Avdan Termik Santrali Projesi Durduruldu

DENİZLİ 30.05.2020 - 12:47, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Avdan Termik Santrali Projesi Durduruldu

AK Parti Grup Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan, İl binasından düzenlenen gündeme dair basın toplantısında, Avdan Termik Santrali hakkında açıklamalarda bulundu. Özkan, termik santralin ÇED açısından yapılmasının uygun olmadığını söyleyerek, termik santral projesinin durdurulduğunu açıkladı.   AK Parti Grup Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan, basın toplantısı düzenleyerek, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Özkan, Tavas Avdan’a yapılması planlanan termik santral hakkında şunları söyledi; “Bölgeye su havzalarına yakınlık, su depolarının bulunduğu bölgede olması, yerleşim alanlarına çok yakın mesafede olması, yasal şartları etkin alan 3 kilometreden daha yakın olması özellikle sağlık ve ulaşım altyapısı ile tarım alanları dikkate alındığı zaman ÇED açısından şu anda yapılması uygun değil.   Bu çerçevede özellikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a bir kez daha teşekkür ediyorum. Birileri bu konulardan daha bahsederken Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan, ilk andan itibaren ve biz de milletvekillerimizle beraber sürekli Enerji Bakanlığımız, Çevre Bakanlığımız, Tarım Bakanlığımızla gerekli görüşmeleri yapmak suretiyle buradaki sıkıntıyı dile getirdik. Yaptığımız görüşmeler çerçevesinde Tavas Avdan bölgesine yapımı planlanan termik santralin durdurumu gerçekleşmiştir. Termik santral projesi durdurulmuştur. Biz bugüne kadar çevre, tarım, orman sağlıklı yaşam ve yarınlara bırakacağımız bu zenginlikleri koruyarak bugünlere geldik, bundan sonra da ödün vermeyeceğiz.”

AK Parti Grup Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan, İl binasından düzenlenen gündeme dair basın toplantısında, Avdan Termik Santrali hakkında açıklamalarda bulundu. Özkan, termik santralin ÇED açısından yapılmasının uygun olmadığını söyleyerek, termik santral projesinin durdurulduğunu açıkladı.

 

AK Parti Grup Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan, basın toplantısı düzenleyerek, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Özkan, Tavas Avdan’a yapılması planlanan termik santral hakkında şunları söyledi; “Bölgeye su havzalarına yakınlık, su depolarının bulunduğu bölgede olması, yerleşim alanlarına çok yakın mesafede olması, yasal şartları etkin alan 3 kilometreden daha yakın olması özellikle sağlık ve ulaşım altyapısı ile tarım alanları dikkate alındığı zaman ÇED açısından şu anda yapılması uygun değil.

 

Bu çerçevede özellikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a bir kez daha teşekkür ediyorum. Birileri bu konulardan daha bahsederken Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan, ilk andan itibaren ve biz de milletvekillerimizle beraber sürekli Enerji Bakanlığımız, Çevre Bakanlığımız, Tarım Bakanlığımızla gerekli görüşmeleri yapmak suretiyle buradaki sıkıntıyı dile getirdik. Yaptığımız görüşmeler çerçevesinde Tavas Avdan bölgesine yapımı planlanan termik santralin durdurumu gerçekleşmiştir. Termik santral projesi durdurulmuştur. Biz bugüne kadar çevre, tarım, orman sağlıklı yaşam ve yarınlara bırakacağımız bu zenginlikleri koruyarak bugünlere geldik, bundan sonra da ödün vermeyeceğiz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.