Bakan Kurum'dan Depremzedelere TOKİ Müjdesi

GÜNDEM 28.12.2019 - 15:48, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Bakan Kurum'dan Depremzedelere TOKİ Müjdesi

Denizli'de geçtiğimiz Ağustos ayında meydana gelen ve Çardak ile Bozkurt ilçelerinde yıkıma neden olan depremin ardından afetzedeler için yaptırılan TOKİ konutları inşaatlarında incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, depremzedeler için yapılmakta olan TOKİ konutlarının Temmuz ayında bitirerek teslim etmeyi hedeflediklerini kaydetti.   Sabah saatlerinde Denizli'ye gelerek incelemelerde bulunan Bakan Kurum, ilk Çardak ilçesinde depremin hemen ardından yapımına başlanan konutlara geçti. Burada yüklenici firma yetkilileri tarafından karşılanan Bakan Kurum hazır hale getirilen örnek dairelerden biriniz gezdi. Kullanılan malzemeleri bizzat inceleyen Bakan Kurum, dairenin salonunun büyüklüğünün ise gayet ideal olduğunu vurguladı. Bakan Kurum, yüklenici firma yetkilisine konutların ne zaman bitirileceğini sordu. Firma yetkilisi inşaatın fiziki ilerlemesinde önemli ölçüde yol aldıklarını ifade ederek, konutların 2020 Temmuz ayı gibi bitirileceğini belirtti. Yetkili, Bakan Kurum'un ‘yani 12 ay da bitirilecek mi?' sorusuna ise ‘evet' yanıtını vererek depremzedelerin içini ısıttı.   BAKAN KURUM'UN İKİNCİ DURAĞI BOZKURT İLÇESİ OLDU   Çardak İlçesi'nden sonra Bozkurt ilçesine gçen Bakan Kurum, yine depremin hemen sonrasında başlatılan 152 konutluk TOKİ inşaatı oldu. Buradaki incelemelerin ardından kendisini bekleyen gazetecilere konut inşaatları ile ilgili bir açıklama yapan Bakan Kurum, depremin hemen sonrasında devletin vatandaşların yaralarını sarmak için hızlıca harekete geçtiğini kaydetti. Bakan Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile 15 Ağustos ta konut yapımına başlandığını ifade etti.   Depremde 3 bin 418 ağır hasarlı binanın yine 465 az hasarlı binanın vatandaşın etkilendiği bir depremi yaşandığını hatırlatan Bakan Kurum, "15 Ağustos itibari ile Cumhurbaşkanımızın talimatları çerçevesinde hemen Çardak ve Bozkurt'ta vatandaşlarımızın yaralarını sarmak amacıyla konutlarımızın inşasına başladık. İnşallah 2 inşaatımızı da süresinden daha çok önce Mayıs, Haziran ayında bitirerek yaklaşık 320 hak sahibi vatandaşımızın yaralarını sarmış olacağız” dedi.     Bakan Kurum'un incelemelerinde Denizli Valisi Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli milletvekilleri, belediye başkanları ve ilgili kurum müdürleri de hazır bulundu.      

Denizli'de geçtiğimiz Ağustos ayında meydana gelen ve Çardak ile Bozkurt ilçelerinde yıkıma neden olan depremin ardından afetzedeler için yaptırılan TOKİ konutları inşaatlarında incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, depremzedeler için yapılmakta olan TOKİ konutlarının Temmuz ayında bitirerek teslim etmeyi hedeflediklerini kaydetti.


 

Sabah saatlerinde Denizli'ye gelerek incelemelerde bulunan Bakan Kurum, ilk Çardak ilçesinde depremin hemen ardından yapımına başlanan konutlara geçti. Burada yüklenici firma yetkilileri tarafından karşılanan Bakan Kurum hazır hale getirilen örnek dairelerden biriniz gezdi. Kullanılan malzemeleri bizzat inceleyen Bakan Kurum, dairenin salonunun büyüklüğünün ise gayet ideal olduğunu vurguladı. Bakan Kurum, yüklenici firma yetkilisine konutların ne zaman bitirileceğini sordu. Firma yetkilisi inşaatın fiziki ilerlemesinde önemli ölçüde yol aldıklarını ifade ederek, konutların 2020 Temmuz ayı gibi bitirileceğini belirtti. Yetkili, Bakan Kurum'un ‘yani 12 ay da bitirilecek mi?' sorusuna ise ‘evet' yanıtını vererek depremzedelerin içini ısıttı.

 



BAKAN KURUM'UN İKİNCİ DURAĞI BOZKURT İLÇESİ OLDU


 

Çardak İlçesi'nden sonra Bozkurt ilçesine gçen Bakan Kurum, yine depremin hemen sonrasında başlatılan 152 konutluk TOKİ inşaatı oldu. Buradaki incelemelerin ardından kendisini bekleyen gazetecilere konut inşaatları ile ilgili bir açıklama yapan Bakan Kurum, depremin hemen sonrasında devletin vatandaşların yaralarını sarmak için hızlıca harekete geçtiğini kaydetti. Bakan Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile 15 Ağustos ta konut yapımına başlandığını ifade etti.


 

Depremde 3 bin 418 ağır hasarlı binanın yine 465 az hasarlı binanın vatandaşın etkilendiği bir depremi yaşandığını hatırlatan Bakan Kurum, "15 Ağustos itibari ile Cumhurbaşkanımızın talimatları çerçevesinde hemen Çardak ve Bozkurt'ta vatandaşlarımızın yaralarını sarmak amacıyla konutlarımızın inşasına başladık. İnşallah 2 inşaatımızı da süresinden daha çok önce Mayıs, Haziran ayında bitirerek yaklaşık 320 hak sahibi vatandaşımızın yaralarını sarmış olacağız” dedi.

 

 

Bakan Kurum'un incelemelerinde Denizli Valisi Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli milletvekilleri, belediye başkanları ve ilgili kurum müdürleri de hazır bulundu.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.