Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası sona erdi

SPOR 24.09.2018 - 14:31, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası sona erdi

Denizli Büyükşehir Belediyesinin Türk sporuna kazandırdığı, Denizli Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Spor Oyunları Kompleksi 2018 Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası'nın final karşılaşmalarına ev sahipliği yaptı.  Geleneksel sporları yaşatmaya gayret ettiklerini vurgulayan Başkan Osman Zolan, "Atlı spor, atalarımızdan miras kalan ve gençlere bırakılacak kadim bir spor dalıdır" dedi.   2018 Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası final karşılaşmaları, Denizli Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Spor Oyunları Kompleksi’nde gerçekleştirildi. Şampiyonaya Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Şahin Tin, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası’na 56 sporcu ile çok sayıda takım katıldı. Final karşılaşmalarının yanında Atlı Cirit 1. Lige Yükselme D Grubu müsabakaları Denizli'de gerçekleştirildi.     Türkiye’nin dört bir yanından geldiler   Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan,  gazetecilere yaptığı açıklamada, atlı sporun atalarımızdan miras kalan ve gençlere bırakılacak kadim bir spor dalı olduğunu ifade etti. Başkan Osman Zolan, “Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası ve Atlı Cirit müsabakalarına ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye’nin dört bir yanından gelen sporcularımız burada yarışıyor ve çekişmeli yarışlar oluyor” diye konuştu. Organizasyonun Denizli’de yapılmasından dolayı mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Osman Zolan, “Denizli’de bu organizasyonun yapılmasının en büyük sebebi, geleneksel spor oyunları anlamında yapmış olduğumuz bu tesisimiz; burası hem atlı cirit, hem atlı okçuluk ve hem de uluslar arası standartlarda yapılacak sporlara uygun bir tesistir” dedi.         “Geleneksel sporlarımıza sahip çıkıyoruz”   Denizli’de geleneksel spor dallarını yaşatmak için Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak gayret göstermeye devam ettiklerini kaydeden Başkan Osman Zolan, “Geçen yıl burada yarı final yapmıştık, bu sene de Türkiye Şampiyonası’nın finalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İyi ki ata sporumuza ve geleneksel sporlarımıza sahip çıkıyoruz. Denizlili hemşerilerimizde bu coşku ve güzelliğe şahitlik ediyorlar ” diye konuştu.         Şampiyona finali çok çekişmeli geçti   Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası finalinde büyükler genel klasmanında Alperen Alkan birinci, Rayif Yavuz ikinci, Yavuz Ayaz üçüncü oldu. Gençler genel klasmanında ilk 3 sırayı Berkin Aras, Ahmet Sağbilge ve Hüseyin Azkın'dan alırken, Arif Eğinli'nin birinci olduğu yıldızlar genel klasmanında, Salih Yüksel ikinci, Damla Çakırca ise üçüncü sırayı aldı.          

Denizli Büyükşehir Belediyesinin Türk sporuna kazandırdığı, Denizli Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Spor Oyunları Kompleksi 2018 Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası'nın final karşılaşmalarına ev sahipliği yaptı.  Geleneksel sporları yaşatmaya gayret ettiklerini vurgulayan Başkan Osman Zolan, "Atlı spor, atalarımızdan miras kalan ve gençlere bırakılacak kadim bir spor dalıdır" dedi.

 

2018 Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası final karşılaşmaları, Denizli Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Spor Oyunları Kompleksi’nde gerçekleştirildi. Şampiyonaya Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Şahin Tin, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası’na 56 sporcu ile çok sayıda takım katıldı. Final karşılaşmalarının yanında Atlı Cirit 1. Lige Yükselme D Grubu müsabakaları Denizli'de gerçekleştirildi.

 

 

Türkiye’nin dört bir yanından geldiler

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan,  gazetecilere yaptığı açıklamada, atlı sporun atalarımızdan miras kalan ve gençlere bırakılacak kadim bir spor dalı olduğunu ifade etti. Başkan Osman Zolan, “Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası ve Atlı Cirit müsabakalarına ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye’nin dört bir yanından gelen sporcularımız burada yarışıyor ve çekişmeli yarışlar oluyor” diye konuştu. Organizasyonun Denizli’de yapılmasından dolayı mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Osman Zolan, “Denizli’de bu organizasyonun yapılmasının en büyük sebebi, geleneksel spor oyunları anlamında yapmış olduğumuz bu tesisimiz; burası hem atlı cirit, hem atlı okçuluk ve hem de uluslar arası standartlarda yapılacak sporlara uygun bir tesistir” dedi.

 

 

 

 

“Geleneksel sporlarımıza sahip çıkıyoruz”

 

Denizli’de geleneksel spor dallarını yaşatmak için Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak gayret göstermeye devam ettiklerini kaydeden Başkan Osman Zolan, “Geçen yıl burada yarı final yapmıştık, bu sene de Türkiye Şampiyonası’nın finalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İyi ki ata sporumuza ve geleneksel sporlarımıza sahip çıkıyoruz. Denizlili hemşerilerimizde bu coşku ve güzelliğe şahitlik ediyorlar ” diye konuştu.  

 

 

 

Şampiyona finali çok çekişmeli geçti

 

Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası finalinde büyükler genel klasmanında Alperen Alkan birinci, Rayif Yavuz ikinci, Yavuz Ayaz üçüncü oldu. Gençler genel klasmanında ilk 3 sırayı Berkin Aras, Ahmet Sağbilge ve Hüseyin Azkın'dan alırken, Arif Eğinli'nin birinci olduğu yıldızlar genel klasmanında, Salih Yüksel ikinci, Damla Çakırca ise üçüncü sırayı aldı.

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.