Baro Başkanı İlhan’dan 23 Nisan Mesajı

GÜNDEM 23.04.2019 - 08:42, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Baro Başkanı İlhan’dan 23 Nisan Mesajı

Denizli Barosu Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat İlhan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile mesaj yayınladı.   Baro Başkanı Müjdat İlhan; “99 yıl önce bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri atılmış ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi açılarak hâkimiyetin kayıtsız şartsız millete ait olduğu ilân edilmiştir. Ulu Önder Atatürk' ün " Çocuklar geleceğindir. Çocuklar geleceği yapacak adamlardır." düşüncesiyle çocuklarımıza Bayram olarak hediye ettiği, Dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.   23 Nisan 1920’den bu yana Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı hala aynı coşku ve heyecanla kutlamaktayız. Ancak aradan geçen 99 yılda ülkemizde çocuk haklarını sağlama yolunda yapılan çalışmalar yine de yetersiz kalmıştır. Çocuk hak ihlalleri, çocuğun yaşadığı bölgeye ve sosyal çevreye göre çeşitlilik gösteren çocuk mağduriyetleri, çocuğun fiziksel ve ruhsal istismarı, küçük yaşta evlendirilen ya da uyuşturucu bağımlısı olan çocuklar, suça sürüklenen ve bunun sonucunda bazen hürriyeti kısıtlanarak tutukevine veya çocuk cezaevine yerleştirilen çocuklar, dilendirilen, çocuk yaşta kayıt dışı çalıştırılan çocuklar ülkemizde gün geçtikçe artmaktadır. Her ne kadar çocuğun yüksek yararı gözetilerek bir takım yasal düzenlemeler yapılsa da; bunların yetersiz kaldığı, yasaların uygulanabilirliğini sağlamada bir takım sorunlar yaşandığı bir gerçektir. Dileğimiz, tüm çocuklarımızın 23 Nisan günü güzel bir bahar sabahına uyanması; bayramın neşe ve coşkusunu doya doya yaşamasıdır.   Atalarımızın kanıyla, canıyla mücadele ederek kazandığı bağımsızlık savaşı tarihimizin dönüm noktalarından biridir. Bu günü çocuk bayramı olarak kutlarken çocuklarımızın sağlıklı, erdemli, bilimi ve teknolojiyi kullanan, araştıran,  insani ve kültürel değerlerimizi benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan; Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında görev ve sorumluluklarını bilen bireyler olarak yetiştirilmesi aydınlık bir Türkiye'nin önünü açacaktır.   Ülkemizi, ulusumuzu üstün zaferleri ve başarılarıyla karanlıklardan aydınlıklara çıkaran ve bu güzel bayramı çocuklarımıza armağan eden başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun kahraman silah arkadaşları olmak üzere, vatan ve görev uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi sonsuz minnet, şükran, rahmet ve saygıyla anıyoruz.   23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 'nın ülkemize ve çocuklarımıza güzel günler getirmesi dileğiyle, tüm çocuklarımızın ve ulusumuzun “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. 

Denizli Barosu Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat İlhan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile mesaj yayınladı.

 

Baro Başkanı Müjdat İlhan; “99 yıl önce bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri atılmış ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi açılarak hâkimiyetin kayıtsız şartsız millete ait olduğu ilân edilmiştir. Ulu Önder Atatürk' ün " Çocuklar geleceğindir. Çocuklar geleceği yapacak adamlardır." düşüncesiyle çocuklarımıza Bayram olarak hediye ettiği, Dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.

 

23 Nisan 1920’den bu yana Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı hala aynı coşku ve heyecanla kutlamaktayız. Ancak aradan geçen 99 yılda ülkemizde çocuk haklarını sağlama yolunda yapılan çalışmalar yine de yetersiz kalmıştır. Çocuk hak ihlalleri, çocuğun yaşadığı bölgeye ve sosyal çevreye göre çeşitlilik gösteren çocuk mağduriyetleri, çocuğun fiziksel ve ruhsal istismarı, küçük yaşta evlendirilen ya da uyuşturucu bağımlısı olan çocuklar, suça sürüklenen ve bunun sonucunda bazen hürriyeti kısıtlanarak tutukevine veya çocuk cezaevine yerleştirilen çocuklar, dilendirilen, çocuk yaşta kayıt dışı çalıştırılan çocuklar ülkemizde gün geçtikçe artmaktadır. Her ne kadar çocuğun yüksek yararı gözetilerek bir takım yasal düzenlemeler yapılsa da; bunların yetersiz kaldığı, yasaların uygulanabilirliğini sağlamada bir takım sorunlar yaşandığı bir gerçektir. Dileğimiz, tüm çocuklarımızın 23 Nisan günü güzel bir bahar sabahına uyanması; bayramın neşe ve coşkusunu doya doya yaşamasıdır.

 

Atalarımızın kanıyla, canıyla mücadele ederek kazandığı bağımsızlık savaşı tarihimizin dönüm noktalarından biridir. Bu günü çocuk bayramı olarak kutlarken çocuklarımızın sağlıklı, erdemli, bilimi ve teknolojiyi kullanan, araştıran,  insani ve kültürel değerlerimizi benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan; Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında görev ve sorumluluklarını bilen bireyler olarak yetiştirilmesi aydınlık bir Türkiye'nin önünü açacaktır.

 

Ülkemizi, ulusumuzu üstün zaferleri ve başarılarıyla karanlıklardan aydınlıklara çıkaran ve bu güzel bayramı çocuklarımıza armağan eden başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun kahraman silah arkadaşları olmak üzere, vatan ve görev uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi sonsuz minnet, şükran, rahmet ve saygıyla anıyoruz.

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 'nın ülkemize ve çocuklarımıza güzel günler getirmesi dileğiyle, tüm çocuklarımızın ve ulusumuzun “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.