Balığı Balıkçıdan Alın Aldanmayın

SAĞLIK 11.02.2020 - 18:43, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Balığı Balıkçıdan Alın Aldanmayın

HABER: MELİK EVREN   Denizli Balık Hali Esnafları'ndan Emre Balıkçılık'ın Sahibi Ferhat Tak, günümüzde gıda üzerine oynanan birçok hileler olduğuna dikkat çekerek vatandaşların dikkatli olmasını istedi. Balığı balıkçıdan, tavuğu tavukçudan, eti kasaptan almalarını tavsiye ettiklerini dile getiren Tak, "Bazen balık olsun, tavuk olsun, et olsun, aldığınız bir ürünün fiyatına değil tazeliğine dikkat etmenizdir. Bir ürünün sadece fiyatına bakmak, bazı hileleri kabul etmek demektir" dedi.   Sağlıklı yaşamak isteyenlere tavsiyede bulunan Tak, bir kişinin haftada en az 2 defa balık yemesi gerektiğini Uzmanlar tarafından tavsiyede bulunduğunu belirterek, "Balık alana yanında sağlık bizden bedava" diyerek balığın sağlığa olan katkısına dikkat çekti. Tak, "Bazen balık olsun, tavuk olsun, et olsun, aldığınız bir ürünün fiyatına değil tazeliğine dikkat etmenizdir. Bir ürünün sadece fiyatına bakmak, bazı hileleri kabul etmek demektir. Bunun için işinde ehli olandan asla vazgeçmeyin alışverişinizi buralardan yapınız" diye konuştu.     SOĞUK HAVALAR TAMDA BALIĞIN YAĞLANDIĞI DÖNEMLERDİR   Soğuk havaların balığın tamda yağlandığı dönemler olduğu hatırlatmasında bulunan Tak, "Şu anda sardalya, hamsi, istavrit in en yağlandığı ve en lezzetli olduğu zamandır. Tezgahlarımızdaki balıklar, Karadeniz'den hamsi, istavrit, mezgit,tekir bulunuyor. Ege Denizi'nden sardalya, Sarıkanat, uskumru, palamut, kefal,barbun, somon,levrek, çupra,kayalevrek,mercan, lağos,dil,turna,tavuk Balığı gibi birçok deniz ürünleriyle, tezgahlarımız şenlenmektedir" şeklinde konuştu.                                         

HABER: MELİK EVREN

 

Denizli Balık Hali Esnafları'ndan Emre Balıkçılık'ın Sahibi Ferhat Tak, günümüzde gıda üzerine oynanan birçok hileler olduğuna dikkat çekerek vatandaşların dikkatli olmasını istedi. Balığı balıkçıdan, tavuğu tavukçudan, eti kasaptan almalarını tavsiye ettiklerini dile getiren Tak, "Bazen balık olsun, tavuk olsun, et olsun, aldığınız bir ürünün fiyatına değil tazeliğine dikkat etmenizdir. Bir ürünün sadece fiyatına bakmak, bazı hileleri kabul etmek demektir" dedi.

 

Sağlıklı yaşamak isteyenlere tavsiyede bulunan Tak, bir kişinin haftada en az 2 defa balık yemesi gerektiğini Uzmanlar tarafından tavsiyede bulunduğunu belirterek, "Balık alana yanında sağlık bizden bedava" diyerek balığın sağlığa olan katkısına dikkat çekti. Tak, "Bazen balık olsun, tavuk olsun, et olsun, aldığınız bir ürünün fiyatına değil tazeliğine dikkat etmenizdir. Bir ürünün sadece fiyatına bakmak, bazı hileleri kabul etmek demektir. Bunun için işinde ehli olandan asla vazgeçmeyin alışverişinizi buralardan yapınız" diye konuştu.

 

 

SOĞUK HAVALAR TAMDA BALIĞIN YAĞLANDIĞI DÖNEMLERDİR

 

Soğuk havaların balığın tamda yağlandığı dönemler olduğu hatırlatmasında bulunan Tak, "Şu anda sardalya, hamsi, istavrit in en yağlandığı ve en lezzetli olduğu zamandır. Tezgahlarımızdaki balıklar, Karadeniz'den hamsi, istavrit, mezgit,tekir bulunuyor. Ege Denizi'nden sardalya, Sarıkanat, uskumru, palamut, kefal,barbun, somon,levrek, çupra,kayalevrek,mercan, lağos,dil,turna,tavuk Balığı gibi birçok deniz ürünleriyle, tezgahlarımız şenlenmektedir" şeklinde konuştu.                                         

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.