Bakan Zeybekci Mustafa bebek için devreye girdi

DENİZLİ 12.01.2018 - 09:18, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Bakan Zeybekci Mustafa bebek için devreye girdi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci 10 Ocak Çalışan gazeteciler gününü kutlaması sırasında haberdar olduğu Denizlili gazeteci Fedai Oruç’un, erken doğum yapan ve hayati tehlikesi olduğunu öğrenince devreye girdi. 1 ay erken doğan bebeği ambulans uçakla İstanbul’da bir hastaneye sevkini sağladı.   Denizlili Gazeteci Fedai Oruç’un 1 ay erken doğumla 2 kilo 200 gram dünyaya gelen Mustafa Alp Oruç isimli erkek bebeğin kalp rahatsızlığı ortaya çıkınca ameliyatına karar verildi.   Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Nihat Gül tarafından gerçekleştirilen doğumda Mustafa Alp, Yeni doğan ünitesinde alındığı kuvözde fenalaştı. Çocuk doktoru Hazal Tancer Elçi'nin yaptığı muayene ve tahliller sonucu Mustafa bebeğin aort damarında darlık olduğu tespit edildi. Yoğun bakım servisinde müşahede altına alınan Mustafa bebeğin kalp rahatsızlığı nedeniyle ameliyat olması kararlaştırıldı.   Mustafa Alp Oruç'un ortaya çıkan kalp rahatsızlığı nedeniyle ameliyat olması kararlaştırıldı. Ancak bu tür bebek kardiyoloji ameliyatının Denizli'de yapılamayacağı ve bunun için bebeğin uzman bir hastaneye sevk edilmesi gerektiği ortaya çıktı. Yeni Doğan Yoğun Bakım Servisi Uzman Doktoru Kazım Küçüktaşçı, ameliyat için görüşmeler yaptı. Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Berna Öztürk de devreye girerek Acil 112'nin genel ağı ve Sağlık Bakanlığı'nın Ankara Kriz Koordinasyon Birimi'ni harekete geçirdi. İzmir, İstanbul ve Ankara'da bebeği kabul edecek ve ameliyata alabilecek uzman hastane ve hekimler araştırılmaya başlandı. Ancak bu kez de boş yer ve yatak sorunu ortaya çıktı.    Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin devreye girmesiyle gönderilen ambulans uçak, Mustafa bebek İstanbul'daki bir hastaneye gönderildi. Hayati tehlike riski bulunan Mustafa bebeğin, İstanbul'daki VİA Hospital Hastanesi'ne sevki yapıldı.   Ameliyatın yapılacağı hastanenin bulunmasının ardından ambulans uçak Denizli Çardak Havaalanı'na gönderildi. Bebek Mustafa Alp ile anne babası Elif-Fedai Oruç, uzman doktor eşliğinde ambulansla dün (çarşamba) saat 21.00 sıralarında Çardak'a gönderildi. Ambulans uçakla İstanbul'a götürülen bebek Oruç, hastanede kalbinden aort darlığı ameliyatı olacak.      

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci 10 Ocak Çalışan gazeteciler gününü kutlaması sırasında haberdar olduğu Denizlili gazeteci Fedai Oruç’un, erken doğum yapan ve hayati tehlikesi olduğunu öğrenince devreye girdi. 1 ay erken doğan bebeği ambulans uçakla İstanbul’da bir hastaneye sevkini sağladı.

 

Denizlili Gazeteci Fedai Oruç’un 1 ay erken doğumla 2 kilo 200 gram dünyaya gelen Mustafa Alp Oruç isimli erkek bebeğin kalp rahatsızlığı ortaya çıkınca ameliyatına karar verildi.

 

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Nihat Gül tarafından gerçekleştirilen doğumda Mustafa Alp, Yeni doğan ünitesinde alındığı kuvözde fenalaştı. Çocuk doktoru Hazal Tancer Elçi'nin yaptığı muayene ve tahliller sonucu Mustafa bebeğin aort damarında darlık olduğu tespit edildi. Yoğun bakım servisinde müşahede altına alınan Mustafa bebeğin kalp rahatsızlığı nedeniyle ameliyat olması kararlaştırıldı.

 

Mustafa Alp Oruç'un ortaya çıkan kalp rahatsızlığı nedeniyle ameliyat olması kararlaştırıldı. Ancak bu tür bebek kardiyoloji ameliyatının Denizli'de yapılamayacağı ve bunun için bebeğin uzman bir hastaneye sevk edilmesi gerektiği ortaya çıktı. Yeni Doğan Yoğun Bakım Servisi Uzman Doktoru Kazım Küçüktaşçı, ameliyat için görüşmeler yaptı. Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Berna Öztürk de devreye girerek Acil 112'nin genel ağı ve Sağlık Bakanlığı'nın Ankara Kriz Koordinasyon Birimi'ni harekete geçirdi. İzmir, İstanbul ve Ankara'da bebeği kabul edecek ve ameliyata alabilecek uzman hastane ve hekimler araştırılmaya başlandı. Ancak bu kez de boş yer ve yatak sorunu ortaya çıktı. 

 

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin devreye girmesiyle gönderilen ambulans uçak, Mustafa bebek İstanbul'daki bir hastaneye gönderildi. Hayati tehlike riski bulunan Mustafa bebeğin, İstanbul'daki VİA Hospital Hastanesi'ne sevki yapıldı.

 

Ameliyatın yapılacağı hastanenin bulunmasının ardından ambulans uçak Denizli Çardak Havaalanı'na gönderildi. Bebek Mustafa Alp ile anne babası Elif-Fedai Oruç, uzman doktor eşliğinde ambulansla dün (çarşamba) saat 21.00 sıralarında Çardak'a gönderildi. Ambulans uçakla İstanbul'a götürülen bebek Oruç, hastanede kalbinden aort darlığı ameliyatı olacak.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.