Artık Kardeş şehir Değil

DENİZLİ 07.10.2016 - 09:45, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Artık Kardeş şehir Değil

Tavas Belediye Meclisi toplantısı gerçekleştirildi. Meclisin ilk oturumunda Avusturya’nın Lustenau şehri ile olan kardeş şehir kararının iptali oylamaya sunuldu.

Konu ile ilgili açıklama yapan Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, “15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrasında, ülkelerin bize yaklaşımlarını görüyoruz ve takip ediyoruz. Avusturya’nında gerek havalimanlarındaki çirkin provakasyonları, gerekse hükümet, siyasetçi ve devlet olarak ülkemize karşı bir saygısızlık, densizlik ve düşmanca tutum, davranış sergilemiştir. Hükümetimiz ve Devletimiz de bunlara karşı en iyi cevabı veriyor ve vermeye de devam ediyor. Avusturya’nın bu tutumu bizim kardeş şehir yazımızdan sonra ve özellikle 15 Temmuz darbe girişiminden sonra gelişmiştir.   Kardeş şehir teklifi bize, Avusturya’dan Kızılcalılar Derneği marifeti ile gelmişti. Lustenau Meclisi’nde de bir tane Kızılcalı Türk Meclis Üyesi vardı.   Tabi Avusturya’nın bu terbiyesiz, düşmanca olan tutumu karşısında biz de böyle bir kardeş şehir istemiyoruz dedik. 03 Şubat 2016 tarihli, 25 sayılı meclis kararımızda Avusturya – Lustenau şehri ile kardeş şehir olma kararının iptali oylamasında Meclisimiz oybirliği ile bu kararın iptaline karar vermiştir. Yani Avusturya – Lustenau şehri ile kardeş şehirlik sonlandırılmıştır” dedi.
Tavas Belediye Meclisi toplantısı gerçekleştirildi. Meclisin ilk oturumunda Avusturya’nın Lustenau şehri ile olan kardeş şehir kararının iptali oylamaya sunuldu.

Konu ile ilgili açıklama yapan Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, “15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrasında, ülkelerin bize yaklaşımlarını görüyoruz ve takip ediyoruz. Avusturya’nında gerek havalimanlarındaki çirkin provakasyonları, gerekse hükümet, siyasetçi ve devlet olarak ülkemize karşı bir saygısızlık, densizlik ve düşmanca tutum, davranış sergilemiştir. Hükümetimiz ve Devletimiz de bunlara karşı en iyi cevabı veriyor ve vermeye de devam ediyor. Avusturya’nın bu tutumu bizim kardeş şehir yazımızdan sonra ve özellikle 15 Temmuz darbe girişiminden sonra gelişmiştir.

 

Kardeş şehir teklifi bize, Avusturya’dan Kızılcalılar Derneği marifeti ile gelmişti. Lustenau Meclisi’nde de bir tane Kızılcalı Türk Meclis Üyesi vardı.

 

Tabi Avusturya’nın bu terbiyesiz, düşmanca olan tutumu karşısında biz de böyle bir kardeş şehir istemiyoruz dedik. 03 Şubat 2016 tarihli, 25 sayılı meclis kararımızda Avusturya – Lustenau şehri ile kardeş şehir olma kararının iptali oylamasında Meclisimiz oybirliği ile bu kararın iptaline karar vermiştir. Yani Avusturya – Lustenau şehri ile kardeş şehirlik sonlandırılmıştır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.