Bakan Bozdağ "Tecavüzcüleri kesinlikle kapsamamaktadır"

GÜNDEM 18.11.2016 - 08:38, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Bakan Bozdağ "Tecavüzcüleri kesinlikle kapsamamaktadır"

denizli haber / denizli 20 haber / Bakan Bozdağ "Tecavüzcüleri kesinlikle kapsamamaktadır"

Cinsel istismar suçlarıyla ilgili AK Parti'nin oylarıyla kabul edilen önerge Meclis’te tartışmalara neden olurken, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ twetter hesabından konunun kasıtlı olarak çarpıtıldığını dile getirdi.   Sosyal medyada tartışmaya neden olan önerge, cinsel istismar suçlarıyla ilgili olarak evlilik hallerinde cezanın, karar alınmışsa da infazın ertelenmesine olanak tanıyor. Önerge, 16 Kasım 2016 tarihinden önce işlenen suçları kapsıyor.   Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tewtter adresinden yaptığı açıklamada; Tecavüzcü ile evlenerek cezadan kurtulma imkanı getirilmemiştir. Bunun aksini iddia edenler, konuyu bilerek ve isteyerek çarpıtanlardır. Cebir, tehdit, hile ve iradeyi sakatlayan başka bir nedenle cinsel istismar suçunu işleyenler (tecavüzcüler),bu düzenlemeden yararlanamaz. Düzenleme; cebir, tehdit, hile ve iradeyi sakatlayan başka bir sebeple birlikte olanları, yani tecavüzcüleri kesinlikle kapsamamaktadır. Düzenleme; sadece evlenmiş; ama yaş şartı nedeniyle nikah yapamamış olanların,resmî nikahla evlenmeleri halinde uygulanacaktır. Düzenleme; sadece dışardaki kadının, içerdeki kocanın, bu evlilikten doğmuş çocukların ve ailelerin mağduriyetini gidermeye yöneliktir. Küçük yaşta evlilikleri önlemek için Türkiye'de en önemli tedbirleri Ak Parti hükümetleri aldı. Eski TCK.'daki, evlenerek cezadan kurtulmayı sürekli sağlayan düzenlemeyi (Eski TCK. 423,434'ü) Ak Parti, 2004'te yürürlükten kaldırdı. Eski TCK.'da "adabı umumiye ve nizamı aile aleyhine cürümler"başlığı altında düzenlenmiş cinsel saldırı suçlarını,.. Yeni TCK.'da;"kişilere karşı suçlar" kısmında,"vücut dokunulmazlığına karşı işlenen suçlar"arasına Ak Parti hükümeti aldı. Eski TCK.'daki evlenme vaadiyle kızlık bozanın, aynı kızla evlenmesi halinde cezayı düşüren düzenlemeyi de Ak Parti kaldırdı(Eski TCK.423) Erken yaşta evliliklerin önüne geçmek için zorunlu eğitimi 12 yıla Ak Parti hükümeti çıkardı. Çocukları/kadınları korumak için Anayasaya pozitif ayrımcılığı koyma dahil önemli adımları atan Ak Parti'yi buradan vurmak, haksızlıktır” dedi.  
denizli haber / denizli 20 haber / Bakan Bozdağ "Tecavüzcüleri kesinlikle kapsamamaktadır"

Cinsel istismar suçlarıyla ilgili AK Parti'nin oylarıyla kabul edilen önerge Meclis’te tartışmalara neden olurken, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ twetter hesabından konunun kasıtlı olarak çarpıtıldığını dile getirdi.

 

Sosyal medyada tartışmaya neden olan önerge, cinsel istismar suçlarıyla ilgili olarak evlilik hallerinde cezanın, karar alınmışsa da infazın ertelenmesine olanak tanıyor. Önerge, 16 Kasım 2016 tarihinden önce işlenen suçları kapsıyor.

 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tewtter adresinden yaptığı açıklamada;

Tecavüzcü ile evlenerek cezadan kurtulma imkanı getirilmemiştir. Bunun aksini iddia edenler, konuyu bilerek ve isteyerek çarpıtanlardır.

Cebir, tehdit, hile ve iradeyi sakatlayan başka bir nedenle cinsel istismar suçunu işleyenler (tecavüzcüler),bu düzenlemeden yararlanamaz.

Düzenleme; cebir, tehdit, hile ve iradeyi sakatlayan başka bir sebeple birlikte olanları, yani tecavüzcüleri kesinlikle kapsamamaktadır.

Düzenleme; sadece evlenmiş; ama yaş şartı nedeniyle nikah yapamamış olanların,resmî nikahla evlenmeleri halinde uygulanacaktır.

Düzenleme; sadece dışardaki kadının, içerdeki kocanın, bu evlilikten doğmuş çocukların ve ailelerin mağduriyetini gidermeye yöneliktir.

Küçük yaşta evlilikleri önlemek için Türkiye'de en önemli tedbirleri Ak Parti hükümetleri aldı.

Eski TCK.'daki, evlenerek cezadan kurtulmayı sürekli sağlayan düzenlemeyi (Eski TCK. 423,434'ü) Ak Parti, 2004'te yürürlükten kaldırdı.

Eski TCK.'da "adabı umumiye ve nizamı aile aleyhine cürümler"başlığı altında düzenlenmiş cinsel saldırı suçlarını,..

Yeni TCK.'da;"kişilere karşı suçlar" kısmında,"vücut dokunulmazlığına karşı işlenen suçlar"arasına Ak Parti hükümeti aldı.

Eski TCK.'daki evlenme vaadiyle kızlık bozanın, aynı kızla evlenmesi halinde cezayı düşüren düzenlemeyi de Ak Parti kaldırdı(Eski TCK.423)

Erken yaşta evliliklerin önüne geçmek için zorunlu eğitimi 12 yıla Ak Parti hükümeti çıkardı.

Çocukları/kadınları korumak için Anayasaya pozitif ayrımcılığı koyma dahil önemli adımları atan Ak Parti'yi buradan vurmak, haksızlıktır” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.