Asırlık Durdu Uysal Hayatını Kaybetti

YAŞAM 19.09.2019 - 09:44, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Asırlık Durdu Uysal Hayatını Kaybetti

Osmanlı devletinin yıkılışını, Cumhuriyetin kuruluşunu gören Durdu Nine bugün hayatını kaybetti.

Denizli’nin Çameli ilçesinde yaşayan ve resmi kayıtlara göre 104 yaşında olan, Osmanlı Devletinin yıkılışına, Cumhuriyetin Kuruluşuna şahit olan Durdu Uysal, bugün hayatını kaybetti.   Durdu Uysal, Çameli ilçesi Sarıkavak Mahallesi’nde yaşıyordu. Resmi kayıtlara göre 104 yaşında olan Uysal’ın, yakınları ise kendisinin 110 yaşından büyük olduğunu iddia etmişlerdi. Osmanlı devletini yıkılışını, cumhuriyetin kuruluşunu gören, Milli mücadeleye bizzat tanık olan Durdu Nine’nin babasının ise Kurtuluş Savaşı şehidi olduğu öğrenildi. Şehit kızı olan ve Uysal, 104 yıllık yaşamı boyunca ise 2 evlilik yaşadı. Evlilikleri boyunca tek çocuğu olan Uysal, 5 torununu ve onların da çocuklarını gördü.    Durdu Uysal, bugün yaşlılığa bağlı hastalığı nedeniyle hayatını kaybetti. Uysal’ın cenazesi Akpınar Mahalle Cami'nde kılıncak ikindi namazının ardından Koca Mezarlığı'nda toprağa verileceği belirtildi.
Osmanlı devletinin yıkılışını, Cumhuriyetin kuruluşunu gören Durdu Nine bugün hayatını kaybetti.

Denizli’nin Çameli ilçesinde yaşayan ve resmi kayıtlara göre 104 yaşında olan, Osmanlı Devletinin yıkılışına, Cumhuriyetin Kuruluşuna şahit olan Durdu Uysal, bugün hayatını kaybetti.

 

Durdu Uysal, Çameli ilçesi Sarıkavak Mahallesi’nde yaşıyordu. Resmi kayıtlara göre 104 yaşında olan Uysal’ın, yakınları ise kendisinin 110 yaşından büyük olduğunu iddia etmişlerdi. Osmanlı devletini yıkılışını, cumhuriyetin kuruluşunu gören, Milli mücadeleye bizzat tanık olan Durdu Nine’nin babasının ise Kurtuluş Savaşı şehidi olduğu öğrenildi. Şehit kızı olan ve Uysal, 104 yıllık yaşamı boyunca ise 2 evlilik yaşadı. Evlilikleri boyunca tek çocuğu olan Uysal, 5 torununu ve onların da çocuklarını gördü. 

 

Durdu Uysal, bugün yaşlılığa bağlı hastalığı nedeniyle hayatını kaybetti. Uysal’ın cenazesi Akpınar Mahalle Cami'nde kılıncak ikindi namazının ardından Koca Mezarlığı'nda toprağa verileceği belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.