Av yasağı başlıyor!

GÜNDEM 01.03.2018 - 15:53, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Av yasağı başlıyor!

Denizli Valiliği’nden yapılan duyuruda, Merkez Av Komisyonu (MAK) kararı ile 25 Şubat itibariyle 2017-2018 av döneminin ülke genelinde kapanması nedeniyle Denizli’de de av yasağının başlayacağı belirtildi.   Yapılan açıklamada; 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu uyarınca av hayvanları eş tutma, üreme , yavru büyütme, erginleşme gibi yaşam evlerini dikkate alan MAK avın kapanış tarihini belirlemiştir. MAK 2018 yılında Mayıs ayı içerisinde toplanarak 2018-2019 yıllarını kapsayacak kararını alacaktır. Bu karar da 2018-2019 av döneminde uygulanacak avlanma usul ve esasları ile av hayvan türlerine göre avın açılacağı tarih yer alacaktır.   Bu minvalde avın kapanış tarihi itibariyle, av ve yaban hayvanlarının üreme döneminin başlamış, avın açılacağı Ağustos ayına kadar bu dönemde avcılık faaliyetleri yasaklanmış, özellikle av ve yaban hayvanlarının eş tutma, üreme, bu süre yavru büyütme ve erginleşme evrelerini içine aldığı için önem arz etmektedir.   Av yasağının başlaması ile birlikte bu dönemde av koruma kontrolleri daha etkin şekilde sürdürüleceği belirtildi.

Denizli Valiliği’nden yapılan duyuruda, Merkez Av Komisyonu (MAK) kararı ile 25 Şubat itibariyle 2017-2018 av döneminin ülke genelinde kapanması nedeniyle Denizli’de de av yasağının başlayacağı belirtildi.

 

Yapılan açıklamada; 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu uyarınca av hayvanları eş tutma, üreme , yavru büyütme, erginleşme gibi yaşam evlerini dikkate alan MAK avın kapanış tarihini belirlemiştir. MAK 2018 yılında Mayıs ayı içerisinde toplanarak 2018-2019 yıllarını kapsayacak kararını alacaktır. Bu karar da 2018-2019 av döneminde uygulanacak avlanma usul ve esasları ile av hayvan türlerine göre avın açılacağı tarih yer alacaktır.

 

Bu minvalde avın kapanış tarihi itibariyle, av ve yaban hayvanlarının üreme döneminin başlamış, avın açılacağı Ağustos ayına kadar bu dönemde avcılık faaliyetleri yasaklanmış, özellikle av ve yaban hayvanlarının eş tutma, üreme, bu süre yavru büyütme ve erginleşme evrelerini içine aldığı için önem arz etmektedir.

 

Av yasağının başlaması ile birlikte bu dönemde av koruma kontrolleri daha etkin şekilde sürdürüleceği belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.