Baklan'da "TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı" açıldı

08.05.2018 - 17:54, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Baklan'da "TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı" açıldı

Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliğinde Ülke genelinde uygulamaya konulan "TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Destekleme Projesi" Baklan'da, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü takibinde 4 ayrı ilköğretim okulunda, 68 farklı konulardaki projeler 159 öğrenci tarafından hayata geçirildi.   İlçede ilk fuar açılışı Boğaziçi Ortaokulu'nda gerçekleştirildi. İleri düzeyde bilimin ışığında çağımızın teknik ve teknolojisi kullanılarak öğrenciler tarafından üretilen projeler katılımcıların göğsünü kabarttı. İlköğretim çağındaki gençlerin neleri başarabileceğinin gözlemlenmiş olması katılımcılarda büyük bir heyecan yarattı.   Açılış Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Akduman, okul idarecileri, öğretmenler, veliler ve çok sayıda öğrencilerle birlikte gerçekleştirildi.   İnsan yaşamını kolaylaştıran, günümüzün gereksinimlerini karşılayacak özellikler içeren, sağlıklı beslenme, kimya, matematik, mekanik, fizik, temassız elektrik üretimi, aydınlanma, çevre duyarlılığı ve iklimlendirme gibi birçok konuda üretilen proje ve deneyler katılımcılara öğrenciler tarafından uygulamalı olarak tek tek anlatıldı.   Fuar açılışında konuşan Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, "Hizmetlerimizde eğitim hep önceliğimiz oldu. İlçemizde eğitimle ilgili nelerin yapmamız gerekiyor ise yaptık ve yapıyoruz. Eğitim camiasından gelen her talebin karşılanmasında adeta seferberiz. Bugün burada geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin ortaya koyduğu projelerle neleri yapabildiğini gördük. Öğrencilerimizin bu başarılarının zekâ ve kabiliyetlerinin projelere yansımasından duyduğumuz mutluluğu, zevki ve gururu bir kez daha birlikte yaşamış olduk. Öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve velilerimizi kutlarım” dedi.       

Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliğinde Ülke genelinde uygulamaya konulan "TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Destekleme Projesi" Baklan'da, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü takibinde 4 ayrı ilköğretim okulunda, 68 farklı konulardaki projeler 159 öğrenci tarafından hayata geçirildi.

 

İlçede ilk fuar açılışı Boğaziçi Ortaokulu'nda gerçekleştirildi. İleri düzeyde bilimin ışığında çağımızın teknik ve teknolojisi kullanılarak öğrenciler tarafından üretilen projeler katılımcıların göğsünü kabarttı. İlköğretim çağındaki gençlerin neleri başarabileceğinin gözlemlenmiş olması katılımcılarda büyük bir heyecan yarattı.

 

Açılış Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Akduman, okul idarecileri, öğretmenler, veliler ve çok sayıda öğrencilerle birlikte gerçekleştirildi.

 

İnsan yaşamını kolaylaştıran, günümüzün gereksinimlerini karşılayacak özellikler içeren, sağlıklı beslenme, kimya, matematik, mekanik, fizik, temassız elektrik üretimi, aydınlanma, çevre duyarlılığı ve iklimlendirme gibi birçok konuda üretilen proje ve deneyler katılımcılara öğrenciler tarafından uygulamalı olarak tek tek anlatıldı.

 

Fuar açılışında konuşan Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, "Hizmetlerimizde eğitim hep önceliğimiz oldu. İlçemizde eğitimle ilgili nelerin yapmamız gerekiyor ise yaptık ve yapıyoruz. Eğitim camiasından gelen her talebin karşılanmasında adeta seferberiz. Bugün burada geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin ortaya koyduğu projelerle neleri yapabildiğini gördük. Öğrencilerimizin bu başarılarının zekâ ve kabiliyetlerinin projelere yansımasından duyduğumuz mutluluğu, zevki ve gururu bir kez daha birlikte yaşamış olduk. Öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve velilerimizi kutlarım” dedi. 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.