Asya – Avrasya İsminde Oyunular mı var?

DİĞER 25.01.2017 - 09:17, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Asya – Avrasya İsminde Oyunular mı var?

denizli haber / denizli 20 haber / Asya – Avrasya İsminde Oyunular mı var?

Asya- Avrasya, konusu benim baya kafamı kurcalamaya başladı. Google’den büyük bir araştırmaya başlıyorum. Zamanımı alıyor ama aydınlatıcı bilgilere ulaşıyorum…   Avrupa’nın sınırları Asya’nın sınırlarına dayanır diyorlar ve adını değiştirip karma yapıp Avrasya birleştirilmesinden oluşturmaya çalışılıyor. Peki, ama aradaki doğal sınırlar nerede başlayıp nerede bitmektedir?   Coğrafyacıların kendilerine özgü yanıtları vardır ama politik ve siyaset işe girince, Coğrafyanın hükmü kalmıyor? Bu konuda en cömert tanım ‘De Gaulle”den gelmiştir: ‘Urallar”a kadar. Ne var ki, güya Rusya’yı da Avrupa içine almayı tasarlayan ‘De Gaulle’ Rusya’nın Asya’da kalan kesimlerini unutmuş gibi görünüyor...  YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN!
denizli haber / denizli 20 haber / Asya – Avrasya İsminde Oyunular mı var?

Asya- Avrasya, konusu benim baya kafamı kurcalamaya başladı. Google’den büyük bir araştırmaya başlıyorum. Zamanımı alıyor ama aydınlatıcı bilgilere ulaşıyorum…

 

Avrupa’nın sınırları Asya’nın sınırlarına dayanır diyorlar ve adını değiştirip karma yapıp Avrasya birleştirilmesinden oluşturmaya çalışılıyor. Peki, ama aradaki doğal sınırlar nerede başlayıp nerede bitmektedir?

 

Coğrafyacıların kendilerine özgü yanıtları vardır ama politik ve siyaset işe girince, Coğrafyanın hükmü kalmıyor? Bu konuda en cömert tanım ‘De Gaulle”den gelmiştir: ‘Urallar”a kadar. Ne var ki, güya Rusya’yı da Avrupa içine almayı tasarlayan ‘De Gaulle’ Rusya’nın Asya’da kalan kesimlerini unutmuş gibi görünüyor... 

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.