AYASOFYASI OLMAYAN KUTLAMA MESAJI!

DİĞER 29.05.2017 - 11:25, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

AYASOFYASI OLMAYAN KUTLAMA MESAJI!

İstanbul’un Fethinin 564. Yıldönümü dolayısıyla bazı siyasi parti liderlerimiz fethin yıldönümüyle alakalı mesaj yayınlıyor. İlimizdeki bir siyasi partinin il Başkanı da  bir mesaj yayınlamış.   Peygamber Efendimizin İstanbul’un Fethini müjdelediği hadis-i Şerifi aktararak, Fatih Sultan Mehmet Han’ı rahmetle andığını belirten mesajda, İstanbul’un Fethi ile birlikte kiliseden camiye çevrilen ve fethin sembolü olan Ayasofya dan tek bir cümle bile bahsedilmemiş. Soruyorum o İl Başkanına  Ayasofya olmadan İstanbul’un Fethi olur mu, hiç! Gönlüm isterdi ki Fatih’in Ayasofya vakfiyesiyle birlikte bu mesajı yayınlasın.   AYASOFYA’DA İLK CUMA NAMAZI   “Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u fethettikten sonra, ilk cuma namazını Ayasofya'da kılmak için kilisenin derhal camiye çevrilmesini emretmiş, ordudaki ustalar kısa sürede Ayasofya Kilisesini, Büyük Fetih Camiine çevirmişler ve Cuma namazına hazırlamışlar. Cemaat toplanmış. Fatih Sultan Mehmet etrafındakilere:   Aranızda ikindi namazının sünnetini hiç kaçırmayan var mı diye sormuş.   YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN!

İstanbul’un Fethinin 564. Yıldönümü dolayısıyla bazı siyasi parti liderlerimiz fethin yıldönümüyle alakalı mesaj yayınlıyor. İlimizdeki bir siyasi partinin il Başkanı da  bir mesaj yayınlamış.

 

Peygamber Efendimizin İstanbul’un Fethini müjdelediği hadis-i Şerifi aktararak, Fatih Sultan Mehmet Han’ı rahmetle andığını belirten mesajda, İstanbul’un Fethi ile birlikte kiliseden camiye çevrilen ve fethin sembolü olan Ayasofya dan tek bir cümle bile bahsedilmemiş. Soruyorum o İl Başkanına  Ayasofya olmadan İstanbul’un Fethi olur mu, hiç! Gönlüm isterdi ki Fatih’in Ayasofya vakfiyesiyle birlikte bu mesajı yayınlasın.

 

AYASOFYA’DA İLK CUMA NAMAZI

 

“Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u fethettikten sonra, ilk cuma namazını Ayasofya'da kılmak için kilisenin derhal camiye çevrilmesini emretmiş, ordudaki ustalar kısa sürede Ayasofya Kilisesini, Büyük Fetih Camiine çevirmişler ve Cuma namazına hazırlamışlar. Cemaat toplanmış. Fatih Sultan Mehmet etrafındakilere:

 

Aranızda ikindi namazının sünnetini hiç kaçırmayan var mı diye sormuş.

 

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.