Avlanması yasak olan geyiği vurdular

YAŞAM 16.01.2017 - 08:06, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Avlanması yasak olan geyiği vurdular

Denizli'de kaçak olarak avlanan avcıların vurduğu yavru geyik, kaçtığı İshaklı Mahallesi meydanında kan kaybından telef oldu.

Çivril’in İshaklı mahallesinde köy meydanında ölen Geyik yavrusu jandarma ve Milli Parklar Müdürlüğünü harekete geçirdi.   14 Ocak Cumartesi gün köy kahvesinde oturan mahalle sakinleri kahveye doğru yavru bir geyiğin geldiğini gördüler. Acı bağırışları ile geyiğin yanına gelen mahalle sakinleri hayvanın tüfekle vurulmuş olduğunu gördüler. Yaralı hayvana müdahale eden mahalle sakinleri İlçe jandarma komutanlığını ve Milli Parklar müdürlüğünü de arayarak durumu haber etti.   Mahalle sakinlerinin tüm müdahalelerine rağmen yavru geyik kan kaybından geldiği köy meydanında can verdi. Jandarma ve Milli Parklar müdürlüğü yetkilileri geyiği vuran ya da vuranların peşine düşerken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.   İshaklı mahalle sakinleri Geyiğin Akdağ’da kaçak av yapan avcılar tarafından yaralandığını ve hayvanın korku ile köy meydanına kadar geldiğini iddia ettiler. Akdağ Milli Parkında yaşayan ve koruma altında olan Kızıl Geyikler izne tabi avlanabiliyor. Ölen Geyik yavrusuna Jandarma ve Milli Parklar müdürlüğü yetkilileri tarafından el konuldu.  
Denizli'de kaçak olarak avlanan avcıların vurduğu yavru geyik, kaçtığı İshaklı Mahallesi meydanında kan kaybından telef oldu.

Çivril’in İshaklı mahallesinde köy meydanında ölen Geyik yavrusu jandarma ve Milli Parklar Müdürlüğünü harekete geçirdi.

 

14 Ocak Cumartesi gün köy kahvesinde oturan mahalle sakinleri kahveye doğru yavru bir geyiğin geldiğini gördüler. Acı bağırışları ile geyiğin yanına gelen mahalle sakinleri hayvanın tüfekle vurulmuş olduğunu gördüler. Yaralı hayvana müdahale eden mahalle sakinleri İlçe jandarma komutanlığını ve Milli Parklar müdürlüğünü de arayarak durumu haber etti.

 

Mahalle sakinlerinin tüm müdahalelerine rağmen yavru geyik kan kaybından geldiği köy meydanında can verdi. Jandarma ve Milli Parklar müdürlüğü yetkilileri geyiği vuran ya da vuranların peşine düşerken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

 

İshaklı mahalle sakinleri Geyiğin Akdağ’da kaçak av yapan avcılar tarafından yaralandığını ve hayvanın korku ile köy meydanına kadar geldiğini iddia ettiler. Akdağ Milli Parkında yaşayan ve koruma altında olan Kızıl Geyikler izne tabi avlanabiliyor. Ölen Geyik yavrusuna Jandarma ve Milli Parklar müdürlüğü yetkilileri tarafından el konuldu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.