimde duyurulması çağrısında bulundu.


CHP Milletvekili Arslan'ın yeni önergesi şöyle:

"15-16 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında TRT Ana Haberlerini sunma görevinin kurum dışından sözleşme ile çalıştırılan Erhan ÇELİK’e verilmesi, kamuoyunda farklı nedenlerle eleştiri konusu olmuştur. Kurumun kendi kadrosuyla, mevcut durumda maaş ödediği personeliyle yayınlarını sürdürmek yerine bu yola gitmesi, siyasi ve ekonomik nedenlerle birçok haklı tepkiyi doğurmuştur. Soru önergemin ardından, TRT tarafından yapılan resmi açıklamada, sunucu Erhan ÇELİK’in alacağı ücret konusunda net bir tutar belirtilmemesi, gündeme taşıdığım iddiaların karşılanmadığını ve yanlışlanamadığını göstermiş, kamuoyundaki tepkileri derinleştirmiştir.

Milletin vergileri ve katılım paylarıyla, bandrol ücretleriyle çalıştırılan TRT’nin şeffaflık ilkesine uygun bir hesap verme sürecinden geçerek net açıklamalarda bulunması, toplumumuzun beklentisidir.

Buna göre;

-    TRT Ana Haberlerinin kurum dışından bir kişiye sundurulması kararının somut gerekçesi nedir?

-    TRT sunucu kadrosu görevinin başındayken personelden yeterince yararlanılmamasının nedeni nedir?

-    Toplumun bir haftaya yayılan tepkisi dikkate alınmadan yapılan bu harcama ve göreve getirmeler konusunda TRT yönetimi kararını gözden geçirecek midir?

-    Erhan Çelik’e TRT tarafından ödenecek ücret net olarak ne kadardır; ne zamana kadar sözleşme imzalanmıştır, sözleşmenin kapsamı nedir?

-    Sözleşme, 19 Eylül’e kadar aylık 30 Bin TL nakit karşılığında mı imzalanmış, vergileri TRT’nin ödemesi görüşülerek karara varılmış mıdır?

-    Erhan Çelik’in program görevi nedeniyle değil, haber sunmadığı günlerdeki seyahat masrafları için uçak biletleri kurum tarafından mı karşılanacaktır?

-    Anlaşmaya Ankara’da lüks bir oteldeki konaklama masrafları dahil midir?"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.