Ata Tohumu Çameli’de Hayat Buluyor

DENİZLİ 13.11.2020 - 14:32, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Ata Tohumu Çameli’de Hayat Buluyor

Tohumda dışa bağımlılıktan kurtulmak için çalışma başlatan Çameli Belediyesi, yerli tohum olan Kara Kılçık Buğday Tohumunu çiftçilere dağıttı.   Karakılçık buğdayının coğrafi yapı ve iklim özellikleri nedeniyle ilçe tarımında olduğuna dikkat çeken Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan;  “Dağıttığımız Karakılçık Tohumlarını toprakla buluşturacak olan çiftçilerimiz hasat zamanından sonra elde ettiğimiz ürünlerle ekim alanının arttırılmasına katkı sağlayacağız” dedi.     KARAKILÇIK BUĞDAYINDAN UN ÜRETİP SATACAĞIZ   Belediye Başkanı Cengiz Arslan; “Belediye Meclisi'nin aldığı karar doğrultusunda tohumların topladık Atalık tohumlarımızdan karakılçık tohumumuzu temin edilerek 200 dönüm araziye dikilmesi için çiftçilerimize dağıttık özellikle gelecek yıl üreticilerimizden aldığımız tohumların geri dönüşlerinde bu özellikle su değirmenin un yapıp ilçemizdeki restoranlarımızda yerli tohumumuzdaki ekmekle buluşturmayı hedefliyoruz dedi Bu buğdayın ununu üreteceğiz ve önce bölgemizde daha sonra da büyüyerek tüm Türkiye'de satışını yapacağız Tüm üreticilerimize hayırlı olsun. Allah emeklerini boşa çıkarmasın. Çiftçilerimize Bereketli bir yıl diliyorum” ifadelerini kullandı.  

Tohumda dışa bağımlılıktan kurtulmak için çalışma başlatan Çameli Belediyesi, yerli tohum olan Kara Kılçık Buğday Tohumunu çiftçilere dağıttı.

 

Karakılçık buğdayının coğrafi yapı ve iklim özellikleri nedeniyle ilçe tarımında olduğuna dikkat çeken Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan;  “Dağıttığımız Karakılçık Tohumlarını toprakla buluşturacak olan çiftçilerimiz hasat zamanından sonra elde ettiğimiz ürünlerle ekim alanının arttırılmasına katkı sağlayacağız” dedi.

 

 

KARAKILÇIK BUĞDAYINDAN UN ÜRETİP SATACAĞIZ

 

Belediye Başkanı Cengiz Arslan; “Belediye Meclisi'nin aldığı karar doğrultusunda tohumların topladık Atalık tohumlarımızdan karakılçık tohumumuzu temin edilerek 200 dönüm araziye dikilmesi için çiftçilerimize dağıttık özellikle gelecek yıl üreticilerimizden aldığımız tohumların geri dönüşlerinde bu özellikle su değirmenin un yapıp ilçemizdeki restoranlarımızda yerli tohumumuzdaki ekmekle buluşturmayı hedefliyoruz dedi Bu buğdayın ununu üreteceğiz ve önce bölgemizde daha sonra da büyüyerek tüm Türkiye'de satışını yapacağız Tüm üreticilerimize hayırlı olsun. Allah emeklerini boşa çıkarmasın. Çiftçilerimize Bereketli bir yıl diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.