Baklan’da imar affı bilgilendirme toplantısı yapıldı

DENİZLİ 21.06.2018 - 10:26, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Baklan’da imar affı bilgilendirme toplantısı yapıldı

Denizli’nin Baklan ilçesinde, Baklan Belediyesi tarafından İmar Barışı Düzenlemesi hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.   Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen İmar Barışı Düzenlemesi hakkında gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Emin Giral, Baklan Mal Müdürü Mustafa Aydın ve çok sayıda vatandaş katıldı.     Baklan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda, 7143 sayılı Kanunla Resmi Gazete'de 11 Mayıs 2018 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe giren vergi ve bazı diğer alacakların yeniden yapılandırılması ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin kanunda yer alan İmar Barışı hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı.   Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, kanundan faydalanmak isteyen kişilerin E-Devlet sistemi üzerinden, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinden veya ilçelerde Tapu Müdürlüklerine giderek müracaat edebileceklerini, başvuruların E-Devlet üzerinden takip edilebileceğini belirtti. 31 Ekim 2018 tarihine kadar İmar barışı başvurularının yapılabileceğini vurgulayan Başkan Gülsever, “Aralık 2018 tarihine kadar da bedeli yatırılarak yapı kayıt belgesi alınacaktır. Yapı kayıt belgesinin bedeli ise konutlar için yapının bina inşaat bedeli ile yapının emlak bedelinin yüzde üçü, ticari alanlarda ise yüzde beşi olarak düzenlenmiştir. Tapuda cins değişikliği veya kat mülkiyetine geçilmesi için ise aynı bedel yatırılarak kat mülkiyeti ve tapudaki cins değişikliği yapılmış olur.” dedi.  

Denizli’nin Baklan ilçesinde, Baklan Belediyesi tarafından İmar Barışı Düzenlemesi hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen İmar Barışı Düzenlemesi hakkında gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Emin Giral, Baklan Mal Müdürü Mustafa Aydın ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

Baklan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda, 7143 sayılı Kanunla Resmi Gazete'de 11 Mayıs 2018 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe giren vergi ve bazı diğer alacakların yeniden yapılandırılması ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin kanunda yer alan İmar Barışı hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı.

 

Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, kanundan faydalanmak isteyen kişilerin E-Devlet sistemi üzerinden, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinden veya ilçelerde Tapu Müdürlüklerine giderek müracaat edebileceklerini, başvuruların E-Devlet üzerinden takip edilebileceğini belirtti. 31 Ekim 2018 tarihine kadar İmar barışı başvurularının yapılabileceğini vurgulayan Başkan Gülsever, “Aralık 2018 tarihine kadar da bedeli yatırılarak yapı kayıt belgesi alınacaktır. Yapı kayıt belgesinin bedeli ise konutlar için yapının bina inşaat bedeli ile yapının emlak bedelinin yüzde üçü, ticari alanlarda ise yüzde beşi olarak düzenlenmiştir. Tapuda cins değişikliği veya kat mülkiyetine geçilmesi için ise aynı bedel yatırılarak kat mülkiyeti ve tapudaki cins değişikliği yapılmış olur.” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.