Aybala'nın İstiklal Merakı adlı oyunu ayakta alkışlandı

GÜNDEM 14.03.2017 - 14:07, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Aybala'nın İstiklal Merakı adlı oyunu ayakta alkışlandı

Denizli Büyükşehir Belediyesi, İstiklal Marşı'nın kabulünün 96'ncı yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla bir tören düzenledi. Gecede sergilenen “Aybala’nın İstiklal Merakı” adlı oyun izleyicilerden tam not alırken, ayakta alkışlandı.

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kent Şairleri Topluluğu tarafından düzenlenen törenle kutlandı. Kent Şairleri Topluluğu ile Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Şiir Topluluğu işbirliğinde PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Kültür, Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Kent Şairleri Topluluğu Başkanı Arzu Subakan Kabukçu, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gecede İstiklal Marşı’nın nasıl yazıldığını konu alan “Aybala’nın İstiklal Merakı” adlı tiyatral ve şiirli sunum sahneye kondu. Düzenleme ve kurgusunu Şerif Kutludağ’ın yaptığı oyunu Havva Kutlu Ergür yönetirken, koordinatörlüğünü ise Arzu Subakan Kabukçu yaptı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu üyelerinin de katıldığı gecenin sonunda ayakta alkışlanan oyun izleyenlerin büyük beğenisini topladı.       “İstiklal Marşı bir uyanıştır”   İstiklal Marşı’nın bir uyanış olduğunu ifade eden Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, “İstiklal Marşı bir diriliştir. İstiklal Marşı bir milleti yok etmek için yedi düvelin, bütün emperyalistlerin bir ülkeye saldırısına karşılık bu ülkeyi ve bu milleti yok etmesine karşılık bir var oluş savaşıdır. İstiklal Marşı başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Seyit Onbaşıların, Yahya Çavuşların, binlerce isimsiz kahramanın, yoklukla mücadele eden cepheye sırtında erzak taşıyan, mermi taşıyan Şerife bacılarımızın, ayağında çarığı olmadan savaşan Mehmetçiklerimizin bir hikayesidir. Bu vatan için feda edilen canların, şahadete koşar adım giden Mehmetçiklerin bir destanıdır” dedi.     “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın”   Değirmenci, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizlere düşen Asımın neslini; bayrağını seven, vatanını seven, milletini seven, devletini seven bir nesil yetiştirmek ve O’nun örnek şahsiyetini, vatanseverliğini ve devlet adamlığını şimdiki neslimize aktarmaktır. Türk milletinin bir şiarı bir felsefesinin olması lazım diyor Mehmet Akif ve ekliyor: ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ diyor. Bayrağımız ilelebet dalgalanmaya devam etsin. Bu güzel etkinlikte emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” 
Denizli Büyükşehir Belediyesi, İstiklal Marşı'nın kabulünün 96'ncı yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla bir tören düzenledi. Gecede sergilenen “Aybala’nın İstiklal Merakı” adlı oyun izleyicilerden tam not alırken, ayakta alkışlandı.

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kent Şairleri Topluluğu tarafından düzenlenen törenle kutlandı. Kent Şairleri Topluluğu ile Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Şiir Topluluğu işbirliğinde PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Kültür, Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Kent Şairleri Topluluğu Başkanı Arzu Subakan Kabukçu, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gecede İstiklal Marşı’nın nasıl yazıldığını konu alan “Aybala’nın İstiklal Merakı” adlı tiyatral ve şiirli sunum sahneye kondu. Düzenleme ve kurgusunu Şerif Kutludağ’ın yaptığı oyunu Havva Kutlu Ergür yönetirken, koordinatörlüğünü ise Arzu Subakan Kabukçu yaptı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu üyelerinin de katıldığı gecenin sonunda ayakta alkışlanan oyun izleyenlerin büyük beğenisini topladı.

 

 

 

“İstiklal Marşı bir uyanıştır”

 

İstiklal Marşı’nın bir uyanış olduğunu ifade eden Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, “İstiklal Marşı bir diriliştir. İstiklal Marşı bir milleti yok etmek için yedi düvelin, bütün emperyalistlerin bir ülkeye saldırısına karşılık bu ülkeyi ve bu milleti yok etmesine karşılık bir var oluş savaşıdır. İstiklal Marşı başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Seyit Onbaşıların, Yahya Çavuşların, binlerce isimsiz kahramanın, yoklukla mücadele eden cepheye sırtında erzak taşıyan, mermi taşıyan Şerife bacılarımızın, ayağında çarığı olmadan savaşan Mehmetçiklerimizin bir hikayesidir. Bu vatan için feda edilen canların, şahadete koşar adım giden Mehmetçiklerin bir destanıdır” dedi.

 

 

“Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın”

 

Değirmenci, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizlere düşen Asımın neslini; bayrağını seven, vatanını seven, milletini seven, devletini seven bir nesil yetiştirmek ve O’nun örnek şahsiyetini, vatanseverliğini ve devlet adamlığını şimdiki neslimize aktarmaktır. Türk milletinin bir şiarı bir felsefesinin olması lazım diyor Mehmet Akif ve ekliyor: ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ diyor. Bayrağımız ilelebet dalgalanmaya devam etsin. Bu güzel etkinlikte emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.