Bakan Zeybekci “Bu millet denize dökmeyi çok iyi bilir”

SİYASET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.04.2017 - 10:09, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Bakan Zeybekci “Bu millet denize dökmeyi çok iyi bilir”

Referandum çalışmaları kapsamında Denizli’deki Akkonak Mahallesinde vatandaşlara seslenen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Deniz Baykal özür dilesin istiyorum, çünkü onunla ilgili hayallerim suya düşmesin” dedi.

Referandum çalışmalarını Denizli’de yürüten Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Akkonak Parkında düzenlenen programda Karaman ve Akkonak Mahallerindeki vatandaşlarla bir araya geldi.   Daha sonra kürsüye çıkan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, CHP Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un “16 Nisan'da evet çıkarsa biz bunları İzmir’e kadar kovalayıp denize dökeceğiz” sözlerine sert tepki gösterdi.   Ona gereken dersi milletin vereceğini belirten Zeybekci, “Bakın bir milletvekili ne diyor, şehrini, şurasını burasını boş verin. 16 Nisan’da eğer ‘evet’ çıkarsa, ‘bu milleti denize dökecekmiş.’ Bu millet denize dökmeyi çok iyi bilir. Bu millet vatanına, bayrağına, milletine, namusuna, kast edenleri tarihe öyle bir yazdı ki, hala unutamıyorlar. Hele Denizlililer çok iyi bilir, 15 Mayıs 1919 yılında, Yunan İzmir’e çıktığında ki, ben o Yunan’a ‘yiğit düşman’ diyorum. Çünkü düşmanın ‘yiğidi’ olur mu, olur. Silahını kuşanır, ordusunu çağırır, geçer senin karşısına, sen onu yenersin, denize dökersin, o düşman ‘yiğit düşman’dır. Hain düşmanlar da vardır, karşına çıkmaz,sinsi tuzak kuran oyun kurar, bu ülkenin geleceğini, bu bayrağın dalgalanmasını, bu ülkenin bölünmesini kendisine hedef seçen hain düşmanlar vardır. Bu hain düşmanları bu millet, bölücü terör örgütü gibi, FETÖ gibi onları da denize döktü. Şimdi Denizli diyor ki, Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin torunları o densize diyor ki, ‘bak o denize dökme burada oldu, gel de bak denize dökmeyi gösterelim’ diyor musunuz? Bu millet onların dersini verecek” dedi. “BAYKAL ÖZÜR DİLESİN İSTİYORUM, ONUNLA İLGİLİ HAYALLERİM SUYA DÜŞMESİN” CHP Antalya milletvekili Deniz Baykal’a da tepki gösteren Zeybekci, “Beni en çok üzen de Deniz Baykal oldu. Deniz Baykal, ben doğduğumda siyasetteydi, siyaset yapıyordu. Yıllardan beridir, siyaseti biliyor diye biliyordum. Yıllardan beri milletin menfaatine siyaset yapıldığında, bari insafa geleceğine hep düşünmüştüm, o da aynı şeyi söylüyor. ’16 Nisan’da hayır çıkarsa, düşmanı denize dökmüş kadar sevineceğiz’ diyor. Ben ötekini muhatap bile kabul etmiyorum. Millet ona haddini bildirecek. Eminim bundan sonra milletin karşısına çıkamayacaktır. Her yerde bu laf ona, söylenecektir. Ama siyasete olan saygımdan dolayı ben Sayın Baykal’a şunu söylüyorum. Siyasetin bu ülkede itibarlı olması gerektiğinden dolayı, desin ki dilim sürçtü, desin ki bir anda gaflette bulundum, ağzımdan kaçtı. Desin ki, bu milletten özür diliyorum. Desin ki, sözlerimi geri alıyorum. Desin ki, benim onunla ilgili hayallerim suya düşmesin. İnşallah dilesin istiyorum” diye konuştu.  
Referandum çalışmaları kapsamında Denizli’deki Akkonak Mahallesinde vatandaşlara seslenen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Deniz Baykal özür dilesin istiyorum, çünkü onunla ilgili hayallerim suya düşmesin” dedi.

Referandum çalışmalarını Denizli’de yürüten Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Akkonak Parkında düzenlenen programda Karaman ve Akkonak Mahallerindeki vatandaşlarla bir araya geldi.

 


Daha sonra kürsüye çıkan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, CHP Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un “16 Nisan'da evet çıkarsa biz bunları İzmir’e kadar kovalayıp denize dökeceğiz” sözlerine sert tepki gösterdi.

 


Ona gereken dersi milletin vereceğini belirten Zeybekci, “Bakın bir milletvekili ne diyor, şehrini, şurasını burasını boş verin. 16 Nisan’da eğer ‘evet’ çıkarsa, ‘bu milleti denize dökecekmiş.’ Bu millet denize dökmeyi çok iyi bilir. Bu millet vatanına, bayrağına, milletine, namusuna, kast edenleri tarihe öyle bir yazdı ki, hala unutamıyorlar. Hele Denizlililer çok iyi bilir, 15 Mayıs 1919 yılında, Yunan İzmir’e çıktığında ki, ben o Yunan’a ‘yiğit düşman’ diyorum. Çünkü düşmanın ‘yiğidi’ olur mu, olur. Silahını kuşanır, ordusunu çağırır, geçer senin karşısına, sen onu yenersin, denize dökersin, o düşman ‘yiğit düşman’dır. Hain düşmanlar da vardır, karşına çıkmaz,sinsi tuzak kuran oyun kurar, bu ülkenin geleceğini, bu bayrağın dalgalanmasını, bu ülkenin bölünmesini kendisine hedef seçen hain düşmanlar vardır. Bu hain düşmanları bu millet, bölücü terör örgütü gibi, FETÖ gibi onları da denize döktü. Şimdi Denizli diyor ki, Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin torunları o densize diyor ki, ‘bak o denize dökme burada oldu, gel de bak denize dökmeyi gösterelim’ diyor musunuz? Bu millet onların dersini verecek” dedi.


“BAYKAL ÖZÜR DİLESİN İSTİYORUM, ONUNLA İLGİLİ HAYALLERİM SUYA DÜŞMESİN”


CHP Antalya milletvekili Deniz Baykal’a da tepki gösteren Zeybekci, “Beni en çok üzen de Deniz Baykal oldu. Deniz Baykal, ben doğduğumda siyasetteydi, siyaset yapıyordu. Yıllardan beridir, siyaseti biliyor diye biliyordum. Yıllardan beri milletin menfaatine siyaset yapıldığında, bari insafa geleceğine hep düşünmüştüm, o da aynı şeyi söylüyor. ’16 Nisan’da hayır çıkarsa, düşmanı denize dökmüş kadar sevineceğiz’ diyor. Ben ötekini muhatap bile kabul etmiyorum. Millet ona haddini bildirecek. Eminim bundan sonra milletin karşısına çıkamayacaktır. Her yerde bu laf ona, söylenecektir. Ama siyasete olan saygımdan dolayı ben Sayın Baykal’a şunu söylüyorum. Siyasetin bu ülkede itibarlı olması gerektiğinden dolayı, desin ki dilim sürçtü, desin ki bir anda gaflette bulundum, ağzımdan kaçtı. Desin ki, bu milletten özür diliyorum. Desin ki, sözlerimi geri alıyorum. Desin ki, benim onunla ilgili hayallerim suya düşmesin. İnşallah dilesin istiyorum” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.