Aşıklar Bayramı başlıyor

SANAT 09.04.2018 - 15:13, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Aşıklar Bayramı başlıyor

Denizli Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği Denizli 7. Uluslararası Ege Aşıklar Bayramı, 11 Nisan 2018 Çarşamba günü başlıyor. Tüm vatandaşların davetli olduğu etkinlikler Denizli Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi ve Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda gerçekleştirilecek.   Denizli Büyükşehir Belediyesinin bu yıl 7'ncisi düzenlediği Denizli Uluslararası Ege Aşıklar Bayramı 11-12 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek. 4'ü Türk dünyasından olmak üzere Denizli'ye gelecek 24 aşık, 11 Nisan 2018 Çarşamba günü akşamı saat 20.30’da Büyükşehir Belediye Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek ilk etkinlikle Denizlililerle buluşacak. Aşıklar, 12 Nisan akşamı saat 20.30’da ise Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda düzenlenecek final gecesinde çalıp söyleyecek. Etkinlikler kapsamında ayrıca Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ve 8 ayrı lisede öğrencilerle bir araya gelecek aşıklar, aşıklık geleneği ile ilgili bilgi ve görüşlerini öğrencilerle paylaşacak.   Başkan Osman Zolan'dan davet   Türklerin varoluşundan bu yana aşıklık geleneği olduğuna dikkat çeken Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Orta Asya’dan bu yana kültürümüzde aşıklık geleneği önemli bir yerde bulunmaktadır. Asırlardır kendine özgü, Türk töresine ve geleneklerimize uygun yapısıyla, kültürümüzü en canlı şekilde yansıtan aşıklarımızla 7. kez bir araya gelmenin mutluluğu içerisindeyiz. Bu güzel etkinliğe tüm vatandaşlarımız davetlidir” dedi.      

Denizli Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği Denizli 7. Uluslararası Ege Aşıklar Bayramı, 11 Nisan 2018 Çarşamba günü başlıyor. Tüm vatandaşların davetli olduğu etkinlikler Denizli Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi ve Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda gerçekleştirilecek.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesinin bu yıl 7'ncisi düzenlediği Denizli Uluslararası Ege Aşıklar Bayramı 11-12 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek. 4'ü Türk dünyasından olmak üzere Denizli'ye gelecek 24 aşık, 11 Nisan 2018 Çarşamba günü akşamı saat 20.30’da Büyükşehir Belediye Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek ilk etkinlikle Denizlililerle buluşacak. Aşıklar, 12 Nisan akşamı saat 20.30’da ise Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda düzenlenecek final gecesinde çalıp söyleyecek. Etkinlikler kapsamında ayrıca Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ve 8 ayrı lisede öğrencilerle bir araya gelecek aşıklar, aşıklık geleneği ile ilgili bilgi ve görüşlerini öğrencilerle paylaşacak.

 

Başkan Osman Zolan'dan davet

 

Türklerin varoluşundan bu yana aşıklık geleneği olduğuna dikkat çeken Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Orta Asya’dan bu yana kültürümüzde aşıklık geleneği önemli bir yerde bulunmaktadır. Asırlardır kendine özgü, Türk töresine ve geleneklerimize uygun yapısıyla, kültürümüzü en canlı şekilde yansıtan aşıklarımızla 7. kez bir araya gelmenin mutluluğu içerisindeyiz. Bu güzel etkinliğe tüm vatandaşlarımız davetlidir” dedi.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.